Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
10°C

Folytatódhatnak a kézilabda-bajnokságok

2020. november 11. 20:56 // Forrás: MKSZ
A Magyar Kézilabda-szövetség szerdai hivatalos tájékoztatása szerint az országos bajnoki és kupasorozat mellett a megyei bajnokságok küzdelmei is folytatódhatnak.

A kormányrendelet szerint a versenyszerű sport folytatódhat, amatőr és hivatásos szinten egyaránt, így a szabályozás alapján valamennyi, az MKSZ által kiírt országos bajnoki és kupasorozat folytatódhat, és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt megyei bajnokságok küzdelmei is tovább játszhatók”

– olvasható a szövetség hivatalos honlapján megjelent közleményben.

A sportolók edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel érdekében a kijárási korlátozás időtartama alatt – tehát este 20.00 és reggel 5.00 óra között is elhagyhatják otthonukat– a szükséges igazolás birtokában.

A versenyszerűen sportolók számára tartott edzésen vagy sportrendezvényen való részvétel céljából, edzés vagy sportrendezvény helyszínére közlekedés céljából, edzés vagy sportrendezvény helyszínéről a lakóhelyre, a tartózkodási helyre, illetve a szálláshelyre történő közlekedés céljából este 20 óra és reggel 5 óra között megengedett a lakóhely, a tartózkodási hely vagy a szálláshely elhagyása, illetve a közterületen történő tartózkodás. Ennek értelmében lehet estébe nyúlóan edzésekre járni, tehát 8 óra után edzeni, vagy 8 után hazaérni, vagy 8 után menni edzésre, de okirattal kell ezt igazolni.

A versenyszerűen sportoló, amatőr és a hivatásos sportolók sportlétesítményben, szabadtéren és edzőtermekben is edzhetnek.

Valamennyi mérkőzést zárt kapuk mögött kell megrendezni.

A közlemény szerint a Magyar Kézilabda-szövetség folyamatosan nyomon követi a járványhelyzetet, a jogszabály-változásokat és a sportágon belüli adottságokat, és szükség esetén további döntéseket hoz a versenyrendszerrel kapcsolatos kérdésekről.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.