Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Online rendezik meg a diabétesz világnapot

2020. november 14. 4:00
Veszprémben a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület és az Alapítvány a Cukorbetegekért 1994 óta minden évben szervez diabétesz világnapot, 2013 óta a Vanderlich Egészségcentrummal közösen. Szombaton a járványra való tekintettel online adásban jelentkeznek a szervezők.

Diabétesz világnapot első alkalommal 1991-ben szervezett a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) és az Egészségügyi Világszervezet (WHO), látva a cukorbetegség világszerte növekvő terjedését. Azóta népszerűsége folyamatosan nő, ma már több mint 425 millió embert kapcsol össze a világon, köztük az egészségügyi ellátás szakembereit, ápolókat, cukorbetegeket és a társadalom valamennyi tagját.

A diabétesz világnapot minden évben november 14-én tartják. Ezen a napon született Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata és kutatása vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez. A világnapot a Nemzetközi Diabetes Szövetség (IDF) és tagszervezetei rendezik meg világszerte.

Veszprémben a Veszprém Megyei Diabetes Egyesület és az Alapítvány a Cukorbetegekért 1994 óta minden évben szervez diabétesz világnapot, 2013 óta a Vanderlich Egészségcentrummal közösen. Ezúttal a járvány miatt online lesznek elérhetők az előadások szombaton 10 órától a Vanderlich Egészségcentrum közösségi felületén.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.