Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Gera szerint igazságtalan lett volna a vereség

2020. november 16. 9:55 // Forrás: MTI
Gera Zoltán szerint igazságtalan lett volna, ha a magyar labdarúgó-válogatott nem szerez pontot vasárnap este a szerbek elleni, 1-1-re végződött Nemzetek Ligája-mérkőzésen.

A játékosként 97-szeres válogatott Gera, az U21-es nemzeti csapat szövetségi edzője azért ült a kispadon, mert Marco Rossi szövetségi kapitány után segítője, az Izland ellen három napja meccselő Cosimo Inguscio pályaedző koronavírustesztje is pozitív lett.    

Kapcsolódó cikk
Döntetlenjével már bennmaradó, de még első is lehet a magyar válogatott
A magyar labdarúgó-válogatott vasárnap este 1-1-es döntetlent játszott a vendég szerb csapattal a Nemzetek Ligája B divíziója 3. csoportjának 5. fordulójában.

"Nagyon gyorsan történtek az események, de nagyon örülök, hogy részese lehettem már az Izland elleni sikernek, illetve az utánpótlás-válogatottal is nyerünk. Boldog vagyok a lehetőség miatt, nagy élmény volt itt lenne a csapattal, bízom benne, hogy hogy pályafutásom során még hasonló jó eredmények várnak" - mondta a Puskás Arénában tartott sajtótájékoztatón a 41 éves szakember.    

A szerbek elleni összecsapásról Gera Zoltán azt mondta, hogy az első félidőben jól játszott a csapat, dominált és helyzeteket alakított ki. "A félidőben azt beszéltük meg, hogy ugyanígy agresszívan kell játszanunk, hibára kell őket késztetünk. Ez az elején sikerült is, de ahogy telt-múlt az idő, egyre fáradtabb lett a csapat, de a szerbek ellen ez teljesen normális hiszen komoly játékerőt, minőséget képviselnek".    

Gera Zoltán hozzátette: az utolsó 10-15 percre "szétszakadt" a pálya, mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, de igazságtalan lett volna, ha a szerbek nyerik meg az összecsapást, hiszen az utolsó néhány percet leszámítva a magyar válogatott sokkal többet tett a sikerért. Megjegyezte, a játékosok csalódottak voltak a döntetlen miatt, de ezt az egy pontot meg kell becsülni.    

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

Szalai Ádám hiányában ezúttal Nikolics Nemanja viselte a csapatkapitányi karszalagot, a szerbiai születésű támadó Kalmár Zsoltnak egy remek gólpasszt osztott ki. "Fantasztikus érzés volt, hogy én lehettem a csapatkapitány, ráadásul Szerbia ellen, van ebben valami sorszerű. Sajnálom, hogy nem nyertünk, megérdemeltük volna a három pontot. Négy-öt stabil játékos hiányában is meg tudtuk mutatni, hogy csapatként nem kell félnünk senkitől".    

A fehérvári támadó hozzátette, hogy győzelemre készülnek a törökök ellen, nagyon bízik a csapatban, amelyben óriási potenciál van.    

A szerbeket irányító Aleksandar Jankovic elmondta: csapatuk számára ez egyfajta próbatétel volt a skótokkal szembeni Európa-bajnoki pótselejtezős kudarcot követően, helyre kellett rázódnia az együttesnek és győzniük ugyan nem sikerült, összességében elégedettek lehetnek. Az oroszok elleni összecsapásról megjegyezte: még mindig "nyalogatják a sebeiket", de a mérkőzésig hátra levő három napban a lehető legjobban fel fognak készülni, úgy, ahogy egy válogatottnak illik.

A magyar együttes ezzel a döntetlennel biztosította bennmaradását a második osztályban és pontszámban utolérte a kvartettben éllovas oroszokat.    

A magyar válogatott a szerdai záró fordulóban Törökországot fogadja a Puskás Arénában és még a feljutást jelentő első helyet is megszerezheti.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.