Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Idő előtt ért véget a tájfutók bajnoki szezonja

2020. november 27. 7:09
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói közül nyolcan értek el dobogós helyezést a november 7-8-án Gánt környékén rendezett Őszi Spartacus Kupán.

Az idei év valószínűleg utolsó országos rangsoroló tájékozódási futó versenyén vehettek részt a Veszprém megyei tájfutók november elején, a 68. alkalommal megrendezett Őszi Spartacus Kupa során, a Gánt közelében található Pap-völgyben.

A versenyre szigorú egészségügyi előírások betartása mellett került sor, de más szempontból is különlegesnek számított: az első nap egyben Budapest normáltávú bajnoksága, emellett a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSZ) fennállásának 50. évfordulója alkalmából szervezett jubileumi versenysorozat ötödik – egyben záró – futama is volt.

Első nap egy normáltávú, majd másnap egy középtávú futamot abszolválhattak a résztvevők. A Vértes-hegységre jellemző, részletgazdag domborzatú, meredek völgyekkel szabdalt, sziklás terepen a 75 év feletti nők légvonalban 1,5 km-es, valamint a felnőtt férfiak 10 km-t meghaladó, és több mint 500 méter függőleges szintemelkedést tartalmazó távja között alakultak kategóriánként a pályaadatok

– mondta el Mérő Edit, a Veszprémi Honvéd Sportegyesület Tájékozódási Futó Szakosztályának sajtóreferense.

Ódor Laura, az N14B kategória győztese a verseny közben - Fotó: Máthé IstvánÓdor Laura, az N14B kategória győztese a verseny közben - Fotó: Máthé István

Hozzátette: az időjárás sokat változott a hétvége során: szombaton még pólóban lehetett futni a napsütésben, vasárnap viszont már a leszálló köd adott egy plusz nehezítést a terepen való tájékozódáshoz.

A Veszprémi Honvéd Sportegyesület közel ötven tájfutója vett részt a kihíváson. Összetett időeredményük alapján – a mindkét pályát sikeresen teljesítők közül – nyolcan értek el dobogós helyezést.

Mint megtudtuk, a járvány kedvezőtlen alakulása miatt a további versenyeket törölték a rendezők, így a november végére tervezett hosszútávú országos bajnokság is elmarad. A bajnoki szezon így rövidebb lett, és idő előtt ért véget idén.

Eredmények:
F15-18C: 1. Barát Benedek
F18B: 1. Bálint Benedek
N14B: 1. Ódor Laura
N16B: 2. Lantai Lili
N21A: 2. Mérő Dominika
N55: 3. Böröczkyné Makai Anna
Nyílt technikás: 1. Takács Csaba, 2. Bálint Bence

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.