Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Csányi Sándor: a magyar futball minden területen előrelépett

2020. november 19. 19:47 // Forrás: MTI
Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke szerint a sportág itthon minden területen előrelépett, és kialakult egy olyan stabil helyzet, amely jó alapot biztosít a további fejlődéshez.

A sportvezető az M4 Sportnak adott csütörtöki interjújában úgy fogalmazott: meggyőződése, hogy négy év múlva kijelenthető lesz, a magyar futballválogatott stabilan ott van Európa élvonalában. Hangsúlyozta, annak ellenére sikerült előrelépni, hogy a járványhelyzet nem kedvezett ezeknek a folyamatoknak.    

"A magyar labdarúgásban jelenleg minden értelemben rend van, innen feljebb lehet lépni, és cél az is, hogy a válogatott ott maradjon, ahol jelenleg van, valamint innen is előrébb jusson" - mondta Csányi Sándor, aki arról is beszélt, "maximálisan elégedettek" Marco Rossi szövetségi kapitánnyal és a stábjával. Az MLSZ-elnök jelezte, az olasz szakembernek 2021 végéig érvényes a szerződése, de reméli, ennél is hosszabb távon tudnak majd együtt dolgozni vele.    

Csányi Sándor azt nyilatkozta, "az idei fantasztikus, sikerekben gazdag" év volt. Kiemelte, hogy a válogatott kijutott az Európa-bajnokságra, a klubfutballban pedig jelentős sikernek nevezte, hogy a Ferencváros a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet.    

"Nagy eredmény a sikeres Eb-kvalifikáció, amely remélem, hogy a szurkolóknak is örömet okozott" - mondta az MLSZ elnöke, hozzátéve, bízik abban, hogy jövőre a járványhelyzet lehetővé teszi majd, hogy közönség előtt rendezhessék meg az Európa-bajnoki mérkőzéseket a Puskás Arénában.    

A győztes magyar csapat a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójában játszott Magyarország - Törökország mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 18-án. A magyar válogatott 2-0-ra győzött. MTI/Illyés TiborA győztes magyar csapat a labdarúgó Nemzetek Ligája B divíziójában játszott Magyarország - Törökország mérkőzés végén a Puskás Arénában 2020. november 18-án. A magyar válogatott 2-0-ra győzött. MTI/Illyés Tibor

Csányi Sándor szerint a magyar válogatott "jó csapat", "kellemetlen ellenfél", amely "teljesen megfiatalodott", és "magabiztos játékot játszik".    

"Nem szabad arra számítani, hogy innen már csak a sikerek jönnek majd, hiszen lesznek vereségek, csalódások is, de nem az a fontos, hogy minden egyes mérkőzést megnyerjünk, hanem az, hogy a trend felfelé mutasson" - jelentette ki az MLSZ-elnök, aki bevallotta: az Izland elleni pótselejtező 88. percében - épp a magyar egyenlítő gól előtt - már biztos volt abban, hogy a csapat elveszíti az összecsapást.    

Csányi a 2011-ben lefektetett stratégiai koncepcióról azt mondta, egy 10 évre szóló terv mindig olyan, amely inkább szándékokat fogalmaz meg, de a hazai labdarúgásban tetten érhető a fejlődés.    

"A futball ma Magyarországon sokkal szélesebb és magasabb színvonalú bázison nyugszik, mint korábban, ez a sportág csúcsán is tükröződik. A hazai bajnokság színvonala lényegesen erősebbé vált, stabilizálódott a csapatok pénzügyi helyzete, ugyanakkor a költségvetésük még mindig csak töredéke például egy jó horvát élvonalbeli együttes költségvetésének" - mondta az MLSZ elnöke, aki szerint utóbbi területen "feltehetően még szintet kellene lépni".    

A sportvezető a szövetség következő időszakra vonatkozó feladatairól azt mondta, a pandémiás helyzet "sok feladatot ró" az MLSZ-re, de a legfőbb feladat a sportágban most tapasztalható rend megőrzése és a további fejlődés elősegítése.    

"A 2021-es év sikeres lesz, sok olyan tehetséges játékos van, akinek a nevét még a futballszeretők közül is csak kevesen ismerik, de a következő egy-két, három esztendőben több fiatal is előkerül majd, és ebben az időszakban nehéz lesz bekerülni a magyar válogatottba" - jelentette ki Csányi Sándor.    

Mint az európai szövetség (UEFA) alelnöke, a sportvezető úgy vélte, az idei évről jövőre halasztott Eb történelmi lesz azért, mert a kontinens 12 nagyvárosában rendezik meg, de ez egyben teher is az UEFA és a csapatok számára.    

"Látva a tapasztalatokat, nem tartom valószínűnek, hogy az ehhez hasonló rendezés gyakran megismétlődik" - mondta az MLSZ-elnök, hozzátéve, hogy ha kényszerűségből helyszínmódosításra kerül sor, akkor a Puskás Arénával a három csoportmeccsen és az egy nyolcaddöntőn túl további találkozók megrendezésére is jelentkezik majd Magyarország.

vehir.hu
további cikkek
Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik vármegyei foci Élre áll a Fűzfő? – az idény eddigi legizgalmasabb mérkőzése következik A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó élvonal hétvégi fordulójában a listavezető Úrkút az üldöző Balatonfűzfő otthonába látogat. A csapatokat jelenleg két pont választja el egymástól, a tópartiak győzelem esetén megelőzhetik címvédő riválisukat. 2024. április 18. 8:06 Edzők és pénzek Erről jut eszembe… Edzők és pénzek „Csak azt kérem, hogy ne alázzatok meg... Ha jönnek az eredmények, meg fogtok fizetni. Ha pedig nem, akkor úgyis kirúgtok.” 2024. április 16. 7:02 A Fűzfő nyerte a rangadót, a Tihany tizenkettőt gurított vármegyei foci A Fűzfő nyerte a rangadót, a Tihany tizenkettőt gurított A VEHIR.HU Veszprém vármegyei labdarúgó I. osztály elmúlt hétvégéi fordulójában a második helyen álló Balatonfűzfő 1-0-ra nyert Pápán, míg a Tihany 12-0-ra múlta felül a sereghajtó Várpalotát – összefoglaló, képriport. 2024. április 15. 8:56 Fájó vereséget szenvedett a Practical VSC Practical VSC Fájó vereséget szenvedett a Practical VSC A több sebből is vérző Practical VSC az utolsó percben kapott találattal 2-1-re alulmaradt a vendég Bicskei TC ellen a labdarúgó NB III vasárnapi rangadóján. A címvédő veszprémiek hátránya immár hat pont a listavezető Tatabányával szemben. 2024. április 14. 19:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.