2021. január 24.
//
Timót névnap

A város fényei sosem alszanak ki

2020. november 25. 4:00
A madártávlati képeket nehéz megunni, pláne akkor, ha esti fényében tekintünk a városra 50 méter magasból. Megkerestük az egy évvel ezelőtti mappánkat és összehasonlítottuk a kijárási tilalom alatt kiürült várost az akkorival.

Este 8 óra után már javában csak a buszok, ételfutárok és néhány munkából hazafelé tartó autóssal lehet találkozni a városban, már ami az utakat illeti. A járdákon is inkább lakónegyedek felé igyekvő, vagy az éjszakai munkásjáratra várakozó emberekkel lehet találkozni, és persze a parkok környékén kutyasétáltatókkal. Este már csak munka miatt, vagy rendkívüli esetben lehet kint tartózkodni, na meg persze a négylábúak sétáltatása miatt, akik aligha érzékelnek valamit abból, hogy a körülöttük lévő világ éppen min megy át. Utóbbi, miszerint a kutyákat a tilalom idején is le lehet vinni, pont egy Veszprémből indult kezdeményezés teszi lehetővé, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és állatvédelmi miniszteri biztos javaslatára fogadta el a kormány.

A harc a koronavírus-járvány ellen így zajlik, csendben, lelassítva a városi pörgést. Ha madártávlatból nézzük Veszprémet, tényleg feltűnik, hogy az autók lámpáinak a fénye már nem festi be elmosódva a körforgalmakat, a lakásokban pedig jóval több helyen égnek a fények, mint máskor.

2020 november

 

2019 november

vehir.hu
Domján Attila

További cikkek

Tovább csökkent a halálozások száma
Tovább csökkent a halálozások száma
1257 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 64 beteg.
1000 fölött az új esetek, 100 alatt a halálozások száma
1000 fölött az új esetek, 100 alatt a halálozások száma
1344 fővel emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma és elhunyt 93 beteg.
Zalaegerszegen üzemet zár be, Veszprémben fejleszt a Savencia tejipari vállalat
Zalaegerszegen üzemet zár be, Veszprémben fejleszt a Savencia tejipari vállalat
Átszervezi tevékenységét a Savencia Fromage & Dairy Hungary Zrt. - a korábbi Pannontej -, amely bezárja zalaegerszegi sajtüzemét, illetve tovább fejleszti veszprémi gyáregységét - közölte a társaság az MTI-vel.
A Pannon Egyetem is részt vesz az online EDUCATIO 2021-en
A Pannon Egyetem is részt vesz az online EDUCATIO 2021-en
Idén január 21. és 23. között tartják a 21. EDUCATIO Nemzetközi Oktatási Szakkiállítást, amely a hazai felsőoktatási képzések legnagyobb fóruma. A korlátozások és óvintézkedések miatt idén rendhagyó módon online látogathatják az érdeklődők a kiállítói standokat.
Magyarország nagy mennyiségben vásárol orosz oltóanyagot
Magyarország nagy mennyiségben vásárol orosz oltóanyagot
Magyarország három ütemben nagy mennyiségű, koronavírus elleni oltóanyagot vásárol Oroszországtól - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, miután pénteken Moszkvában Mihail Murasko orosz egészségügyi tárcavezetővel tárgyalt.