Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
9°C

Újraélesztő készülékkel gazdagodott a Szilágyi

2020. november 27. 7:09
Sikeresen pályázott a megyei labdarúgó-szövetség felhívására a Szilágyi DSE, a veszprémi sportegyesület és annak anyaiskolája így egy újraélesztő készülékkel gazdagodott. A vezetők remélik, hogy használniuk nem kell majd, de ha a sors úgy rendelkezik, akkor edzőik és testnevelő tanáraik tudni fogják, hogyan kell eljárniuk.

Arany János egykor úgy fogalmazott, hogy az emberi élet kettős úton halad: gyakorlati, illetve elméleti síkon. Ha belegondolunk, akkor életeink megóvásának érdekében is ebbe a két irányba kell haladnunk. Így tett a veszprémi Szilágyi DSE is, amikor a közelmúltban pályázott a megyei labdarúgó-szövetség felhívására, melynek elnyerésével a sportegyesület és a Szilágyi Erzsébet Általános Iskola egy újraélesztő készülékkel gazdagodhatott.

Hálásak vagyunk a megyei szövetség vezetőinek az újraélesztő készülékért, ugyanis ezzel intézményünk és egyesületünk diákjainak tovább nőhetett a biztonsága. Tiszta szívből remélem, hogy az eszközt nem kell majd használnunk, de ha úgy alakulna, a testnevelők és az edzők lelkiismerettel elvégezték a használatához szükséges tanfolyamot

– mondta el lapunknak Varga Tünde, a Szilágyi DSE elöljárója.

Halmay György, az intézmény igazgatója és Varga Tünde, az egyesület elnökeHalmay György, az intézmény igazgatója és Varga Tünde, az egyesület elnöke

Halmay György, az Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója úgy fogalmazott, sokadjára bizonyosodott be, hogy jó döntés volt az egyesület megalapítása, amely az elmúlt években több felhívásra is sikerrel pályázott.

A Szilágyi DSE megalapításával nemcsak a gyermekek sportolási lehetőségei bővültek, hanem iskolánk képzési repertoárja, illetve az intézmény infrastruktúrája is. Nagy boldogsággal tölt el az ismételt sikeres pályázat; a kapott eszköz ugyanis életeket menthet meg.

A szülők ezzel még nagyobb biztonságban tudhatják gyermekeiket a Szilágyi és a Boldog II. János Pál Pápa Sportcsarnok falai között. Az újraélesztő készüléket utóbbi tornacsarnokban helyezték el, ahol az Balaton Bútor FC Veszprém korosztályos csapatai is végzik edzésmunkájukat. Varga Tünde zárásként hozzátette: "minden nálunk sportoló gyermeket próbálunk úgy óvni, mintha a sajátunk lenne."

Simon Dani

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.