2022. augusztus 15.
//
Mária névnap

Balatoni képek Tihanyban

2008. április 3. 14:16
A Balaton minden bizonnyal egyik legszebb pontján, Tihanyban mutatta be képeit a balatonfüredi Tóth-család.
Március 30-án „Útközben” címmel dr. Korzenszky Richárd, a tihanyi apátság perjele nyitotta meg azt a fotókiállítást, melyen a Guinness-féle Rekordok könyvéből is jól ismert balatonfüredi Tóth Attila és gyermekei: Mátyás, valamint Boglárka mutatkoztak be a nagyközönségnek.

A diákkora óta fényképező Tóth Attila minden olyan pillanatot igyekszik megörökíteni, amellyel gazdagíthatja szűkebb pátriája, Balatonfüred, s a nagyobb „haza”, a Balaton régió képes emlékkönyvét: láthatjuk a romosodó, pusztuló épületeket éppúgy, mint a csodával határos módon megmentetteket, a tájat, a Balatont minden hangulatával, az embereket örömeikkel és bánataikkal, a rendezvények el-elkapott pillanatait.

Gyermekei is biztos kézzel fogják a kamerát, s már kisdiák korukban díjak sora jelezte, hogy van érzékük a fotóművészethez. Ezt a tihanyi Rege cukrászdában bemutatott képeik is igazolják.

A fotográfus Tóth-család tisztelői, kollégái és barátai társaságában bemutatta Tihanyban mindazt, ami mellett olyan sokszor elmegyünk, de nem veszünk észre: hangulatot, érzelmet, kedvességet, színt és feszültséget, hétköznapi csodát.

A tárlatot jeles füredi muzsikusok: Murka István és Dervalics Róbert játéka tette meghittebbé.

Zatkalik András

További cikkek

A hattyú álma
A hattyú álma
Tütübe és balett cipőbe bújt kislány táncol a Rózsa iskola jubileumán, mestere a takarásban figyeli őt. A kislány egyike annak a több mint nyolcvan tanítványnak, akik egyre biztosabban lépdelhetnek álmaik felé, miszerint a tánc, a balett az életük részévé válik, hobbi vagy akár profi szinten. Mert a tehetség egy dolog, kell azonban hely is, ahol ki tud bontakozni. Viktoria Podolskaya balettmester szenvedéllyel végzett munkájának köszönhetően Veszprém egyre inkább felkerül a balett térképére.
Rájátszás, Szabó Balázs Bandája, Analog Balaton, dödölle és grillázs - augusztusban ismét Margófeszt
Rájátszás, Szabó Balázs Bandája, Analog Balaton, dödölle és grillázs - augusztusban ismét Margófeszt
2022. augusztus 11-13. között második alkalommal várja a látogatókat Zala megye egyik legapróbb településén a régió legszínesebb kulturális fesztiválja, a Margófeszt: a Balatontól negyedórára, az alig 300 lakosú Szentgyörgyvár Kultúrházában, templomkertjében és nagyszínpadain irodalmi és színházi programokkal, koncertekkel, slam poetryvel, kiállításokkal, és filmvetítésekkel várják az érdeklődőket.
Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Egy napra ismét kinyitnak Veszprém legbarátságosabb kávézói
Augusztus 13-án hatodik alkalommal tárják ki kapuikat a kertkávézók a Jeruzsálemhegyen, ezúttal zenei, irodalmi és spirituális programokat is kínálva.
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Amatőr és tapasztalt fotósok mérték össze tudásukat
Szombat délután zajlott a IV. Budapesti Fotósviadal díjátadója a Pannon Egyetem N épületében. Az eseményen kihirdették a 2023-as év programjait is.
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
A nyolcvanas években a nyár is jobb volt?
Dübörög a nyolcvanas évek iránti nosztalgia, ami így nyáron mintha még inkább szembetűnő lenne. Visszavágyjuk a régi idők szabadságát, éppen ezért a Fortepan archívumának segítségével megnéztük, milyenek is voltak a nyarak cirka negyven évvel ezelőtt.