2022. január 29.
//
Adél névnap

Balatoni képek Tihanyban

2008. április 3. 13:16
A Balaton minden bizonnyal egyik legszebb pontján, Tihanyban mutatta be képeit a balatonfüredi Tóth-család.
Március 30-án „Útközben” címmel dr. Korzenszky Richárd, a tihanyi apátság perjele nyitotta meg azt a fotókiállítást, melyen a Guinness-féle Rekordok könyvéből is jól ismert balatonfüredi Tóth Attila és gyermekei: Mátyás, valamint Boglárka mutatkoztak be a nagyközönségnek.

A diákkora óta fényképező Tóth Attila minden olyan pillanatot igyekszik megörökíteni, amellyel gazdagíthatja szűkebb pátriája, Balatonfüred, s a nagyobb „haza”, a Balaton régió képes emlékkönyvét: láthatjuk a romosodó, pusztuló épületeket éppúgy, mint a csodával határos módon megmentetteket, a tájat, a Balatont minden hangulatával, az embereket örömeikkel és bánataikkal, a rendezvények el-elkapott pillanatait.

Gyermekei is biztos kézzel fogják a kamerát, s már kisdiák korukban díjak sora jelezte, hogy van érzékük a fotóművészethez. Ezt a tihanyi Rege cukrászdában bemutatott képeik is igazolják.

A fotográfus Tóth-család tisztelői, kollégái és barátai társaságában bemutatta Tihanyban mindazt, ami mellett olyan sokszor elmegyünk, de nem veszünk észre: hangulatot, érzelmet, kedvességet, színt és feszültséget, hétköznapi csodát.

A tárlatot jeles füredi muzsikusok: Murka István és Dervalics Róbert játéka tette meghittebbé.

Zatkalik András