Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Digitális kompetenciafejlesztési program indul!

2020. november 24. 15:30

A „Online kormányzati, közigazgatási és e-egészségügyi szolgáltatások terjedésének és a digitális jólét megteremtésének elősegítése országos/ helyi civil és szakmai szervezetek támogatásával” című pályázati kiírás során „Digitális Kompetenciafejlesztés” címmel, GINOP-3.3.3-17-2019-00138 azonosítószámmal vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert az Európai Regionális fejlesztési Alapból a Vállakozók Területi Ipartestülettel. A 90 % finanszírozású projekt támogatásának összege 19 527 516 forint.

A projekt keretében célunk a vidéki munkanélküliségre egy válaszkén az éttermeknek segítséget nyújtani, hogy állás nélkülieknek online tanfolyamot tartunk a hátrányos helyzetben élő honfitársaink vendéglátói kiszolgálásáról. Turizmusban/iparban elhelyezkedni vágyók számára digitális ismeretek növelése, a digitális szakadék csökkentése a célkitűzésünk úgy, hogy egy digitális fórumtér kerül létrehozása a munkaerőgondok orvoslása.

Célcsoportunk a vidéken élő 45 év felettiek, akik a turizmusban/iparban szeretnének dolgozni vagy regisztrált álláskeresőként falusi turizmusban kívánnak elhelyezkedni. Monostorapáti, Raposka, Taliándörögd, Tapolca, Veszprém megvalósítási helyszíneken mintegy 420 fő bevonását tervezzük.

A projekt keretében összesen 18 rendezvény megtartását tűztük ki célúl. A helyi rendezvényekhez kapcsoltan saját standot állítunk fel és szakembereinkkel, valamint digitális eszközeinkkel népszerűsítjük az internet használatát.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a projekt zárásának tervezett időpontja: 2020. 08. 31.

A projektről bővebb információt a www.vtitapolca.hu oldalon olvashatnak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.