Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Megalakultak a zoomerek Veszprémben

2020. december 11. 12:08
Idén megalakult a Veszprémi Diák Újságíró Klub, hamarosan pedig a középiskolákba is szeretnének eljutni online és nyomtatott sajtótermékükkel.

A közösség megalapítása idén fogalmazódott meg több veszprémi fiatal körében arra alapozva, hogy a fiatalok szívesen fogyasztanak olyan médiaterméket, ami róluk szól, az ő nyelvezetük szerint írták és aktualitásokat dolgoz fel.

Így született meg a zoomers.hu névre keresztelt internetes portál, ami az alapja lesz egy várhatóan a jövő év első felében megjelenő nyomtatott iskolaújságnak is.

Bóka Bence, az önkormányzat ifjúsági tanácsadója a bemutatkozó sajtótájékoztatón elmondta, az a céljuk, hogy minden városi középiskolákba eljuttassák egységes újságjukat.

Bóka Bence ifjúsági refernsBóka Bence ifjúsági referns

A hitelesség megőrzése érdekében pedig szeretnék, ha újságíróként kizárólag olyan fiatalok írnák a lapot, akik valamelyik veszprémi középiskolában tanulnak és megvan bennük a tettvágy, hogy kipróbálják a média írott műfaját.

Éppen ezért a Veszprémi Diák Újságíró Klubba minden érdeklődőt szívesen várnak, ehhez nem kell mást tenni, mint elküldeni a zoomersveszprem@gmail.com címre az önéletrajzot és motivációs levelet.

Kovács Örs, a klub elnöke kifejtette, azáltal, hogy fiatalok szerkesztik és írják a lapot, valóban olyan témákat tudnak majd feldolgozni, ami érdekli és foglalkoztatja ezt a korcsoportot.

Kovács ÖrsKovács Örs

A tervek szerint havonta jelenne meg nyomtatott formában a kiadvány, miközben az online felület folyamatosan frissülne.

A kezdeményezést egyébként az önkormányzat is támogatja, Bóka Bence tájékoztatása szerint folyamatosak az egyeztetések a városvezetéssel az utolsó részletekről annak érdekében, hogy jövő év elején megjelenhessen az első szám.

A szerkesztők elárulták, hogy tervben van még egy podcast csatorna elindítása is a zoomer.hu-n belül, szintén fiatalok által szerkesztett témákkal.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
Másokat támogatnak, és közben magukon is segítenek kiállítás Másokat támogatnak, és közben magukon is segítenek Az elmúlt egy évben közel 70 nemzetközi, nehéz sorsú fiatal vett részt egy 18 napos nemzetközi képzési folyamaton, mely során önkéntességen keresztül rengeteget tanultak önmagukról és a világról, és arról, hogy a szupererő bennük is ott van, tetteikkel és gondolataikkal befolyásolják a világ alakulását. Erről a projektről nyílt kiállítás a Művészetek Házában, a Dubniczay-palotában. 2023. szeptember 15. 20:27 Jön a Fiatalok Napja, újratöltve fiatalok Jön a Fiatalok Napja, újratöltve Főleg a helyi középiskolásokra alapoznak a közelgő Fiatalok Napján, akik már szervezőként is részt vesznek az idén még több programot kínáló szeptemberi eseményen. Marvel-karakterek, Veszprém mint szabadulószoba, John Wick, sport és beatbox, hogy csak néhány hívószót említsünk az idei kínálatból. 2023. szeptember 12. 16:02 Keresztény fiatalok Veszprémből kiáltanak a világ békéjéért Keresztény fiatalok Veszprémből kiáltanak a világ békéjéért Szeptemberben olyan dolgok fognak történni, amelyekre még nem volt példa Veszprémben. Akár úgy is fogalmazhatnánk, hogy a keresztény hit egy új lendületet kap a fiatalok által. Mindenesetre a Pueri Cantores mozgalom szellemében szervezett Nemzetközi Ifjúsági Katolikus Kórustalálkozó és a KATTÁRS – Katolikus Társadalmi Napok egyaránt ezt segítik elő. Több száz éneklő fiatal a Kossuth utcán, komoly társadalmi kérdések boncolgatása gyakorlati keresztény szemmel, ez mind a két nagyszabású esemény kínálatában. 2023. szeptember 8. 14:08 Azon vannak, hogy még fiatalosabb legyen Veszprém fiatalok Azon vannak, hogy még fiatalosabb legyen Veszprém Ennyire még talán soha nem szólhattak bele a fiatalok, hogy milyen legyen Veszprém a jövőben. 2023. szeptember 8. 16:34

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.