Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

IFFHS: Marco Rossi a világ 9. legjobb szövetségi kapitánya

2020. december 11. 15:11 // Forrás: MTI
A magyar csapatot irányító Marco Rossit holtversenyben a világ 9. legjobb szövetségi kapitányának választotta a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).

Az IFFHS honlapja szerint 2018-as világbajnoki győzelmét követően idén újra a francia Didier Deschamps nyert 100 ponttal, őt mindössze öt pont lemaradással követett Roberto Martinez, a világranglista-vezető belgák spanyol edzője.    

Az olasz szakember a magyar válogatottat kijuttatta a jövő évi Európa-bajnokságra, illetve a Nemzetek Ligájában felkerült vele az élvonalba. Rossinak is köszönhetően a magyar válogatott egy év alatt 44 pontot szerzett és 12 helyet lépett előre a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, így 2020 legtöbbet fejlődött csapata volt.    

Az 56 éves Rossi előkelő társaságba került, a harmadik Luís Enrique, a spanyol, a negyedik holtversenyben Tite, a brazil, és Fernando Santos, az Európa-bajnok portugál; a hatodik Roberto Mancini az olasz, a hetedik Djamel Belmadi az algériai, a nyolcadik pedig Joachim Löw, a német válogatott szövetségi kapitány lett. Rossihoz hasonlóan öt pontot kapott Gareth Southgate, a vb-negyedik angolok szakvezetője, Andrij Sevcsenko ukrán, Markku Kanerva finn, valamint Oscar Tabarez uruguayi szövetségi kapitány.    

Ez nagyon váratlanul ért. Hatalmas megtiszteltetés a 2020-as év legjobb szövetségi kapitányai között szerepelni ilyen kiváló szakemberek között

- fogalmazott közösségi oldalán a szakvezető, aki egyúttal köszönetet mondott játékosainak és stábtagjainak is.

Az IFFHS a nők mezőnyében Marozsán Dzsenifert választotta 2020-ban a világ legjobb irányítójának. Az IFFHS honlapja szerint a magyar származású, német színekben olimpiai bajnok futballista 2016 és 2018 után harmadszor érdemelte ki az elismerést, óriási fölénnyel, 210 ponttal diadalmaskodott, a második helyezett dán Pernille Harder 45 ponttal zárt.    

A férfiaknál a Premier League legjobbjának választott belga Kevin De Bruyne nyert: a világbajnoki bronzérmes klasszis 175 ponttal lett első, a második a négyszeres győztes, hatszoros aranylabdás Lionel Messi 100 ponttal.    

A férfi kapusok mezőnyében Manuel Neuer, a Bajnokok Ligája-győztes Bayern München futballistája ötödik alkalommal diadalmaskodott, a világbajnok hálóőr Iker Casillas és Gianluigi Buffon mellett így az örökrangsor élén áll. Neuer elsöprő fölénnyel (320 pont) nyerte a szavazás Jan Oblak (40 pont) előtt.   

A klubedzőknél a Bayernt irányító Hans-Dieter Flick végzett az élen, aki Ottmar Hitzfeld, Jupp Heynckes és Jürgen Klopp után negyedik németként nyert.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.