2021. január 22.
//
Vince névnap

Saját magát pofátlan(tan)ította a rendőrség

2020. december 21. 4:00
A kollegáik közlekedési szabálytalanságairól adtak ki egy csokorra való videót.

A rendőrség 2019-ben indította el a Pofátlant(tan)ító nevű országos akcióját, amelynek során civil rendőrautókkal csapnak le szabálytalankodó autósokra. Mindezt fedélzeti kamerából rögzítve. A tettenéréseket időnként az internetre is feltöltik, ahol hatalmas népszerűségnek örvendenek. Nem egy részben láthatunk szabálytalan előzéseket, sebesség-túllépéseket, és piroson áthajtásokat. Ez idáig több mint 20 rész jelent meg az ORFK-OBB Facebook-oldalán. 

A rendőrség december 11-én különkiadással jelentkezett, hisz nem másokról, hanem saját kollegáikról töltöttek fel pofátlan(tan)ító videót. A bejegyzés szerint a szabálytalanságokat elkövető rendőrök pénzbirságot és büntetőpontot is kaptak. Mint írják, „amit nem nézünk el másoknak, magunknak sem fogjuk. A rendőröknek ugyanúgy be kell tartani a KRESZ-szabályokat, mint bármely más járművezetőnek.

Ez már önkritika! Az olykor zseniális Twitter-bejegyzéseiről híres rendőrség ismét szimpatikusat húzott kommunikáció szinten.

A Portfólió februári cikke szerint egyébként összesen 40 álcázott, bekamerázott rendőrautó keresi a pofátlanul szabálytalankodó autósokat a magyar utakon.

Ge. Á.

További cikkek

Kincsek karnyújtásnyira
Kincsek karnyújtásnyira
Nem csupán a járvány és az ettől még inkább előtérbe kerülő online világ hozta és hozza magával, hogy olyan kincsekre bukkanhatunk az internet zűrzavaros világában, amelyek nem mindennaposak.
Van még hova fejlődnie Amerikának a szólásszabadságban
Van még hova fejlődnie Amerikának a szólásszabadságban
Példátlan események sora tépázta meg az USA amúgy sem egységes társadalmát az elmúlt egy évben, a szétzilálódott közösség pedig nem sebkezelést, hanem egy fenyegető üzenetet kapott az egyik üzletembertől: inkább fogd be a szád! - véleménycikk a capitolium-i eseményekről és az amerikai elnök elhallgattatásáról.
A kudarc tanító ereje a népmesékben
A kudarc tanító ereje a népmesékben
A népmesékben rejlő ősi tudás felnőttkorban is rengeteget taníthat nekünk. Hogy mit érdemes megtanulni a mesehősöktől, akik (szinte) sosem adják fel? - Bajzáth Mária mesepedagógus egy korábbi írásából szemezgetve gyűjtöttük össze.
Pokolba a tervekkel?
Pokolba a tervekkel?
Ha kellene egy összefoglaló 2020-ról, a határidő feleslegességéről szóló mém elég frappáns lenne. És ugyan ez a kép elsőre talán vicces, az általa sugallt gondolat már kevésbé.
Nem szégyen hinni a Jézuskában
Nem szégyen hinni a Jézuskában
A digitális világ előrehaladtával a gyerekek akár már óvodáskorban átesnek önmaguk felvilágosításán. Ezek a gyerekek sokszor kinevetik, csúfolják társaikat, ha azok még hisznek a Fogtündérben, vagy épp a Mikulásban. Joggal vetődik fel a kérdés: hol voltak a szüleik?