2021. augusztus 4.
//
Domonkos névnap

Példaértékű a munkájuk az oktatás-nevelésben, valamint a szociális ellátásban

Az idei Hornig- és Ranolder-díjakat is azok a veszprémiek kapták, akik kiemelkedő munkát végeztek az oktatás-nevelésben, valamint a szociális ellátásban.

Lakatos Antalné

középiskolai tanulmányait a Kállai Éva Egészségügyi szakközépiskolában végezte. Kisgyerekek iránti szeretete fordította a pedagógusi pálya felé, így kezdett el 1981-ben óvónőként dolgozni jelenlegi munkahelyén, a mai Bóbita Körzeti Óvoda Hársfa Tagóvodájában. A Soproni Óvónőképző Intézetben szerzett óvodapedagógusi diplomát. Személyiségét a gyermekek iránti szeretet, tisztelet, hivatása iránti elkötelezettség határozza meg. Szakmai munkájában kiemelt figyelmet fordít a különböző hátrányokkal küzdő gyermekek fejlesztésére, esélyegyenlőségük biztosítására. Az ezen a területen végzett munkájáért 2010-ben Teleki Blanka-díjjal tüntették ki. Csoportjaiban derűs, szeretetteljes légkör kialakításával erősíti a gyermekek érzelmi biztonságát. A szülők mellett kollégái és vezetői is tisztelik. A „Zöld Óvoda” cím elnyerésétől az „Örökös Zöld Óvoda” minősítésig vezető úton elszántan és kitartóan vezette az óvoda kollektíváját. Folyamatosan keresi, kutatja az óvoda külső és belső környezetének, szakmai színvonalának fejlesztésére kínálkozó lehetőségeket.

Benyovics Ágnes

1992 óta tagja a mai Veszprémi Szakképzési Centrum Közgazdasági és Közigazgatási Szakgimnázium tantestületének. Vezetésével az évek folyamán számtalan diák sajátította el a matematikát és a fizikát, illetve kapott olyan képzést ezekből a tantárgyakból, amivel a továbbtanulás során sikereket ért el. A minőség, az igényesség mindig alapvető érték volt számára, amit tanítványaival is el tudott fogadtatni, és ami munkakultúrájuk részévé is vált. Tanítványai mindig fegyelmezettek, jól neveltek és segítőkészek. A napi feladatokon túl nagy hangsúlyt fektetett a tehetséggondozásra. Tanulói az országos versenyek első 10 helyezettje közé is rendre bekerültek. Többször választották meg a Zrínyi Ilona Matematika Verseny legsikeresebb felkészítő tanárának. Éveken át dolgozott osztályfőnökként, valamint a Diákönkormányzat vezetőjeként. Tevékenységének fontos eleme a folyamatos megújulás, a 2020-ban bevezetet e-tanrendben is kiválóan helytállt.

Petőfi Lajos

a Pécsi Tanárképző Főiskolán szerzett biológia-testnevelés szakos tanári diplomát. A Testnevelési Főiskolán kosárlabda szakedzői végzettséget is szerzett. Veszprémben először a Lovassy Gimnáziumban tanított. Szaktudásával, motivációs képességeivel és sok éves edzői rutinjával a kosárlabdázó fiú diákjait a Középiskolai Országos Bajnokság országos döntőjéig vezette. 2004 októberétől dolgozik a Szilágyi Keresztény Iskolában testnevelőként. Egyik alapítója volt a Szilágyi Diáksport Egyesületnek. Kosárlabda csapatával az elmúlt 15 évben 30 aranyérmet szerzett a diákolimpiai versenyeken. Kitartó munkásságának köszönhetően az iskolában általánossá vált a gyerekek között a mozgás szeretete, a sportos szemlélet. Alapító tagja volt a Veszprémi Utánpótlás Kosárlabda Egyesületnek is. Közreműködésének köszönhetően mára stabil és kiegyensúlyozott utánpótlás bázissal rendelkezik a veszprémi kosárlabdázás. Igényes szakmai munka, elhivatottság, a másik fél iránti tisztelet, megbecsülés jellemzi, amely tulajdonságaival emberként és tanárként is jó példa a diákok előtt.

Kapcsos Gézáné

1984-ben kezdett dolgozni az akkori 13. számú Napköziotthonos Óvodában Veszprémben. Nagy figyelemmel kísérte az alternatív pedagógiai irányzatokat, szívesen kapcsolódott be ezen új irányzatok kipróbálásába. A Játékkal Mesével nevelő Óvónők Egyesületének is tagja lett, büszke volt arra, hogy a Ringató Óvoda a program modellóvodája lett. Hitvallása szerint biztosította a gyerekek számára a szeretetkapcsolatra épülő, jól megélt kisgyermekkort. Munkájával, szakmai elhivatottságával mindig segítette az óvoda szervezeti egységének erősítését. Először 2003-ban választották meg az intézmény vezető-helyettesének, 2009-től lett az óvoda általános vezető-helyettese. Munkáját igényesség, szakmai elhivatottság, emberség, magas szintű együttműködés jellemzi. Szakmai tudása alkalmassá teszi a gyakornok hallgatók szakmai képzésének vezetésére, amit szívügyének tekint. Segítőkész, humánus, empatikus tulajdonságainak köszönhetően meghatározó személyiség kollégái körében. Jelenléte hozzájárul a kiegyensúlyozott munkahelyi légkör, valamint a jó emberi kapcsolatok kialakításában.

Sulákné Hontai Mária

három cikluson át volt a Zonta Világszervezet Veszprémben működő klubjának elnöke. A civil szervezet feladatai közé tartozik a szociálisan rászoruló személyek, szervezetek támogatása is. Ennek megfelelően tevékenységével jelentősen hozzájárult a Club Veszprém város polgárait segítő jótékonysági munkájához. Anyagi, tárgyi adományokkal támogatta a város számos intézményét, ételadomány gyűjtést szervezett többek között a Családok Átmeneti Otthonában élőknek. Rendkívül érzékeny, önzetlen ember, szerény személyisége soha nem várja el az elismerést.

Kajári Gézáné

1984 óta dolgozik a veszprémi bölcsődék intézményrendszerében. Kezei alól önálló, tevékeny gyermekek kerültek át az óvodai csoportokba. Munkáját mindig alázattal, a családokat segítve végezte, akik messzemenően elégedettek voltak tevékenységével. Megbízhatóság, pontosság, tudatosság, elhivatottság, lelkiismeretesség, együttműködési szándék jellemzi. A napról napra növekvő feladatokban is fontos számára az érzékeny egymásra figyelés, a csapatmunka megvalósítása, a jó munkahelyi légkör megteremtése. Nemcsak a gyakorlati munkában, hanem a jövő szakmai nemzedékének kinevelésében is aktív szerepet vállal.

vehir.hu

További cikkek

Családias, szakrális és közösségi –alumínium változatos funkcióban
Családias, szakrális és közösségi –alumínium változatos funkcióban
Átadták a PREFA 2020. és 2021. évben „Fémlemezfedések az építészetben“ mottóval meghirdetett országos versenypályázata díjait. A két pályázatra összesen 34 mű érkezett és ezek közül kilencet díjazott a zsűri. A legjobbakat bemutató összevont eredményhirdetést online is közvetítették az érdeklődőknek.
Veszprémi projektet is jelöltek a neves uniós építészeti díjra
Veszprémi projektet is jelöltek a neves uniós építészeti díjra
Az EU Mies-díj 2022-es jelöltjei közé bekerült a veszprémi “Az arc, a medence, két torony és egy rom” projekt is.
Néptáncos, lengyel önkormányzati vezető és művész céh kapta idén a város legrangosabb díját
Néptáncos, lengyel önkormányzati vezető és művész céh kapta idén a város legrangosabb díját
A Gizella-díjat évente egy alkalommal, hagyományosan a Gizella Napok keretében adja át a polgármester a közgyűlés döntése alapján Veszprém város művészeti értékeinek létrehozásáért és megőrzéséért, valamint a város hírnevének öregbítése érdekében végzett kimagasló munka elismeréseként. Idén két személy és egy szervezet részesült a rangos díjban.
Kulturális és egészségügyi, valamint a közszférában dolgozót is díjazott az önkormányzat idén
Kulturális és egészségügyi, valamint a közszférában dolgozót is díjazott az önkormányzat idén
Hagyományosan a Perlaky-díj az egészségügyi területen, a Cholnoky-díj a kulturális életben, a Véghely-díj pedig a közszférában dolgozók elismerése Veszprémben. Idén ezeken a területeken is díjazták több ember munkáját.
Ők lettek az Év Mentőse és az Év Polgárőre
Ők lettek az Év Mentőse és az Év Polgárőre
A városi közgyűlés idén is odaítélte az Év Mentőse és az Év Polgárőre díjakat. Cikkünkben bemutatjuk a két díjazottat, Makai Róbertet és Bérczi Oszkárt.