A Great Taste Awards a világ egyik legismertebb élelmiszer- és italversenye, amelyet a brit Guild of Fine Food szervez évente. A verseny célja a kiváló minőségű, kézműves és ízletes termékek elismerése. A beküldött termékeket vakteszttel, független szakértőkből álló zsűri – séfek, gasztronómusok, kritikusok – értékeli. A kiállításra a világ minden tájáról érkeznek szereplők, köztük idén Balatonszőlősről is Szabó Gergely és párja, akik a Gella Kincse nevű vállalkozásukkal a különböző gyümölcseceteiket mérték össze más nemzetek és kultúrák megoldásaival.
A zsűrit lenyűgözte a Balaton-felvidéki kis manufaktúra kreativitása és profizmusa, ez pedig a díjak számában is mérhető, hiszen rögtön három gyümölcsecetüket is elismerték. A csábos kajszibarack, az aszaltszilván érlelt szilvaecet és az Önzetlen Irsai Olivér névre keresztelt terméküket is rögtön két csillaggal jutalmazták.
Ahogy Szabó Gergely fogalmazott: Rendkívül büszke vagyok, hogy egy olyan nemzetközi színtéren is kimagasló minősítést kaptak eceteink, ahol számos olyan ország, számtalan termelője is megmérettete magát, akiknél az ecetkészítésnek és fogyasztásnak is hatalmas kultúrája és múltja van.
A Gella Kincséről korábban mi is írtunk, ahol Gergelyék elmesélték, miért és hogyan vágtak bele az ecetkészítésbe és milyen pozitív élettani hatásai vannak ennek a terméknek: