2021. február 28.
//
Elemér névnap

Filmet készített az M4 Sport a magyar futballválogatott őszéről

2020. december 29. 22:02
MTI
Zaj a csendben címmel saját gyártású filmet készített az M4 Sport a magyar labdarúgó-válogatott őszéről, amikor az együttes kijutott a koronavírus-járvány miatt idénről jövőre halasztott, részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságra.

A több mint 100 perces film először szombaton lesz látható az M4 Sport csatornán. Az MTVA Sajtó Osztályának közleménye szerint nemcsak a sikeres Eb-kvalifikációt, hanem az ahhoz vezető utat is bemutatja, így a Marco Rossi szövetségi kapitánnyal készített interjúk mellett a válogatott játékosok személyes történeteiről is szó esik benne.    

Tóth Bálint, az M4 Sport szerkesztője azt mondta, inkább "kordokumentumfilmnek" nevezné az alkotást, amelynek készítésekor Bulgáriában és Szerbiában, valamint a válogatott összes hazai mérkőzésén két plusz stábbal dolgoztak a kapuk mögött, így különleges, eddig még nem látott képeket és megszólalásokat tudtak megörökíteni.

"Természetesen az őszi Nemzetek Ligája-mérkőzések és Eb-pótselejtezők legfontosabb történéseit is megmutatjuk, a játékosok külön történetei pedig az Izland elleni győztes mérkőzésen érnek össze" - mondta Tóth Bálint.

A közlemény szerint a filmben többek között Szoboszlai Dominik, Szalai Ádám, Gulácsi Péter, Nikolics Nemanja, Loic Nego, Sallai Roland, Willi Orbán és Kalmár Zsolt "gondolataiba is betekintést nyerhetnek a nézők".

A Zaj a csendben című filmet szombaton 19 órakor mutatja be az M4 Sport.

További cikkek

FIFA-világranglista: Magyarország továbbra is 40.
FIFA-világranglista: Magyarország továbbra is 40.
A magyar válogatott továbbra is a 40. helyen áll a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) világranglistáján, amelynek legfrissebb kiadásában az első 32 között nincs változás.
Marco Rossi: kapcsolatunk a kölcsönös bizalmon alapszik a játékosokkal
Marco Rossi: kapcsolatunk a kölcsönös bizalmon alapszik a játékosokkal
Marco Rossi szövetségi kapitány szerint a magyar labdarúgó-válogatott sikereinek egyik titka, hogy a kölcsönös bizalom az alapja a játékosokkal való kapcsolatának.
IFFHS: Marco Rossi a világ 9. legjobb szövetségi kapitánya
IFFHS: Marco Rossi a világ 9. legjobb szövetségi kapitánya
A magyar csapatot irányító Marco Rossit holtversenyben a világ 9. legjobb szövetségi kapitányának választotta a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezet (IFFHS).
FIFA-világranglista: a 40. helyezett Magyarország szerezte idén a legtöbb pontot
FIFA-világranglista: a 40. helyezett Magyarország szerezte idén a legtöbb pontot
A magyar válogatott a 40. helyen zárja a 2020-as évet a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) legfrissebb világranglistáján, amelyen az egy év alatt legtöbbet javult együttesként van feltüntetve.
Vb-selejtező: megvan a magyar válogatott programja
Vb-selejtező: megvan a magyar válogatott programja
Elkészült a 2022-es labdarúgó-világbajnokság magyar érdekeltségű selejtezőcsoportjának programja, amely szerint az első és az utolsó mérkőzését Lengyelország ellen vívja majd Marco Rossi szövetségi kapitány csapata.