2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

Győzelemmel kezdte az évet a HOYA

A védekezésben nyújtott kimagasló teljesítményének köszönhetően városunk másodosztályban szereplő férfi kosárlabdacsapata győzelmet maga mögött hagyva térhetett vissza a fővárosból szerdán.

Az új esztendő első megmérettetésére készült szerdán a kosárlabda NB I/B Piros csoportjában jeleskedő HOYA-PE Veszprém. A bakonyiak az alapszakasz tizenegyedik körében azért utaztak a fővárosi TF otthonába, hogy sorozatban ötödik diadalukat gyűjtsék be.

Az összecsapás első felvonása fej-fej melleti játékot hozott; a lépés minimálisan a házigazdának jött ki jobban (10. perc: 14-11). Az ezt követő negyedben azonban a fiatalokkal tűzdelt bakonyi csapat parádés támadásokkal rukkolt elő, amelyek azt eredményezték, hogy a nagyszünetre már veszprémi vezetéssel vonultak a felek (félidei állás: 29-35).

(Archív fénykép)(Archív fénykép)

A pihenő után a HOYA továbbra is termelte a pontokat, ugyanakkor Madár Andrásék védekezésben is nagyot alkottak: nem engedték zárkózni fővárosi vendéglátóikat (30. perc: 47-58). Az utolsó negyedben pedig már egy percig sem forgott veszélyben az egyetemisták sikere (végeredmény: 64-73). Szabó Péter társai sorozatban ötödik győzelmüket jegyezték a kiírásban.

Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport alapszakasz, 14. forduló:
TF-BP–HOYA Pannon Egyetem Veszprém 64-73 (14-11, 15-24, 18-23, 17-15)
Budapest, Sport 11 Centrum, zárt kapuk.
TF: Csík 10/6, Szántó 6/6, Kerkai 12/3, Nagy 4/3, Karosi 12/6. Cserék: Somogyfoki 12/6, Kutrovich, Timkó 8. Edző: Beák Gábor
Veszprém: Szücs 9/6 , Madár 24/6, Orgona 7/3, Szabó 12/6, Dukic 19/3. Cserék: Sipos, Birkás, Futó 2, Glatz. Edző: Baksa Szabolcs

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás, 2020/2021 helyosztó 2021. május 8. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém NKA Pécs 79-70
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B rájátszás, 2020/2021 helyosztó 2021. május 5. 18:00 Pécs, Lauber Dezső Sportcsarnok NKA Pécs HOYA-PE Veszprém 85-82
kosárlabda Férfi kosárlabda NB I/B Piros csoport rájátszás, 2 helyosztó 2021. április 25. 17:00 Veszprém, Március 15. utcai sportcsarnok HOYA-PE Veszprém Budapesti Honvéd 75-92
előző események betöltése

További cikkek

Kilencvenszeres válogatott kosaras Veszprémben
Kilencvenszeres válogatott kosaras Veszprémben
A HOYA-Pannon Egyetem Veszprém kosárlabdacsapata egyéves szerződést kötött a kilencvenszeres válogatott Horváth Ákossal.
Nebojsa Djukics is hosszabbít a Veszprémmel
Nebojsa Djukics is hosszabbít a Veszprémmel
Nebojsa Djukics személyében újabb meghatározó játékosával hosszabbított a HOYA-Pannon Egyetem kosárlabdacsapata. A szerb származású erőcsatár-center a 2021/22-es szezonban is a királynék városának alakulatát erősíti.
Kulcsjátékosaival hosszabbított a HOYA-PE Veszprém
Kulcsjátékosaival hosszabbított a HOYA-PE Veszprém
Két meghatározó játékosával, Szabó Péterrel és Madár Andrással is szerződést hosszabbított a kosárlabda NB I/B Piros csoportban szereplő HOYA-Pannon Egyetem Veszprém.
Naményi Miklós küzd a veszprémi kosárlabdacsapatért
Naményi Miklós küzd a veszprémi kosárlabdacsapatért
A HOYA-PE Veszprém ügyvezetője a sajnálatos elbocsátások okai mellett lapunknak arról is beszélt, hogyan tervezik életben tartani a bakonyi kosárlabdacsapatot, amelynek egyelőre a vezetőedzői pozíciója is megüresedett.
Éltek-haltak a veszprémi kosárlabdáért, mégis távozniuk kellett
Éltek-haltak a veszprémi kosárlabdáért, mégis távozniuk kellett
Volt, aki közös megegyezéssel búcsúzott, és olyan is, akinek megköszönték a munkát; Mérész Csaba tíz, Németh András hét, míg Oláh Gabriella három év lelkiismeretes munka után az idény végén távozott a veszprémi kosárlabdacsaládból. Cikkünkben munkásságuk előtt is tisztelgünk.