Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
6°C
2024. március 19. József
Veszprém
6°C

Győzelemmel kezdtek a magyarok a vb-n

2021. január 15. 22:18 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott 34-27-re legyőzte a Zöld-foki Köztársaság csapatát az egyiptomi világbajnokság csoportkörének első fordulójában, péntek este Gízában, ezzel nagy lépést tett a középdöntőbe jutás felé.

A magyarok vasárnap Uruguay, kedden Németország együttesével találkoznak, a középdöntőbe az első három helyezett jut.

Eredmény, csoportkör, 1. forduló, A csoport:
Magyarország - Zöld-foki Köztársaság 34-27 (19-14)
Gíza, zárt kapuk mögött, v.: Emam, Hedaia (egyiptomiak)
Magyarország: Mikler - Hornyák 4, Ancsin 7, Lékai 1, Szita 1, Bánhidi 4, Sunajko 4, cserék: Sipos 1, Győri 2, Topic 1, Balogh Zs. 4, Nagy B. 4, Hanusz 1
lövések/gólok: 51/34, illetve 46/27
gólok hétméteresből: 1/1, illetve 2/2
kiállítások: 10, illetve 6 perc

A magyar keretből ezúttal Bodó Richárd, Bóka Bendegúz, Rodríguez Álvarez Pedro és Székely Márton maradt ki. Az ellenfél koronavírusos megbetegedések miatt csupán kilenc mezőnyjátékossal és két kapussal tudott kiállni.

Az afrikaiak öt és fél perc után, az ötödik magyar gól után találtak be először, ám ezt követően 5-4-re felzárkóztak. A magyar válogatott gyorsan kilábalt a hullámvölgyből: Balogh Zsolt és Lékai Máté vezérletével hat találattal elhúzott. A folytatásban több hiba is becsúszott a magyarok támadójátékába - elsősorban labdaeladások -, ezek többségét pedig a zöldfokiak gyors ellenakciókkal kihasználták, így a szünetben 19-14 volt az állás.

Mikler Roland az elsőhöz hasonlóan a második félidőben is fontos védéseket mutatott be, csapata így 24-15-re elhúzott. A 44. percben Sipos Adrián a harmadik kiállítása miatt végleg kivált a játékból, ezt követően ismét csökkent a különbség, ám a magyarok magabiztos sikerét végül nem fenyegette veszély. A zöldfokiak hiányos felállásuk ellenére végig rendkívül lelkesen játszottak, a vártnál jobban megnehezítették ellenfelük dolgát.

Az afrikai csapat legeredményesebb játékosa Leandro Semedo volt, aki 13 lövésből hat gólt szerzett.    

A magyar kapuban Mikler Roland 39 lövésből 13-at védett.

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "Nem volt összeszokott a csapatunk, hiányoztak az elmaradt edzőmeccsek. Nehéz a helyzet, régen játszottunk, egy kicsit döcögős az egész, tipikus első mérkőzés volt. Az ellenfelet nem rossz, nem ügyetlen játékosok alkotják, jól tudnak kézilabdázni, időnként jól olvasták a játékunkat. Számítottunk rá, hogy nehéz lesz az első meccsünk" - nyilatkozta az edző a mérkőzést közvetítő M4 Sporton.

Hozzátette, ezúttal azon kézilabdázók léptek pályára magyar színekben, akiknek van koronavírus-antitest a szervezetükben.

"Próbáltunk a biztonságra is figyelni, mert nem lehettünk biztosak abban, hogy az ellenfélnél nincs fertőző játékos. Uruguay ellen cél a további fejlődés, a gyorsulás és a távolságok megtalálása" - szögezte le Gulyás.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.