2021. március 2.
//
Lujza névnap

Egy év után távozik spanyol csapatától Bartók Donát

2021. január 20. 14:13
MTI
Egy év után távozik a spanyol élvonalban szereplő Bidasoa Irún csapatától Bartók Donát kézilabdázó és Svájcban folytatja.

A 24 éves jobbátlövő tavaly januárban szerződött Spanyolországba, ahol két és fél évre szóló megállapodást kötött a Bidasoával. Együttese - amely szerdán a honlapján jelentette be a magyar játékos távozását - a mostani bajnokságban a második helyen áll a Barcelona mögött. Bartók 14 mérkőzésen 49 gólt dobott.    

A nemzeti csapat világbajnoki keretében ezúttal nem szereplő, 12-szeres válogatott játékos - aki december közepén úgy nyilatkozott az MTI-nek, hogy spanyol klubjánál minden ideális, ő és a családja is nagyon boldog - Svájcban, a Kadetten Schaffhausen együttesében folytatja pályafutását, amely az Európa-ligában érdekelt. 

Kapcsolódó cikk
Bartók Donát mindent ideálisnak tart spanyol klubcsapatánál
A 12-szeres válogatott Bartók Donát mindent ideálisnak tart a spanyol CD Bidasoa Irún kézilabdacsapatánál, amelyben január vége óta játszik.

"Boldog vagyok, hogy a Kadetten mezét magamra húzhatom, hálás vagyok a lehetőségért, mindent el fogok követni, hogy elérjük céljainkat" - fogalmazott új csapata honlapján Bartók. A magyar játékosról az ügyvezető igazgató David Graubner azt mondta, nagyon szerencsések, hogy a szezon közepén ilyen kvalitású kézilabdázót tudtak szerződtetni.    

Bartók másfél évre kötelezte el magát a Császár Gábort is foglalkoztató Schaffhausenhez.

vehir.hu