2021. március 6.
//
Leonóra névnap

Kulcsfontosságú Eb-selejtező előtt a futsalválogatott

2021. január 28. 17:35
MLSZ
Férfi futsalválogatottunk – négy veszprémi játékossal a soraiban – február 3-án, szerdán 14.00 órakor a fehéroroszokat fogadja Európa-bajnoki selejtezőn az angyalföldi Sterbinszky Amália Csarnokban.

A Turzó József vezette magyar válogatott tavaly peches sorsolást kapott a 2022-es, hollandiai Európa-bajnokság selejtezőjére, a világ élmezőnyéhez tartozó kazahok mellett az utóbbi években dinamikusan fejlődő, és mostanra az európai elit ajtaján kopogtató fehéroroszok is a mieink csoportjába kerültek (a csoport negyedik tagja Izrael lett). Ahhoz, hogy a magyar csapatnak esélye legyen a hollandiai Eb-kvalifikációra e három csapat közül legalább kettőt meg kell előznie, miközben a kazah-fehérorosz páros ellen egy-egy győzelem is a bravúr kategóriájába tartozik.

A sorozat első mérkőzését december elején játszottuk, ekkor a koronavírustól tizedelt, rutintalan együttesnek nem volt esélye a kazahok otthonában (5-0-ra nyertek a hazaiak).

Kapcsolódó cikk
Becsülettel helytállt Kazahsztánban a futsalválogatott
A tömeges megbetegedések miatt erősen tartalékos férfi futsalválogatottunk nem tudta megnehezíteni a világ legjobbjai közé tartozó kazah együttes dolgát a szerdai Eb-selejtezőn Nur-Szultánban, de végig becsülettel küzdött az 5-0-s hazai sikerrel zárult összecsapáson.

Február 3-án egy újabb nehéz meccs vár válogatottunkra: a fehéroroszok látogatnak Budapestre, és ez a találkozó kulcsfontosságú lehet a végelszámolásnál. Szerdai ellenfelünkkel 2019 novemberében egy olaszországi vb-selejtező tornán találkoztunk, akkor 2-0-ra a rivális nyert. A fehéroroszok győzelemmel kezdték az Eb-selejtező sorozatot is, 3-0-ra nyertek Izraelben.

A veszprémiek csapatkapitánya, Tatai József ismét magára öltheti a címeres meztA veszprémiek csapatkapitánya, Tatai József ismét magára öltheti a címeres mezt

A magyar válogatott január 28-án, csütörtökön kezdi meg a felkészülést a találkozóra. Turzó József 17 játékosnak küldött meghívót, róluk a héten elvégzett első koronavírusteszt után bebizonyosodott, hogy egészségesen várják az összecsapást.

A keretből sokan átestek a koronavírus-betegségen az elmúlt egy-két hónapban, ez és a hosszabb kihagyás alaposan megviselte a játékosokat. Mindenkinek utol kell érnie magát, ez lesz az összetartásunk egyik fontos feladata. Emellett igyekszünk taktikailag továbblépni, és eljutni arra a szintre, amit bő egy éve az oroszok elleni felkészülési mérkőzéseken képviseltünk. Jól ismerjük az ellenfelet, hiszen nem oly régen világbajnoki selejtezőt játszottunk egymás ellen, valamint ugyanezen a tornán láttuk őket játszani élőben, majd felvételről is megnéztük több meccsüket. A 2019-es vb-selejtezőn a védekezésünk közel tökéletes volt, de támadásban voltak hibáink, ezeket kell kijavítanunk szerdáig. A fehéroroszok nagyszerűen védekeznek, és erősek pontrúgásokban, utóbbira nagyon fel kell készülnünk, előbbi miatt pedig extra teljesítményekre lesz szükségünk a támadójátékban

– mondta az mlsz.hu-nak Turzó József.

A szövetségi kapitány Tatai József, Pál Patrik, Komáromi Péter és Rutai Balázs személyében négy veszprémi játékosra is számít.

A magyar válogatott kerete:

Kapusok:
Alasztics Marcell (Haladás)
Krajcsi Bence (DEAC)
Mezei Dávid (MVFC Berettyóújfalu)

Mezőnyjátékosok:
Komáromi Péter (Veszprém)
Horváth Szabolcs (FTC)
Szabó Péter (MVFC Berettyóújfalu)
Dávid Richárd (Haladás)
Hajmási Milán (Haladás)
Tatai József (Veszprém)
Nagy Imre (MVFC Berettyóújfalu)
Szentes-Bíró Tamás (DEAC)
Pál Patrik (Veszprém)
Horváth Norbert (MVFC Berettyóújfalu)
Vas Ádám (Haladás)
Dróth Zoltán (Haladás)
Rutai Balázs (Veszprém)
Rábl János (MVFC Berettyóújfalu)

vehir.hu
Tál Dominik

További cikkek

Futsal Eb-selejtező: fájó vereség Izrael ellen
Futsal Eb-selejtező: fájó vereség Izrael ellen
A magyar futsalválogatott fontos pontokat veszett el az Eb-selejtező csoportkörében, miután meglepetésre 7-3-ra kikapott a vendég Izraeltől.
Döntetlennel kezdte a rájátszást a Veszprém
Döntetlennel kezdte a rájátszást a Veszprém
Legalább nyolc kapufát lőttek és háromszor is vezetést szereztek a bakonyiak, a vendég Debrecen azonban rendre egyenlíteni tudott, így egy pontot elvitt a Március 15. utcai csarnokból a futsal NB I felsőházi rájátszásának nyitó fordulójában.
Rajtol a rájátszás – a Veszprém megcélozza a bajnoki döntőt
Rajtol a rájátszás – a Veszprém megcélozza a bajnoki döntőt
A Balaton Bútor FC Veszprém hétfőn (18.30) a Debrecen vendéglátójaként kezdi meg a futsal NB I felsőházi rájátszásának május közepéig tartó küzdelemsorozatát.
Vereség a tét nélküli rangadón
Vereség a tét nélküli rangadón
A Tatai Józsefet és Boromisza Dánielt eltiltás miatt nélkülöző Balaton Bútor FC Veszprém három góllal alulmaradt a címvédő Berettyóújfalu vendégeként a futsal NB I alapszakaszának hétfői utolsó körében.
A Debrecen legyőzésével alapszakasz-harmadik a Veszprém
A Debrecen legyőzésével alapszakasz-harmadik a Veszprém
A Balaton Bútor FC Veszprém magabiztos, 5-2-es győzelmet aratott kedd este a Debrecen vendégeként a futsal NB I alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.