2021. július 23.
//
Lenke névnap

Húsáruházból digitális oktató és szórakoztató központ

A belvárosi egykori húsáruház épülete hamarosan új funkciót kap, és a digitális kultúra különböző megoldásainak bemutatását fogja szolgálni fiatalok és idősek számára egyaránt. Ezzel együtt a város bérlakásállománya is bővül.

Porga Gyula polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy a város megvásárolja az egykori húsáruház épületét, ahol az Európa Kulturális Főváros program keretében digitális oktató és szórakoztató központot alakítanak ki.

Fontos kiemelni, hogy ez a fejlesztés nem egyenlő azzal, amit az elmúlt héten jelentettek be, tehát a szikvízparkoló helyén épülő élményközpont mellett egy másik, szintén a digitális megoldásokat felvonultató, ám jelen esetben inkább az oktatásra épülő központ is lesz.

A polgármester videóüzenetebében elmondta, sok olyan tervük van az EKF-ben, amelyek megvalósítását jelenleg a város szűkös infrastrukturális helyzete gátol. Éppen ezért szükséges, hogy bővítsék az ingatlanportfóliót, amelynek a húsáruház épülete az egyik eleme lesz, a költségeket pedig az EKF program biztosítja rá.

A jelenleg üresen álló épületbe olyan központot álmodtak meg, amely segít elmélyülni a digitális kultúrában, a látogatók megismerkedhetnek a legújabb technológiai vívmányokkal.

A bemutató mellett fontos lesz az interaktivitás is, tehát ki is lehet próbálni majd ezeket a XXI. századi megoldásokat.

Porga Gyula kiemelte, hogy a központnak nagy szerepet szánnak az oktatásban is, ezért tematikájának összeállításakor kifejezetten a középiskolások igényeire szabják azt. A fiatal korosztály mellett pedig az idősebb generációnak is egy új lehetőséget szeretnének kínálni, hogy ők is megismerhessék a kor legújabb vívmányait, hogy lépést tudjanak tartani a technológia fejlődésével.

A fejlesztés egyébként kapcsolódik a kormányzat Digitális Jóléti Programjához is, amelynek keretében 6 vidéki városban, köztük Veszprémben épül ilyen oktatási és szórakoztató központ.

Az ingatlan megvásárlásával a város bérlakásállománya is bővül, hiszen az épület felső szintjén 3 lakás is található, amelyek így szintén városi tulajdonba kerülnek.

Hajas Bálint

További cikkek

Veszprémben is verseket hallgathatunk a peronon
Veszprémben is verseket hallgathatunk a peronon
Június eleje óta több vasútállomáson a menetrend mellett magyar költeményeket is mondanak a hangosbemondók. A kezdeményezést még tavaly hívta életre a Balatonalmádi Aranyhíd Polgári Egyesület, a céljuk pedig ezzel, hogy kimozdítsák az irodalmat a klasszikus terekből.
Hamvas-kört alapítottak Veszprémben
Hamvas-kört alapítottak Veszprémben
Az Utas és Holdvilág Antikváriumban az író, filozófus tisztelői megalapították a Hamvas Béla-kört. Céljuk, hogy még szélesebb körben népszerűsítsék és a körön belül ápolják Hamvas életművét.
Néhány V-Busz lecseréli a lila színt
Néhány V-Busz lecseréli a lila színt
A V-Busz járműflottájának egyik tagja lecserélte hagyományos lila festését, helyette a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros Program színeivel és arculati elemivel járja a várost a jövőben.
Kiválasztották Veszprém Város Borát
Kiválasztották Veszprém Város Borát
Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg a Balatoni Borok Versenyét, melynek eredményeit csütörtökön hirdették ki a Betekints Hotelben.
Repohár ötletpályázatot hirdet az Expresszó
Repohár ötletpályázatot hirdet az Expresszó
Az Expresszó ötletpályázatot hirdet az Utcazene Fesztiválon debütáló repohár széria grafikájának elkészítésére. Az ötletpályázat kommunikációs együttműködő partnere a Veszprém-Balaton 2023 EKF program. Pályázni két kategóriában lehet, a téma a diverzitás és a biológiai sokféleség.