Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
16°C
2024. május 21. Konstantin
Veszprém
16°C

Húsáruházból digitális oktató és szórakoztató központ

2021. január 29. 14:51
A belvárosi egykori húsáruház épülete hamarosan új funkciót kap, és a digitális kultúra különböző megoldásainak bemutatását fogja szolgálni fiatalok és idősek számára egyaránt. Ezzel együtt a város bérlakásállománya is bővül.

Porga Gyula polgármester közösségi oldalán számolt be arról, hogy a város megvásárolja az egykori húsáruház épületét, ahol az Európa Kulturális Főváros program keretében digitális oktató és szórakoztató központot alakítanak ki.

Fontos kiemelni, hogy ez a fejlesztés nem egyenlő azzal, amit az elmúlt héten jelentettek be, tehát a szikvízparkoló helyén épülő élményközpont mellett egy másik, szintén a digitális megoldásokat felvonultató, ám jelen esetben inkább az oktatásra épülő központ is lesz.

A polgármester videóüzenetebében elmondta, sok olyan tervük van az EKF-ben, amelyek megvalósítását jelenleg a város szűkös infrastrukturális helyzete gátol. Éppen ezért szükséges, hogy bővítsék az ingatlanportfóliót, amelynek a húsáruház épülete az egyik eleme lesz, a költségeket pedig az EKF program biztosítja rá.

A jelenleg üresen álló épületbe olyan központot álmodtak meg, amely segít elmélyülni a digitális kultúrában, a látogatók megismerkedhetnek a legújabb technológiai vívmányokkal.

A bemutató mellett fontos lesz az interaktivitás is, tehát ki is lehet próbálni majd ezeket a XXI. századi megoldásokat.

Porga Gyula kiemelte, hogy a központnak nagy szerepet szánnak az oktatásban is, ezért tematikájának összeállításakor kifejezetten a középiskolások igényeire szabják azt. A fiatal korosztály mellett pedig az idősebb generációnak is egy új lehetőséget szeretnének kínálni, hogy ők is megismerhessék a kor legújabb vívmányait, hogy lépést tudjanak tartani a technológia fejlődésével.

A fejlesztés egyébként kapcsolódik a kormányzat Digitális Jóléti Programjához is, amelynek keretében 6 vidéki városban, köztük Veszprémben épül ilyen oktatási és szórakoztató központ.

Az ingatlan megvásárlásával a város bérlakásállománya is bővül, hiszen az épület felső szintjén 3 lakás is található, amelyek így szintén városi tulajdonba kerülnek.

Hajas Bálint
további cikkek
Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál Magyar Mozgókép Fesztivál Otthonra talált Veszprémben a Magyar Mozgókép Fesztivál A Nemzeti Filmintézet támogatásával, és az Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében visszatér városunkba június 12. és 15. között a Moz.Go, azaz a Magyar Mozgókép Fesztivál.   2024. május 10. 0:10 Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja Közvetetten az EKF elismerése is a balatonfüredi Modern Műtér építészeti díja A Balaton környezetében épített példaértékű új, illetve felújított, bővített, átalakított meglevő épületek elismerésére életre hívott díjjal idén családi házat, CLT pavilont, képzőművészeti gyűjteményt és borteraszt is jutalmazott a bírálóbizottság, amelyek között az egyik a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően újult meg Balatonfüreden. 2024. május 8. 10:47 Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzold meg a kedvenc EKF élményedet! Rajzpályáztatot hirdet a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. 2024. április 10. 10:13 Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Európa szintű kiállítás nyílt a Várbörtön Múzeumban Nem csupán a régmúlt történeteit meséli el, komoly morális kérdéseket is felvet a Várbörtönben kialakított „Ember a rács mögött” című kiállítás, aminek hivatalos megnyitóját kedden délután tartották, most pedig már bárki szabadon látogathatja. Hogyan lehet büntetni úgy, hogy közben ne vegyük el a lehetőségét, hogy az ember visszailleszkedjen a társadalomba? Utópia mindez, vagy realitás? A választ a látogatókra bízzák miután megismerték Európa utolsó várbörtönéből kialakított múzeumot Veszprémben. 2024. április 3. 1:50

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.