Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Dán-svéd döntő lesz

2021. január 29. 22:20 // Forrás: MTI
Svédország után a címvédő és olimpiai bajnok Dánia jutott döntőbe az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokságon, miután végig vezetve 35-33-ra legyőzte az Európa-bajnok Spanyolországot a pénteki második elődöntőben.

A spanyolok nyitott védekezéssel kezdték a meccset, erre reagálva a dánok rendre levitték a kapusukat támadásban, hogy létszámfölényt teremtsenek. A találkozó negyedénél már négy, később öt góllal is vezetett a címvédő, és a játék képe egy ideig Jordi Ribera szövetségi kapitány időkérése, illetve cseréi után sem változott. Sokkal jobban védekeztek és hatékonyabban támadtak a dánok, majd ellenfelük is agresszív, nyitott védekezésre váltott, ezzel sikerült két gólra felzárkóznia a szünet előtt.    

Fotó: IHFFotó: IHF

A második félidőben egy ideig felváltva estek a gólok, majd a meccs háromnegyedénél az Európa-bajnoknak lendületes, gyors támadásokkal sikerült egy gólra visszazárkóznia. A spanyolok az egyenlítésért is támadhattak, de nem jártak sikerrel. A hajrában előbb ismét elléptek hárommal a dánok, majd az utolsó percben ismét az egyenlítés volt a tét az Európa-bajnok számára. Mivel Rubén Marchán a keresztlécet találta el, ezúttal sem élt a lehetőséggel csapata, és a dánok úgy nyerték meg az elődöntőt, hogy egyszer sem kerültek hátrányba.

A mezőny legeredményesebb játékosa Mikkel Hansen volt, aki 17 lövésből 12 gólt szerzett. A Telekom Veszprém spanyol jobbátlövője, Jorge Maqueda ötször talált be.    

A dánok ötödik alkalommal játszhatnak vb-döntőt, eddig hármat elveszítettek, egyet - két évvel ezelőtt - megnyertek.

Eredmények, elődöntő:
Dánia-Spanyolország 35-33 (18-16)    

korábban:
Svédország-Franciaország 32-26 (16-13)

A vasárnapi program
a 3. helyért: Franciaország-Spanyolország, Kairó 14.30
döntő: Svédország-Dánia, Kairó 17.30

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.