Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Már siklanak a jégen az utánpótlás hokisok

2021. január 30. 13:46
A terveknek megfelelően december végére elkészült a Dózsavárosban épülő jégcsarnok első üteme. Jelenleg a tesztüzem zajlik, szombaton a helyszínen járt Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is.

A beruházás első ütemében nagyságrendileg egymilliárd forint értékben, TAO-s támogatásból felépült a jégcsarnok, beszerezték és beüzemelték a gépészeti elemeket, kialakították az ideiglenes szociális helyiségeket, öltözőket. A csarnoképületben 56x26 méteres, szabványos jégpálya található, amit alapvetően az utánpótlás jégkorongozók használnak, de – mint azt Németh Balázs, a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány vezetője elmagyarázta – felnőtt jégkorongmérkőzések befogadására is alkalmas, akár nemzetközi szinten is. 

Jelenleg négy korosztályban összesen százhúsz fiatal tartozik az egyesület szárnyai alá. A tervek között szerepel, hogy a következő szezonban már felnőtt csapatot is indítanak az országos bajnokság valamelyik alacsonyabb osztályában, és egy női csapat indítását is tervezik. 

A koronavírus miatti korlátozások következtében egyelőre csak az igazolt játékosok gyakorolhatnak a pályán, de a veszélyhelyzet feloldását követően amatőr csapatoknak is lehetőségük lesz kibérelni a jégfelületet, illetve kijelölnek majd olyan időszakokat, amikor belépőjegy váltásával egyénileg is lehet korcsolyázni. A szezon a tervek szerint kilenc hónapon át, szeptembertől áprilisig tart majd, a nyári hónapokban karbantartást végeznek, száraz edzéseket tartanak, illetve egy speciális burkolat lefektetésével görkorcsolyás hokiedzéseket is tudnak tartani. 

Az alapítvány nem ül a babérjain: az év második felében szeretnék megkezdeni a második ütem kivitelezését is, amiben két darab kétszintes épületet húznának fel a csarnok mellett. Az egyikben a szociális blokkok: öltözők, zuhanyzók végleges helye lenne, míg a másikban száraz edzések megtartására, kondicionálásra alkalmas tereket és szertárt alakítanának ki. A második ütemben megvalósuló fejlesztések költsége nagyságrendileg az első ütemmel lesz azonos.

Schöngrundtner Tamás
Kovács Bálint
további cikkek
Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Dózsaváros Még az eső ellen is hatásos volt a dózsavárosiak jó kedve Nyárbúcsúztatóból már sokat tartottak, de nyárköszöntőből ez volt az első, amit szombaton szerveztek meg a Dózsavárosban a Martinovics téren. 2024. május 26. 14:35 BAUER inline-bajnokság: újabb lépések előre jégkorong BAUER inline-bajnokság: újabb lépések előre Több kategóriában, több csapattal, veszprémi helyszínt is bevonva indul el a BAUER inline-bajnokság új szezonja az előttünk álló hétvégén. 2024. május 16. 12:53 Bravúr: Szlovénia legyőzésével feljutott az elitbe a magyar hokiválogatott! ország-világ Bravúr: Szlovénia legyőzésével feljutott az elitbe a magyar hokiválogatott! A magyar jégkorong-válogatott végletekig izgalmas mérkőzésen, 2 perc 51 másodperccel a vége előtt ütött Papp Kristóf góllal 2-1-re legyőzte a szlovén együttest a bolzanói divízió I/A-világbajnokság szombati zárásán, ezzel ismét feljutott a 16 csapatos elitbe. 2024. május 4. 21:55 Női jégkorong: ezüstérmes a veszprémi csapat! jégkorong Női jégkorong: ezüstérmes a veszprémi csapat! A Rampage ezüstéremmel zárta a női jégkorong U25 A-bajnokságot. A veszprémi csapat az osztrák liga négyes döntőjébe is bejutott, ahol a negyedik pozícióban zárt. A klub szakmai igazgatója, Máhl Krisztián megkeresésünkre a játékosokat méltatta, akik az idény során kettőzőt erővel dolgoztak. 2024. április 16. 13:20

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.