2021. június 15.
//
Jolán névnap

Már siklanak a jégen az utánpótlás hokisok

A terveknek megfelelően december végére elkészült a Dózsavárosban épülő jégcsarnok első üteme. Jelenleg a tesztüzem zajlik, szombaton a helyszínen járt Porga Gyula polgármester és Ovádi Péter országgyűlési képviselő is.

A beruházás első ütemében nagyságrendileg egymilliárd forint értékben, TAO-s támogatásból felépült a jégcsarnok, beszerezték és beüzemelték a gépészeti elemeket, kialakították az ideiglenes szociális helyiségeket, öltözőket. A csarnoképületben 56x26 méteres, szabványos jégpálya található, amit alapvetően az utánpótlás jégkorongozók használnak, de – mint azt Németh Balázs, a Veszprém Fiatal Sportolóiért Közhasznú Alapítvány vezetője elmagyarázta – felnőtt jégkorongmérkőzések befogadására is alkalmas, akár nemzetközi szinten is. 

Jelenleg négy korosztályban összesen százhúsz fiatal tartozik az egyesület szárnyai alá. A tervek között szerepel, hogy a következő szezonban már felnőtt csapatot is indítanak az országos bajnokság valamelyik alacsonyabb osztályában, és egy női csapat indítását is tervezik. 

A koronavírus miatti korlátozások következtében egyelőre csak az igazolt játékosok gyakorolhatnak a pályán, de a veszélyhelyzet feloldását követően amatőr csapatoknak is lehetőségük lesz kibérelni a jégfelületet, illetve kijelölnek majd olyan időszakokat, amikor belépőjegy váltásával egyénileg is lehet korcsolyázni. A szezon a tervek szerint kilenc hónapon át, szeptembertől áprilisig tart majd, a nyári hónapokban karbantartást végeznek, száraz edzéseket tartanak, illetve egy speciális burkolat lefektetésével görkorcsolyás hokiedzéseket is tudnak tartani. 

Az alapítvány nem ül a babérjain: az év második felében szeretnék megkezdeni a második ütem kivitelezését is, amiben két darab kétszintes épületet húznának fel a csarnok mellett. Az egyikben a szociális blokkok: öltözők, zuhanyzók végleges helye lenne, míg a másikban száraz edzések megtartására, kondicionálásra alkalmas tereket és szertárt alakítanának ki. A második ütemben megvalósuló fejlesztések költsége nagyságrendileg az első ütemmel lesz azonos.

Söge
Kovács Bálint

További cikkek

Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Minden, amit a dózsavárosi közlekedésfejlesztésről tudni érdemes
Négy nagyobb fejlesztésből állt össze az északi iparterület közlekedésfejlesztése, amelyek egyenként is jelentős változásokat jelentenek a Dózsaváros közlekedésében, együtt pedig alapjaiban rajzolják át a lehetőségeket a közlekedők előtt. Cikkünkben mutatjuk a legfontosabb paramétereket.
Egy év után ülésezett ismét a Dózsavárosi Tanács
Egy év után ülésezett ismét a Dózsavárosi Tanács
Navracsics Tibor EKF-biztos is részt vett a városrészi önkormányzati képviselők, civil szervezetek és intézményvezetők hétfői ülésén.
Válogatott szintű hokisokat nevelnének Veszprémben
Válogatott szintű hokisokat nevelnének Veszprémben
A Veszprémi Jéglovagok és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia több környékbeli klubbal együttműködve csapatokat szeretne indítani a soron következő idényben a női bajnokságban.
Magyar bajnoki ezüstérmes veszprémi jégkorongozók
Magyar bajnoki ezüstérmes veszprémi jégkorongozók
Az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia (IOGJA) nyerte a serdülőbajnokságot, ezzel teljessé vált az éremtáblázat a székesfehérvári klub utánpótlásában.
A „gyengébbik nem” nem gyenge küzdelme a jégen
A „gyengébbik nem” nem gyenge küzdelme a jégen
Közös edzést és barátságos mérkőzést szervezett a Veszprémi Jéglovagok jégkorongklub és az Ifj. Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia fiatal lányoknak, akik a Dunántúl több városából érkeztek Veszprémbe, hogy a jövőben a tervek szerint egy csapatot alkossanak majd. A cél, hogy a következő szezonban a Királynék Városa is ki tudjon állni egy csapattal a női bajnokságban.