Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Wellness részleggel is bővítik a Nemesvámosi Sportcsarnokot

2021. február 19. 17:23
Pályázati forrásoknak köszönhetően közel négyszázmilliós beruházás valósul meg nyárig a Nemesvámosi Sportcsarnokban: szaunavilág, masszázsszoba, szolárium, kondicionáló- és funkcionális terem is helyet kap a bővítményben, amely a lakosságot is kiszolgálja majd.

Nemesvámos polgármestere, Sövényházi Balázs pénteken bejárásra invitálta a sajtó képviselőit a község sportcsarnokába, ahol már javában, ütemterv szerint folynak a bővítési munkálatok. Megtudhattuk, az önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, illetve TAO-s forrásokon keresztül közel négyszázmilliós beruházást vihet véghez a nyári évszak kezdetéig.

Zentai Tibor és Sövényházi BalázsZentai Tibor és Sövényházi Balázs

A független polgármester hangsúlyozta, a fejlesztéssel az elsődleges céljuk az lesz, hogy sportolóik mellett a lakosság igényeit is kiszolgálják. A kondicionális- és funkcionális terem mellett ezért wellness részleget is kialakítanak a létesítmény külön bejáratú, épülő részében, ahol szaunák és szoláriumok is várják majd az érdeklődőket. Nem megfeledkezve az öltöző- és fürdőhelyiségekről sem.

Sövényházi Balázs kiemelte, a bővítés községük iskolás gyermekeinek érdekeit is szolgálja, hiszen a fiatalok a létesítmény ezen részét is használhatják a testnevelés óráik alkalmával. Hozzátette, nyári fesztiváljaikon szintén hasznukra válik majd a fedett terület különböző programok tekintetében. Sőt, hamarosan egy grundfocipálya építése is megkezdődik a csarnok előtti, parkoló melletti füves területen.

A Bajnok DSE Nemesvámos elnöke, Zentai Tibor rámutatott, a fejlesztéssel versenysportolóik lehetőségei is bővülnek. Amire szükség is van, hiszen az egyesületben kézilabda-, labdarúgás-, baseball-, és atlétika szakosztályok is működnek. Elmondta, a helységek kialakításánál a tervezők figyelmét külön felhívták az egészségmegőrzésre: a funkcionális részlegen a talapzat, míg a konditeremben a távolság volt szempont.

A bejáráson továbbá kiderült, hogy ezzel a lehetőséggel több vámosi civil szervezet végre méltó helyen végezheti majd tevékenységét. Megtudtuk, hogy energiahasználat szempontjából napelemeket is felhelyeznek majd, ahogy a parkolóba elektromos járműtöltőket is, tehát a környezetvédelem sem volt utolsó szempont.

vehir.hu kérdésére Sövényházi Balázs zárásként elárulta, maradt még valami a tarsolyukban. A Haribo gyár mellett az önkormányzat már szert tett hét hektárnyi területre, amelyre már az áramot is sikerrel bevezettették. Terveik szerint mindezt további egy hektárral kívánják majd növelni: nem titkolt céljuk, hogy Nemesvámos a közeljövőben bicikli-, baseball-, foci-, atlétika szempontjából pedig futó- és dobópályával is rendelkezzen.

Simon Dani
további cikkek
Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is Összetartó közösségek a Vámosi Hurka- és Lencsefesztiválon idén is A kormány már 45 milliárd forintot költött a Magyar falu programban falvak kulturális és közösségi épületeinek fejlesztésére - közölte a modern települések fejlesztéséért felelős kormánybiztos szombaton a Veszprém vármegyei Nemesvámoson, amikor meglátogatta a megújult közösségi házat, utána pedig a település hagyományos februári rendezvényét, a Vámosi Hurka- és Lencsefesztivált. 2024. február 11. 0:10 Az eső és a hideg sem szegte kedvüket szabadidősport Az eső és a hideg sem szegte kedvüket Nemesvámoson rendezte meg a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) a mezei futó magyar liga második fordulóját, ahol az esős, őszi idő sem szegte kedvét a futóknak, és több százan vettek részt az eseményen. 2023. november 17. 13:43 Mezei futás Nemesvámoson szabadidősport Mezei futás Nemesvámoson Nemesvámos ad otthont a mezei futó magyar liga második fordulójának, mely egyben a Veszprémi Egyetemi és Diák Atlétikai Club (VEDAC) idei utolsó nagy versenye. 2023. november 7. 15:42 Bővítik a bölcsődét, mezőgazdasági utakat adtak át Nemesvámoson Bővítik a bölcsődét, mezőgazdasági utakat adtak át Nemesvámoson Két projektről is beszámolt csütörtöki sajtótájékoztatóján Sövényházi Balázs polgármester és Ovádi Péter parlamenti képviselő Nemesvámoson. 2023. március 23. 22:48

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.