Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 21. Dániel
Veszprém
27°C
2024. július 21. Dániel
Veszprém
27°C

Wellness részleggel is bővítik a Nemesvámosi Sportcsarnokot

2021. február 19. 17:23
Pályázati forrásoknak köszönhetően közel négyszázmilliós beruházás valósul meg nyárig a Nemesvámosi Sportcsarnokban: szaunavilág, masszázsszoba, szolárium, kondicionáló- és funkcionális terem is helyet kap a bővítményben, amely a lakosságot is kiszolgálja majd.

Nemesvámos polgármestere, Sövényházi Balázs pénteken bejárásra invitálta a sajtó képviselőit a község sportcsarnokába, ahol már javában, ütemterv szerint folynak a bővítési munkálatok. Megtudhattuk, az önkormányzat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával, illetve TAO-s forrásokon keresztül közel négyszázmilliós beruházást vihet véghez a nyári évszak kezdetéig.

Zentai Tibor és Sövényházi BalázsZentai Tibor és Sövényházi Balázs

A független polgármester hangsúlyozta, a fejlesztéssel az elsődleges céljuk az lesz, hogy sportolóik mellett a lakosság igényeit is kiszolgálják. A kondicionális- és funkcionális terem mellett ezért wellness részleget is kialakítanak a létesítmény külön bejáratú, épülő részében, ahol szaunák és szoláriumok is várják majd az érdeklődőket. Nem megfeledkezve az öltöző- és fürdőhelyiségekről sem.

Sövényházi Balázs kiemelte, a bővítés községük iskolás gyermekeinek érdekeit is szolgálja, hiszen a fiatalok a létesítmény ezen részét is használhatják a testnevelés óráik alkalmával. Hozzátette, nyári fesztiváljaikon szintén hasznukra válik majd a fedett terület különböző programok tekintetében. Sőt, hamarosan egy grundfocipálya építése is megkezdődik a csarnok előtti, parkoló melletti füves területen.

A Bajnok DSE Nemesvámos elnöke, Zentai Tibor rámutatott, a fejlesztéssel versenysportolóik lehetőségei is bővülnek. Amire szükség is van, hiszen az egyesületben kézilabda-, labdarúgás-, baseball-, és atlétika szakosztályok is működnek. Elmondta, a helységek kialakításánál a tervezők figyelmét külön felhívták az egészségmegőrzésre: a funkcionális részlegen a talapzat, míg a konditeremben a távolság volt szempont.

A bejáráson továbbá kiderült, hogy ezzel a lehetőséggel több vámosi civil szervezet végre méltó helyen végezheti majd tevékenységét. Megtudtuk, hogy energiahasználat szempontjából napelemeket is felhelyeznek majd, ahogy a parkolóba elektromos járműtöltőket is, tehát a környezetvédelem sem volt utolsó szempont.

vehir.hu kérdésére Sövényházi Balázs zárásként elárulta, maradt még valami a tarsolyukban. A Haribo gyár mellett az önkormányzat már szert tett hét hektárnyi területre, amelyre már az áramot is sikerrel bevezettették. Terveik szerint mindezt további egy hektárral kívánják majd növelni: nem titkolt céljuk, hogy Nemesvámos a közeljövőben bicikli-, baseball-, foci-, atlétika szempontjából pedig futó- és dobópályával is rendelkezzen.

Simon Dani
további cikkek
Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Műfüves pályát és útfelújítást adtak át Nemesvámoson Elkészült egy műfüves pálya a sportcsarnok mellett, leaszfaltozták a Baláca és a Perkáta utcákat: két projektet is átadtak szerdán Nemesvámoson. 2024. június 12. 20:19 Tizennégy férőhellyel bővült a Nemesvámosi Csillagvirág Bölcsőde Tizennégy férőhellyel bővült a Nemesvámosi Csillagvirág Bölcsőde Szerda délelőtt ünnepélyes keretek között zárták a bölcsőde bővítéséről szóló projektet, melynek eredményeképp tizennégy férőhellyel és egy tornaszobával bővült a bölcsőde. 2024. május 29. 16:23 Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson gazdaság Tisztán önerőből valósított meg egy közel félmilliárdos beruházást a Jager Holding Nemesvámoson Uniós forrás és állami támogatás nélkül, kizárólag saját erőből építette fel Csatári László nemesvámosi vállalkozó cégcsoportjának legújabb üzemcsarnokát és gyártósorát, ahol olyan víz-, gáz-, csatorna-, és elektromos vezetékeket gyártanak, amit egész Európában forgalmaznak majd. A beruházás egy igazi polgári vállalkozói mentalitást tükröz, aminek a helyi gazdasági környezet is kedvez, hangzott el a csütörtöki átadóünnepségen. 2024. április 26. 14:04 Nem véletlenül viselik a szívükhöz és nem az agyukhoz közelebb a kokárdát a magyarok 1848 Nem véletlenül viselik a szívükhöz és nem az agyukhoz közelebb a kokárdát a magyarok Az 1848-49-es szabadságharc egyéni döntések sokasága volt, amiket összekapcsolt a közösség akarata, mondta Ovádi Péter országgyűlési képviselő Nemesvámoson, a település március 15-ei ünnepségén. A képviselő arról is szót ejtett, hogy a magyarok miért hordják a szívük fölött a kokárdát és miért nem a kalapjukra tűzik azt. 2024. március 16. 13:22

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.