Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 23. Lenke
Veszprém
30°C
2024. július 23. Lenke
Veszprém
30°C

Teljesítette az olimpiai szintet a veszprémi sífutó

2021. február 25. 11:36 // Forrás: MTI/vehir.hu
Bár a 10 kilométeres selejtezőből nem jutott tovább, az olimpiai induláshoz szükséges szintet teljesítette a Veszprémi Sí Egylet sífutója, Kónya Ádám a németországi Oberstdorfban rendezett északisí-világbajnokságon.

A németországi Oberstdorfban szerdán kezdődött az északisí-világbajnokság. A férfiakra 10 kilométer várt, az első tíz helyezett szerzett indulási jogot a jövő keddi 10, illetve a jövő szerdai 15 kilométeres, szabadstílusú főversenyre.

Kónya Ádám (archív fotó)Kónya Ádám (archív fotó)

6,8 kilométernél még Kónya Ádám (Veszprémi Sí Egylet) és Lágler Kristóf is a legjobb tíz között szerepelt, azonban 7,9-nél már csak utóbbi, a célban pedig azonos idővel, holtversenyben a 12. helyen zártak.

Bár a 26:27.4 perces időeredményük 3.6 másodperccel maradt el a tizedik helyezettől, de az olimpiai induláshoz szükséges szintet mindketten teljesítették, ami azt jelenti, hogy Pekingben nemzet jogán legalább egy magyar férfi sífutó indulhat majd jövőre.

Kónya Bálint szövetségi kapitány az MTI-nek úgy értékelt, hogy öccsétől, az előző téli olimpián már résztvevő Kónya Ádámtól továbbjutást várt, de a 800 méter hosszú emelkedőn teljesen elkészült az erejével, emiatt esett vissza. A kapitány szerint ugyanakkor Lágler szereplése megfelelt a realitásnak.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.