2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

Meggyőző diadal a rájátszás nyitómeccsén

2021. február 28. 18:38
A VESC női röplabdacsapata szettet sem vesztett a vendég Haladás ellen szombaton az NB II Nyugati csoport rájátszásának nyitómérkőzésén.

Miután az alapszakaszt hibátlan mérleggel, csoportja első helyén fejezte be városunk női röplabdacsapata, a Szokolikné Kalmár Judit vezette VESC a felsőházi rájátszásban folytathatta küzdelmeit. A bakonyi hölgyek a második forduló szombati játéknapján a Haladást látták vendégül az Egyetemi Tornacsarnok zárt kapui mögött (a VESC múlt heti, a SzoESE elleni mérkőzését elhalasztották).

Győzelemmel kezdte a tavaszt a VESC (archív fénykép)Győzelemmel kezdte a tavaszt a VESC (archív fénykép)

Az első szettben fej-fej mellett haladtak a felek, de a házigazdák a legjobbkor tettek szert az előnyre, amelyet meg is tartottak (25-23). Az ezt követő két felvonásban viszont a veszprémiek már esélyt sem adtak a szombathelyieknek: előbb 25-15-re, utóbb 25-12-re nyerték a játékrészt, így a VESC végül magabiztosan, 3-0-ra nyert veretlen mérlegét megóvva.

Női röplabda NB II Nyugati csoport rájátszás, 1. forduló:
VESC–Haladás VSE 3-0 (25-23, 25-15, 25-12)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok, zárt kapuk.

Így értékelte a látottakat a veszprémiek vezetőedzője

Szokolikné Kalmár Judit: – Kissé álmoskásan vágtunk bele a találkozóba, de sikerült hamar feleszmélnünk, amely elengedhetetlen volt a végső sikerhez. Átvettük a mérkőzés irányítását, nyugodtan, koncentrálva tudtuk véghez vinni a saját játékunkat. Mindenki maximális teljesítményt nyújtott, büszke vagyok a játékosaimra.

Simon Dani
Szalai Csaba
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB II, 2020/2021 helyosztó 2021. május 22. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC PTE TTK 3-0
röplabda Női röplabda NB II, 2021/2021 osztályozó 2021. május 15. 16:00 Pécs, TTK Tornacsarnok PTE-PEAC VESC 0-3
röplabda Női röplabda NB II döntő, 2020/2021 2. 2021. május 8. 19:00 Budapest, Honvéd Csarnok Kispest SE VESC 3-1
előző események betöltése

További cikkek

Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC
Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC
A VESC női röplabdacsapata a CoreComm SI támogatásával vág neki az élvonal 2021/2021-es kiírásának. Szokolik Gergely ügyvezetőtől megtudhattuk, a csapat új otthona a Táncsics iskola tornacsarnoka lesz, játékosok tekintetében pedig öt lehetséges érkezővel lehet számolni.
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Városunk női röplabdacsapata az osztályozón aratott kettős győzelmével kivívta a jogot a jövő évi, élvonalban való szereplésre. A klub ügyvezetőjétől, Szokolik Gergelytől lapunk megtudhatta, a VESC nem mondott le a lehetőségről: névadó szponzora és új otthona lesz a csapatnak, valamint együttműködési szerződés kialakításán is dolgoznak egy hazai alakulattal.
Feljutott a VESC az élvonalba!
Feljutott a VESC az élvonalba!
Miután a PTE elleni második osztályozó mérkőzést is 3-0-ra megnyerte a VESC, Szokolikné Kalmár Judit csapat kivívta a jogot, hogy jövőre az I. osztályú röplabda-bajnokságban szerepelhessen.
VESC: egyetlen lépés az NB I
VESC: egyetlen lépés az NB I
A VESC női röplabdacsapata tükörsima, 3-0-s diadalt aratott a PTE otthonában szombaton, egyúttal hatalmas lépést téve a jövő évi NB I-es szereplés irányába.
Várat még magára a VESC feljutása
Várat még magára a VESC feljutása
A női röplabda NB II-es döntőjének második mérkőzésén is alulmaradt a VESC a vendéglátó Kispest otthonában szombaton. A feljutás így egyelőre elmaradt, de nincs még minden veszve a veszprémiek számára.