Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C
2024. március 29. Auguszta
Veszprém
19°C

Tízgólos magyar győzelem Szlovákia ellen

2021. március 14. 16:49 // Forrás: MTI
A magyar férfi kézilabda-válogatott 36-26-ra legyőzte Szlovákia csapatát az Eurokupa negyedik fordulójában, vasárnap Győrben.

Az Eurokupában a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű Európa-bajnokság selejtezősorozatában nem szereplő csapatok, azaz a rendező országok válogatottjai, valamint a legutóbbi kontinensviadal két döntőse, Spanyolország és Horvátország vesznek részt.

Eredmény, Eurokupa, 4. forduló:
Magyarország-Szlovákia 36-26 (19-15)
lövések/gólok: 49/36, illetve 52/26
gólok hétméteresből: 4/3, illetve 7/6
kiállítások: 6, illetve 8 perc

A magyar keretből Bodó Richárd, Bánhidi Bence, Balogh Zsolt, Borbély Ádám, Lékai Máté, Mikler Roland, Rosta Miklós, Rodríguez Álvarez Pedro, a szakmai stábból pedig a spanyol José María Rodríguez Vaquero hiányzott.

Vajda Huba, a magyar (k) és Martin Slaninka, a szlovák (j) csapat játékosa a kézilabda férfi Eurokupa 4. fordulójában játszott Magyarország-Szlovákia mérkőzésen az Audi Aréna Győr sportcsarnokban 2021. március 14-én. MTI/Krizsán CsabaVajda Huba, a magyar (k) és Martin Slaninka, a szlovák (j) csapat játékosa a kézilabda férfi Eurokupa 4. fordulójában játszott Magyarország-Szlovákia mérkőzésen az Audi Aréna Győr sportcsarnokban 2021. március 14-én. MTI/Krizsán Csaba

Ahogyan pénteken a 30-15-re megnyert pozsonyi mérkőzésen, a magyarok ezúttal is jól kezdtek, és bár a hetedik percben még csak 6-4-re vezettek, ezt követően Győri Mátyás irányításával, remek védekezéssel nyolc és fél perc alatt egy hetes gólsorozattal elhúztak a szlovákoktól. Az első félidő hátralévő részében sokat cserélt a hazaiak szakmai stábja, ezért rendezetlenebbé, pontatlanabbá vált a csapat támadása és védekezése is, ezt kihasználva a vendégek Patrik Hruscak vezérletével a kilencgólos hátrányukat négyre csökkentették a szünetre.

A második félidőben már a hetedik percben időt kellett kérnie Gulyás István szövetségi kapitánynak, mert nem volt megfelelő a játékosok összpontosítása, ami mindkét kapu előtt hibákhoz vezetett, a szlovákok pedig 22-21-re felzárkóztak. A folytatásban Topic Petar négy, majd Máthé Dominik két találatával ismét elléptek a magyarok (28-22), akik ismét stabilizálták a védekezésüket, így innen már nem tudott visszakapaszkodni az ellenfél.

A mezőny legeredményesebb játékosa Patrik Hruscak volt kilenc góllal, magyar részről Máthé Dominik hét, Topic Petar, Győri Mátyás hat-hat, Ancsin Gábor és Sunajko Stefan öt-öt alkalommal talált be.

A két csapat 35. egymás elleni mérkőzésén öt szlovák győzelem és négy döntetlen mellett ez volt a 26. magyar siker.

Gulyás István, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a meccs után elsőként azt emelte ki, hogy mindkét csapat megúszta sérülés nélkül ezt a feszített hetet.    

Nekünk az volt a legfontosabb, hogy minden játékosunk lehetőséget kapjon, valamint hogy megtiszteljük az ellenfelünket azzal, hogy odatesszünk magunkat. A saját oldalunkról azt nagyon fontosnak tartottuk, hogy a sikeres világbajnoki szereplés után folytassuk az elkezdett utat, és úgy teljesítsünk, ahogy a szurkolók és mi is elvárjuk azt magunktól

- magyarázta az edző.

korábbi eredmények:
Szlovákia-Magyarország 15-30
Magyarország-Spanyolország 32-29
Horvátország-Magyarország 31-27
Horvátország-Spanyolország 31-28
Szlovákia-Spanyolország 18-30

Az állás: 1. Magyarország 6 pont/4 mérkőzés, 2. Horvátország 4/2, 3. Spanyolország 2/3, 4. Szlovákia 0/3

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.