Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
7°C

Bokrétaünnep a veszprémi tornászgyakorlónál

2021. március 19. 15:45
Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának alapkövét szeptemberben tették le. A tervek szerint év végén adhatják át az új létesítményt.

Európa egyik legkorszerűbb tornacsarnokának, az új veszprémi tornász gyakorlónak alapkövét a lólengésben olimpiai bajnoki címet szerző, háromszoros világ- és hatszoros Európa-bajnok tornász Berki Krisztián, Ovádi Péter országgyűlési képviselő és Porga Gyula polgármester a Veszprémi Torna Club részvételével tette le 2020 szeptemberében.

Az azóta eltelt fél évben a kivitelezők (VEMÉV-SZER Építő- és Szerelőipari Kft. és a Min-Tech Építőipari, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft. konzorciuma)  félidőhöz érkeztek, ugyanis elkészültek az épület tartószerkezetének megépítésével. A jeles alkalomból bokrétaünnepet tartottak péntek délelőtt az épülő csarnoknál.

A centrum előre gyártott vasbeton vázszerkezettel épül. A háromszintes épület 1300 négyzetméter alapterületű lesz, melyből a földszint 1061, az első emeleti terek 192, a harmadik, gépészeti szint helyiségei pedig 66 négyzetmétert fognak kitenni. A földszinten közel 1000 négyzetméteres gyakorlóteret építenek, az emeleten irodák, társasági helyiségek, öltözők és a vizesblokkok lesznek. Ha a tornacsarnok elkészül, Európa egyik legmodernebb ilyen létesítménye lesz. A befejezés vállalt határideje 2021. november 10.

A tornacsarnok látványterve.A tornacsarnok látványterve.

A Városi Stadion területén épülő új tornacsarnok megépítése összesen 1,2 milliárd forintba kerül, melyet az önkormányzat mellett kormányzati Modern Városok Program és a Magyar Torna Szövetség 250 millió forintos támogatása finanszíroz.

A sajtónyilvános pénteki eseményen Porga Gyula polgármester elmondta: Veszprém sportinfrastruktúrája a három alapsportágat tekintve (atlétika, torna, úszás) jelentős lemaradásban van, ám ez most javulhat, ugyanis a tervek szerint az épülő tornacsarnokot év végén, az új városi uszodát pedig rövid időn belül átadhatják. A következő lépés az atlétikai futófolyosó megépítése lesz -hangsúlyozta.

Ovádi Péter és Porga Gyula a kivitelezést végző Min-Tech Kft. és Vemév-Szer Kft. képviselőivel a 2021. március 19-én tartott tornacsarnok bokrétaünnepén.Ovádi Péter és Porga Gyula a kivitelezést végző Min-Tech Kft. és Vemév-Szer Kft. képviselőivel a 2021. március 19-én tartott tornacsarnok bokrétaünnepén.

A tornacsarnokról szólva elmondta, a Veszprémi Torna Club (VTC) eddig méltatlan körülmények között gyakorolt, ám a Modern Városok Program és a Magyar Torna Szövetség támogatásával 21. századi körülményeket biztosító létesítmény épül, melyet reményei szerint a tornaklubhoz járó sportolók örömmel vehetnek birtokba az év végén. A polgármester reményét fejezte ki azzal kapcsolatban is, hogy a felújítás több olyan veszprémi sportoló kinevelését is támogatja majd, akikre a város büszke lehet a jövőben.

Ovádi Péter országgyűlési képviselő az eseményen úgy fogalmazott: eddig több ezer gyermek tanulta meg a sport alapjait annál a több mint 50 éves múlttal rendelkező VTC-nél, ahova ma is 230 sportoló jár, így a lehető legjobb helyre került a sporttámogatás összege. Hozzátette: Veszprém elkötelezett a fejlesztések irányába, hisz hétről-hétre látni olyan fejlesztéseket, amik azt mutatják, hogy a város és térsége folyamatosan épül.

Ge. Á.
Kovács Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.