2021. augusztus 1.
//
Boglárka névnap

Elek Gábor: a végén buta hibákat követtünk el

Elek Gábor szövetségi kapitány szerint azért kapott ki hat góllal az ötkarikás címvédő Oroszországtól a magyar női kézilabda-válogatott a győri olimpiai selejtezőtorna vasárnapi, utolsó fordulójában, mert a mérkőzés végén buta hibákat követett el.

"Teljesen megérdemelten győztek az oroszok. A tegnapi nap olyan érzelmeket mozgatott meg bennünk, hogy nem tudtunk olyan hőfokon kézilabdázni, ahogyan az elmúlt két napban" - nyilatkozta Elek Gábor a 29-23-ra elveszített meccs után.    

Kapcsolódó cikk
A magyarok vereséggel zárták a győri tornát
A magyar női kézilabda-válogatott 29-23-ra kikapott az ötkarikás címvédő Oroszországtól a győri olimpiai selejtezőtorna vasárnapi, utolsó fordulójának zárómérkőzésén.

A magyarok a 2. csoportban pénteken Kazahsztánt, szombaton pedig Szerbiát győzték le magabiztosan, ezzel kijutottak a nyárra halasztott tokiói olimpiára.    

"Összességében az orosz csapat súlyban és méretben is fölénk kerekedett, ami végül az eredményben is megmutatkozott, pedig nem volt ez egy olyan mérkőzés, amelyen hatgólos vereséget kellett szenvednünk, de a végén olyan buta hibákat követtünk el, hogy kinyílt az olló" - mondta a szövetségi kapitány.

A tokiói olimpiára kijutott magyar válogatott tagjai a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Oroszország mérkőzése után a győri Audi Arénában 2021. március 21-én. Oroszország 29-23-ra győzött. MTI/Illyés TiborA tokiói olimpiára kijutott magyar válogatott tagjai a női kézilabda olimpiai selejtezőtorna Magyarország - Oroszország mérkőzése után a győri Audi Arénában 2021. március 21-én. Oroszország 29-23-ra győzött. MTI/Illyés Tibor

Hozzátette, mindezek ellenére nagyon boldog és hálás, hogy szombaton meg tudták váltani a repülőjegyüket Tokióba.

"Mindenkinek nagyon köszönöm, aki segített bennünket, és hozzájárult, hogy ilyen körülmények között készülhessünk" - mondta Elek Gábor.

A kapus Szikora Melinda elmondta, szombaton egészséges izgalommal tértek nyugovóra, hiszen tudták, hogy vasárnap még vár rájuk egy mérkőzés.

"Szerényen, de egy kicsit ünnepeltünk, majd készültünk a mai meccsre, amit komolyan akartuk venni, de sajnos nem sikerült nyerni. Elégedettek lehetünk a játék bizonyos elemeivel, voltak jó megmozdulásaink védekezésben és támadásban is, de belehibáztunk, és a fontos pillanatokban ezt kihasználták az oroszok" - magyarázta a Siófok kapusa, aki öt lövést védett.    

Hangsúlyozta, a hatgólos különbség nem tükrözi reálisan a meccsen látottakat, hiszen néhány hibától eltekintve fel tudták venni az ellenfelük ritmusát, ám a végén kaptak néhány buta gólt.    

"Elértük a kitűzött célt, és nagyon várjuk az olimpiát. A fókusz a szombati mérkőzésen volt, amit mindenképpen meg akartuk nyerni. Ha többet készülünk az oroszokra, a mai találkozó szorosabb lehetett volna" - tette hozzá Szikora.

A Debrecen irányítója, Vámos Petra csak a vasárnapi meccsen kapott lehetőséget, akkor viszont jobbátlövőként szerepelt. Mint elmondta, nagyon örült, hogy játéklehetőséghez jutott, szeretett volna élni vele, és próbálta a maximumot nyújtani.

"Egy az egyben egész jól szét tudtuk szedni őket, és egész jók voltak a labdák, amik kimentek a szélre. Tudtuk, hogy az orosz védekezés rendkívül kemény, és bizonyos szakaszokban egész jól meg tudtuk oldani a feladatot" - vélekedett.

Vámos hozzáfűzte, hatalmas motivációt jelent számukra, hogy bekerüljenek az olimpiai keretbe, és szerinte ez mindenkiből a legjobbat hozza ki, ráadásul ez a cél látótávolságon belül van.    

Szöllősi-Zácsik Szandra közölte, úgy készültek, hogy felszabadult játékot nyújtanak, ami hellyel-közzel sikerült is, de elkövettek buta hibákat is.

"Néha úgy éreztem, hogy a tegnapi mérkőzés sokat kivett belőlünk mentálisan és fizikálisan is" - tette hozzá.

Zatkalik Dávid

További cikkek

Kikapott Kínától, elbukta a csoport első helyét a női vízilabda-válogatott
Kikapott Kínától, elbukta a csoport első helyét a női vízilabda-válogatott
A magyar válogatott 11-9-es vereséget szenvedett Kínától a tokiói olimpia női vízilabdatornájának vasárnapi negyedik fordulós mérkőzésén, így a második helyen végez a B csoportban.
A csoportelsőség lesz a tét vasárnap a női vízilabdázók számára
A csoportelsőség lesz a tét vasárnap a női vízilabdázók számára
A csoportelsőség lesz a tét vasárnap a magyar női vízilabda-válogatott számára, amely a csoportküzdelmek utolsó körében Kínával találkozik.
Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló
Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló
Milák Kristóf érte el a magyarok közül a legjobb eredményt szombaton a tokiói olimpián, a 200 méter pillangón olimpiai bajnok úszó 100 méter pillangón 49.68 másodperces Európa-csúccsal lett ezüstérmes.
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.
Legyőzte az amerikaiakat és negyeddöntős a férfi vízilabda-válogatott
Legyőzte az amerikaiakat és negyeddöntős a férfi vízilabda-válogatott
Az Európa-bajnok magyar válogatott 11-8-ra legyőzte az Egyesült Államok csapatát a tokiói olimpia férfi vízilabdatornájának negyedik fordulójában, szombaton, ezzel már biztosan negyeddöntős.