Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Az élvonalbeli Sony telefonjai sem tartanak örökké

2021. március 22. 9:16

A Sony márkát feltehetően senkinek nem kell bemutatni. Az idősebbek bizonyára ott voltak, amikor megjelentek az első Sony mobilkészülékek, és az sem kizárt, hogy sokaknak az első telefonja egy Sony volt.

Azóta sok év eltelt, viszont a Sony azóta is az élmezőny oszlopos tagja, telefonjaik közül mindenki talál magának és a pénztárcájának megfelelőt.

A Sony ezerarcú kínálata

A Sony kínálatában annyi terméktípus megtalálható, hogy felsorolni is hosszú lenne. Sokak számára ismerősen csenghet a Xperia Z, Z1, Z2, Z3, Z5  illetve némelyik Compact változata is, majd utánuk az X, XA, XA1,XA2, XZ és sorolhatnánk még, Premium, Plus, Compact, Ultra kivitelek sokaságával.

A piacon lévő sok típusnak több oka is van. Egyrészt ugye így próbálnak minden árkategóriában jelen lenni. Másrészt a technológiai fejlődés extra fordulatszámra kapott az elmúlt években, ez alól pedig a mobilkészülékek sem vonhatták ki magukat. Ha nem tart lépést egy gyártó a legújabb trendekkel, nem használja fel és ki a legújabb technológiai újításokat, akkor hamar lemarad a versenyben.

A Sony termékei sem golyóállók

Egy legújabb generációs telefon megvásárlása nem két forint, jelentősen megterhelheti pénztárcánkat. És bár új telefon esetében, főleg, ha annak csillagászati ár van, akkor az újdonsült tulajdonos természetesen igyekszik megtenni mindent a készülék épségének megóvása érdekében, de ez nem mindig sikerülhet.

Egy rossz mozdulat, egy nem megfelelően kihúzott töltő, egy hanyag pillanat, és a készülék máris a földön találhatja magát. Néha előfordul, hogy kijelzővel lefelé találunk rá a földön a telefonunkra, és ilyenkor jön néhány pillanat, amikor az összes lehetséges lehetőség lezajlik az ember fejében. Néha szerencsénk van, és a telefon sértetlen, de sajnos ennek az ellenkezője is előfordulhat, és a megfordítása után szembesülünk az eredménnyel, ami egy megrepedt kijelző formájában néz vissza ránk. 

Ilyenkor nincs mit tenni, szervizbe kell vinni. Ha megtörténne a legrosszabb, viszont nem szeretnénk napokat, esetleg heteket tölteni szeretett telefonunk nélkül, akkor érdemes olyan szervizt keresni, ahol rendelkeznek megfelelő készlettel, és saját raktárról tudják biztosítani a szükséges alkatrészt.

Amennyiben elromlott a Sony készüléked és gyors készülékszervizre lenne szükséged, akkor mindenképpen érdemes megnézned a GSM Pont weboldalát.

Mennyibe kerül egy Sony készülék javítása?

A szerviz költsége nagyban függ a készülék típusától és a javítandó kártól. Például egy Sony Z kijelzőjének a cseréje pár tízezer forint, a hátlapcsere pedig csak pár ezer forint. Azonban ha egy Sony XZ3 készülék kijelzőjét szeretnénk kicseréltetni, akkor az már majdnem kétszer annyiba fog kerülni, ha pedig egy Sony Xperia 1 készüléken kell kijelzőt cserélni, akkor az már majdnem négyszer annyiba kerül.

 

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.