Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egy apuka kezdeményezésére újulhat meg az Egry úti óvoda kerítése

2021. március 22. 13:52
A lakossági kezdeményezés közösségi összefogássá nőtte ki magát.

Hamarosan a megújult Egry úti óvoda kerítése is megszépülhet.

Egy apuka szerette volna, ha a nemrégiben újjáépített óvodának nem csak az épülete, hanem a kerítése is szép lenne, ezért tárgyalásokat kezdett az óvoda igazgatójával. Ötlete értő fülekre talált, ugyanis az óvoda felkarolta a kezdeményzést. Szafner Ágnes intézményvezető nem csak támogatta a projektet, hanem sikerült elérnie, hogy több veszprémi vállalkozó is az ügy mellé álljon. Elsőként egy helyi festéküzlet és egy generálkivitelező ajánlotta fel a segítségét, akik mellé most a város részéről a VKSZ Zrt. csatlakozott - mondta el az összefogásról tartott hétfői sajtótájékoztatón Csík Richárd önkormányzati képviselő.

Így néz ki jelenleg az Egry úti óvoda kerítése.Így néz ki jelenleg az Egry úti óvoda kerítése.

A megújítás nem csak az óvoda teljes kerítésének festését, hanem annak talapzatának renoválását is jelenti. A körülbelül 1,5-2 millió forintos kivitelezési összeget teljes egészében felajánlásokból finanszírozzák. Az előkészítést jelenleg a VKSZ Zrt. munkatársai végzik.

Csík Richárd elmondta, ha minden jól megy, és a járványhelyzet engedi, a nyár folyamán talán már a lakosság is csatlakozni tud a munkálatokhoz.

A projekt ötletgazdája, Steierlein Zsolt azt mondta, azért indította el a kezdeményezést, mert szeretné, ha a gyermekei nem azt látnák, hogy a szülők hagyják lepusztulni a helyet, ahol élnek. „Érezzék azt, hogy fontos a környezetünk.”

Steierlein Zsolt ötletgazda, Szafner Ágnes óvodavezető és Csík Richárd önkormányzati képviselő.Steierlein Zsolt ötletgazda, Szafner Ágnes óvodavezető és Csík Richárd önkormányzati képviselő.

Szafner Ágnes intézményvezető kiemelte, örülnek a kezdeményezésnek, amihez az óvoda is örömmel csatlakozott. Reményeik szerint a jövőben nem csak a szülői közösséget, az óvoda dolgozóit, hanem a környéken lakókat is be tudják vonni a közös környezetszépítésbe.

Ge. Á.
Kovács Bálint
további cikkek
Mentőkutyáknak gyűjtöttek a kis ovisok közélet Mentőkutyáknak gyűjtöttek a kis ovisok A Veszprém Megyei Kutató-Mentő Szolgálat Alapítvány kutyáinak gyűjtöttek adományt eledel, plédek, nyakörvek és játékok formájában a Veszprémi Egry Úti Körzeti Óvoda óvodásai, szüleik és a pedagógusok az Állatvédelmi Témahét keretében.   2023. november 8. 22:02 Állatvédelem gyerekszemmel állatvédelem Állatvédelem gyerekszemmel A Veszprémi Egry úti Körzeti Óvoda idén harmadik alkalommal nyerte el az Év Állatvédő Óvodája címet, ez pedig nem a véletlen műve. Elkötelezett óvodapedagógusokra, támogató szülőkre, nyitott szellemű gyermekekre volt szükség ahhoz, hogy ezt a címet elvitathatatlanul kiérdemeljék. Országos szinten is egy sokkal erőteljesebb állatvédelmi szemlélet bontakozott ki idén, ugyanis elkerülhetetlen a problémákkal foglalkozni, és főleg a prevencióval, amit mi az Állatvédelmi Témahét jegyében az alapoktól indulva jártunk körbe: a gyermekek szemszögéből.   2023. október 4. 20:01 Szépen teljesített az Egry úti óvoda az állatvédelmi pályázaton Szépen teljesített az Egry úti óvoda az állatvédelmi pályázaton Sótonyi Péter, az Állatorvostudományi Egyetem rektora adta át az „Év Állatvédő -, Bölcsődéje, Óvodája, Általános iskolája, Középiskolája és Gyermekotthona 2023” pályázatok dobogósainak okleveleit az Egyetemen megrendezett díjátadó ünnepségen, június 21-én, Budapesten. 2023. június 23. 10:06 Kutyás érzékenyítő programon vettek részt az Egry úti óvoda óvodásai Egry úti Óvoda Kutyás érzékenyítő programon vettek részt az Egry úti óvoda óvodásai A veszprémi óvoda az Év Állatbarát Óvodája cím elnyerése kapcsán pillanthatott be a vakvezető kutyák mindennapjaiba. 2021. szeptember 23. 18:36

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.