2023. március 30.
//
Zalán névnap

Gyerekrajzokon várják a láthatatlan munka bemutatását

A Kukkantó Egyesület is csatlakozott ahhoz a felhíváshoz, amit a Három Királyfi Három Királylány mozgalom hirdetett meg, célja pedig, hogy a gyermekek egy rajzpályázaton keresztül ismerjék meg a mindennapos otthoni munka fontosságát.

Láthatatlan munka mindaz, amit otthon, a ház körül úgy végzünk el, hogy azért a családtagok nem kapnak fizetést. Értéke mégis nagy, hiszen ha más tenné meg, fizetni kellene érte, és ha nem lenne elvégezve, élhetetlen körülmények vennének körül bennünket. Ezek a házimunkák, a ház körüli, a család tulajdona körüli feladatok. Erre a láthatatlan munkára hívja fel a figyelmet a Három Királyfi Három Királylány Mozgalom, amely egy rajzpályázatot hirdet a gyermekek részére prevenciós jelleggel és a kreativitás kibontakoztatása érdekében.

A felhíváshoz csatlakozott a veszprémi Kukkantó Egyesület is.

A felhívásban a gyerekekhez szólnak, hogy lássák meg, egy-egy takarítás, mosogatás, főzés, biciklipumpálás, kertészkedés, állatetetés mennyire fárasztó lehet, de az eredményének a család együtt örülhet, még akkor is, ha hamarosan újra meg kell majd csinálni.

A pályamunkák szólhatnak a szülők, a gyerekek vagy a család által a lakásban, a házban, a ház körül közösen végzett „láthatatlan munkáról”.

A képeket A4-es méretben várják és bármilyen szabadkézi technika alkalmazható. A kép készülhet ceruzával, zsír- vagy pasztellkrétával, festékkel, vagy vegyes technikával.

A szervezők kérik, hogy a rajzra írják rá az alkotó nevét, a települést, ahol lakik, valamint az életkorát.

A rajzpályázatra hat kategóriában várják a rajzokat:

  • kiscsoportos óvodás
  • középsős óvodás
  • nagycsoportos óvodás
  • 1–2. osztály
  • 3–4. osztály
  • 5–8. osztály

A képek több módon adhatók le online vagy kézzel kitöltött jelentkezési lappal:

  1. Online – ezen a linken képet fel lehet tölteni és a jelentkezési lapot ki lehet tölteni (közben legyen bejelentkezve Gmail-es fiókjába).
  2. Küldje el a lathatatlanmunka@gmail.com címre, itt válaszlevélben megkapja az online kitölthető jelentkezési lap címét.
  3. Személyesen – a résztvevő könyvtárakban az aktuális nyitvatartási időpontokban. A személyesen leadott rajzok mellé kérjük töltsék ki ezt a jelentkezési lapot.

A képek leadásának határideje:  2021. március 31.

Online kiállítás és közönségszavazás

A pályázott képeket facebook oldalon lehet megtekinteni 2021. április 6-tól: facebook.com/haromkiralyfi

A közönségszavazás a facebookon 2021. április 6–16. 12:00-ig.

A járványhelyzet függvényében a könyvtárakban leadott alkotások kiállításra kerülnek, illetve azokat későbbi időpontban a generációk közötti kapcsolat szellemében időseknek ajándékozzuk.

További részletek: https://www.haromkiralyfi.hu/lathatatlan-munka-rajzpalyazat

vehir.hu

További cikkek

Logókba zárt családi értékek
Logókba zárt családi értékek
Szerdán délután a Városházán kihirdették az eredményét annak a rajzpályázatnak, amit a Házasság hete alkalmából szerveztek meg helyi gyermekeknek. A feladat a szakmai zsűri szerint sem volt egyszerű, logót, vagy pecsétmintát kellett tervezni, aminek központi motívuma a család volt.
Ajándékokkal érkezett a kórház gyerekosztályára a Kukkantó Egyesület
Ajándékokkal érkezett a kórház gyerekosztályára a Kukkantó Egyesület
Az egyesület harmincegy éve tér vissza a Csolnoky Ferenc Kórház gyerekosztályára karácsonykor.
Helyi gyermekek írtak szlogeneket a V-Busznak
Helyi gyermekek írtak szlogeneket a V-Busznak
Menő, ha már suliba nem kísér az anyukád, gyere a megállóba, várunk a barátokkal. Ne lógjál a Facebook-on, utazzál V-Buszon!
Szán helyett kerekeken érkezett a Mikulás
Szán helyett kerekeken érkezett a Mikulás
Bár hivatalosan csak hétfőn érkezik minden otthonba a Mikulás, péntek délután páran már találkozhattak vele az Óváros téren. A Kukkantó Egyesület szervezésében a belvárosban köszöntötte a nagyszakállú a gyermekeket, majd hó hiányában egy zenélő autón indult városi körútjára ajándékokkal megrakodva. Mutatjuk az esemény legjobb pillanatait.
Anya, apa, a kisgyermekek és a digitális világ elemei is megjelentek a rajzokon
Anya, apa, a kisgyermekek és a digitális világ elemei is megjelentek a rajzokon
Kihirdették annak a rajzpályázatnak az eredményeit, amit az idei Házasság Hete programsorozat keretében írtak ki. A díjazottakat idén a pandémia miatt nem személyesen, hanem az online térben és a Veszprém TV műsorában mutatták be. A pályázatra közel 200 rajz érkezett, idén már nem csak Veszprémből.