Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Távozik a Szeged világ- és Európa-bajnok spanyol kézilabdázója

2021. március 25. 12:39 // Forrás: MTI
A világ- és kétszeres Európa-bajnok spanyol Joan Canellas nyáron távozik a MOL-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatától, és a svájci Kadetten Schaffhausen játékosa lesz.

A szegedi klub honlapjának csütörtöki beszámolója felidézi, hogy Canellas 2018 nyarán érkezett a csapathoz, amellyel egy évvel később Magyar Kupát nyert. Eddig 58 bajnoki mérkőzésen 142 gólt szerzett, a Bajnokok Ligájában 108 találatnál jár.    

A Bartók Donátot is foglalkoztató Kadetten Schaffhausen honlapja szerint az átlövőként is bevethető 34 éves kézilabdázó szerződése két idényre szól.    

Joan Canellas távozik Szegedről - Fotó: MTI/Ujvári Sándor (archív)Joan Canellas távozik Szegedről - Fotó: MTI/Ujvári Sándor (archív)

A 191-szeres válogatott Canellasnak a világbajnokságokról két bronz, az Európa-bajnokságokról pedig egy ezüst- és egy bronzérme is van, 2017-ben pedig Bajnokok Ligáját nyert. Korábban a Barcelona, a Ciudad Real, az Atlético Madrid, a Hamburg, a THW Kiel és a Vardar Szkopje együttesét erősítette.    

Canellas elmondta, a Kadetten egy nagyon profi, nagyon jól felépített klub, nagyszerű tervekkel és komoly célokkal.

Jelenleg a svájci együttesben szerepel a 247-szeres válogatott Császár Gábor is, ám ő idén nyáron az Amicitia Zürichbe igazol.

Szegedről a spanyol irányítón kívül a cseh jobbátlövő, Stanislav Kaspárek is távozik idén nyáron - három idény után -, ő a fehérorosz Meskov Breszt együttesébe igazol. Mindkét játékosnak lejár a szerződése jelenlegi klubjánál.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.