2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Nem csak településeket, hanem az embereket is összekötik az új útszakaszok

Közel 5 km-nyi útszakasz újul meg több bakonyi kistelepülés között hazai forrásból.

A korábban rossz állapotú tési bekötőút, a Dudar és Csetény közötti szakasz, valamint az olaszfalui bevezetőút is új burkolatot kap a Magyar Falu Program, valamint a Terület-és Településfejlesztési Operatív Program keretében.

A három beruházás összértéke összesen 550 millió forint, ez mind hazai forrásból származik és kapcsolódik ahhoz a stratégiához, amit a magyar kormány hirdetett meg a kistelepülések életszínvonalának fejlesztésével kapcsolatban.

Ovádi Péter, a térség országgyűlési képviselője portálunknak elmondta, az útfejlesztések nem csak településeket, hanem embereket is összekötnek. A megfelelő infrastruktúra biztosítja azt, hogy könnyebben és biztonságosabban el lehessen jutni óvodákba, iskolákba, vagy éppen a munkahelyekre, fogalmazott a képviselő, aki hozzátette, hogy a kormány elkötelezett a kistelepülések és az ott élők életszínvonalának javítása mellett.

Örülök, hogy a választókerületemben aktív, agilis polgármesterek dolgoznak, akik nyitott szemmel járnak és élnek a kormány biztosította lehetőségekkel

- fogalmazott Ovádi Péter.

A jövőben további hasonló fejlesztések várhatók még a megye útjain.

 

  • Az olaszfalui bekötőút 1300 méteren újul meg
  • Dudar és Csetény között 2370 méteres szakaszt modernizálják
  • A tési bekötőút 830 méteres szakasza újul meg
Hajas Bálint
Kovács Bálint

További cikkek

Elsőként a Festő utca rekonstrukciója készült el
Elsőként a Festő utca rekonstrukciója készült el
Jelenleg is több helyen zajlanak belterületi útfelújítások Veszprémben, a Festő utca viszont már teljes egészében elkészült, ahol ráadásul megoldották a vízelvezetést, új járdát és parkolóhelyeket is kialakítottak. A beruházás részleteiről Halmay Gábor és Bázsa Botond önkormányzati képviselők tartottak sajtótájékoztatót hétfőn, ahol elhangzott, mely szakaszokon várható még munka a közeljövőben.
Remixelik az utat Berhidánál
Remixelik az utat Berhidánál
Különleges technológiával újul meg a Pétfürdő és Lepsény közötti út egy három kilométeres szakasza – közölte a Magyar Közút.
Újabb utcákon fejeződik be a felújítás a napokban
Újabb utcákon fejeződik be a felújítás a napokban
A Csererdőben is végéhez közeledik a Modern Városok Programban zajló útfejlesztés első üteme.
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a Füredi úti felüljárót
Megnyitották a forgalom számára az elkészült Füredi úti felüljárót, így ismét két irányból lehet közlekedni a Balaton irányába Veszprémből. A 8-as út déli elkerülőjének fejlesztése során zajvédő falakat is építettek az útszakasz teljes hosszában, véglegesen pedig 2022 decemberében fejezik be a munkákat.
Idén év végére elkészül a 8-as és 82-es összekötése
Idén év végére elkészül a 8-as és 82-es összekötése
Már javában zajlik a 8-as és 82-es főutak összekötő szakaszának építése Veszprém keleti határában, amely 2022 év végére be is fejeződik. A Veszprém környéki útfejlesztési beruházások pedig kezdik kirajzolni azt a szisztematikus rendszert, amely teljesen átalakítja és számos ponton könnyebbé teszi majd a közlekedést a megyeszékhelyen belül és azt elkerülve is.