2021. április 11.
//
Zsolt, Leó névnap

Faluvégi Rudolf súlyos sérülése nem érinti az új szerződését

2021. április 7. 18:31
MTI
Faluvégi Rudolf 14-szeres válogatott kézilabdázó súlyos térdsérülése nem érinti a következő szezontól érvényes franciaországi szerződését.

A TVB 1898 Stuttgart irányítójának keresztszalagja március 28-án szakadt el, és a térdét csütörtökön operálták meg. A 27 éves játékos szerdán az M4 Sport Sporthíradójában elmondta, hogy már jól érzi magát, a térde viszonylag fájdalommentes. Hozzátette, a klubjánál minden nap vannak foglalkozások, amelyek elősegítik a gyógyulását, és a jövő héten talán már enyhén terhelheti is a sérült testrészt.

Faluvégi úgy fogalmazott, a környezetét jobban megviselték a történtek, mint őt.

"Éreztem, hogy nagy baj van, hogy nagy kihívás elé állított az élet, de összeszorítom a fogamat, és megpróbálok erős maradni"

- nyilatkozta.

Az irányító június végéig Stuttgartban marad a családjával, utána hazalátogatnak, majd júliusban utaznak Franciaországba. Mint elmondta, bízott benne, hogy az új szerződését nem érinti a sérülése, és a klub tájékoztatása szerint valóban nem változtak a korábban rögzített feltételek, mindenben támogatják, és az alapozás megkezdésével náluk folytatja a rehabilitációs munkát.

Faluvégi februárban jelentette be, hogy nyáron visszatér Franciaországba, de új klubját továbbra sem nevezte meg, és egyelőre az egyesület sem jelentette be az érkezését.    

A kézilabdázó úgy vélekedett, szinte biztos, hogy legalább hat hónapot igénybe fog venni a gyógyulása. Hozzátette, minden fázison végig akar menni a felépülés során, és az új klubja részéről semmilyen nyomást nem érez, hiszen a következő szezonból nem vesz el sokat a sérülése.    

Faluvégi 2017 nyarán Csurgóról igazolt a francia HBC Nantes együtteséhez, amelynél másfél szezont töltött, és ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában. Ezután 2019 tavaszán a Cesson Rennes csapatát erősítette, majd nyáron a Bundesligába szerződött, ám sok időt ki kellett hagynia váll-, könyök- és lábsérülések miatt.    

A válogatott szereplésről közölte, még nem mondott le arról, hogy szerepelhet a jövő januári, hazai rendezésű Európa-bajnokságon, de ehhez már a körülmények szerencsés alakulására is szükség lenne.

vehir.hu

További cikkek

Ifjú titánok és veteránok az Építők ellen
Ifjú titánok és veteránok az Építők ellen
A kézilabda Bajnokok Ligájának négyes döntőjét idén is elérni igyekvő Telekom Veszprémnek a francia lesz a következő ellenfele. Faluvégi Rudolf, a 2018-ban BL-ezüstérmes francia együttes korábbi játékosa, úgy gondolja, hogy a Nantes „oda-vissza” verhető, de a meglepetés lehetőségét sem zárja ki.
A BFKA Veszprém megállíthatatlan!
A BFKA Veszprém megállíthatatlan!
Momir Ilics csapata három góllal verte a győri ETO-SZESE együttesét pénteken a férfi kézilabda NB I/B Nyugati csoportjának negyedik fordulójából elhalasztott mérkőzésen.
Egymással küzdenének a veszprémi csapatok a kupadöntőben
Egymással küzdenének a veszprémi csapatok a kupadöntőben
A Telekom Veszprém csapatkapitánya, Lékai Máté és a Veszprémi KKFT irányítója, Éles Benedek egyaránt abban bízik, hogy a kézilabda Magyar Kupa fináléjában egymással kell majd szembenézniük. Ám addig még mindkét együttesre kemény ütközet vár az elődöntőben.
Kalmár Zsolt reményei szerint augusztus végén már pályán lehet
Kalmár Zsolt reményei szerint augusztus végén már pályán lehet
Kalmár Zsolt válogatott labdarúgó abban reménykedik, hogy augusztus végén már pályán lehet súlyos térdsérülését követően.
Most sem volt kérdés: kettős győzelemmel BL-negyeddöntős a Veszprém
Most sem volt kérdés: kettős győzelemmel BL-negyeddöntős a Veszprém
A Telekom Veszprém hazai pályán is kiütötte az északmacedón Vardar Szkopjét, így kettős győzelemmel, 80-57-es összesítéssel jutott a legjobb nyolc közé a Bajnokok Ligájában. A negyeddöntőben a francia Nantes vár a bakonyiakra.