2021. augusztus 2.
//
Lehel névnap

A bajnokjelöltet fektette két vállra a VESC

2021. április 11. 12:09
A VESC női röplabdacsapata 3-1-re nyert a fővárosi Palota VSN együttese ellen szombaton az NB II Nyugati csoportjának felsőházi rájátszásában. Az utolsó mérkőzés dönt az első hely sorsáról.

Hatodik fordulójához érkezett szombaton a női röplabda NB II felsőházi rájátszása, melynek nyugati csoportjában szerepel megyeszékhelyünk együttese, a VESC. A Szokolikné Kalmár Judit vezette bakonyi hölgyek ezúttal a listavezető, fővárosi Palota játékosaival néztek farkasszemet az Egyetemi Tornacsarnok zárt kapui mögött.

A találkozó fontosságát mutatta, hogy 3-2-es veszprémi győzelemmel is a Palota már első helyezettnek tudhatta volna magát, így a VESC-nek minden erejét mozgosítania kellett, hiszen a bakonyiak szintén az elsőségért küzdnenek.

Bravúros győzelmet aratott a VESC (archív fénykép)Bravúros győzelmet aratott a VESC (archív fénykép)

A vendégek kezdték jobban a találkozót, az első szettet 25-21-re nyerték. Ezt követően azonban magára talált a VESC: felvette a találkozó ritmusát, átvette az irányítást. A második, harmadik és negyedik szettet is jó játékkal hozták a veszprémiek, akik végül 3-1-es győzelmet arattak hazai pályán.

A nyugati csoportban a Palota és Haladás már az összes mérkőzését lejátszotta: ha a VESC jövő héten a SzOESE ellen 3-0-ra tud nyerni úgy, hogy riválisát hatvan pont alatt tartja, akkor a veszprémi alakulat a nyugati régió győztese lesz, a keleti csoport első helyezettjével pedig a bajnoki címért küzdhet majd, ami a feljutást jelenti.

Női röplabda NB II felsőházi rájátszás, 6. forduló:
VESC–Palota VSN 3-1 (21-25, 25-21, 25-15, 25-20)
Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok, zárt kapuk mögött.

Így állnak a csapatok

Tabella forrása: hunvolley.info

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB II, 2020/2021 helyosztó 2021. május 22. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC PTE TTK 3-0
röplabda Női röplabda NB II, 2021/2021 osztályozó 2021. május 15. 16:00 Pécs, TTK Tornacsarnok PTE-PEAC VESC 0-3
röplabda Női röplabda NB II döntő, 2020/2021 2. 2021. május 8. 19:00 Budapest, Honvéd Csarnok Kispest SE VESC 3-1
előző események betöltése

További cikkek

Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC
Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC
A VESC női röplabdacsapata a CoreComm SI támogatásával vág neki az élvonal 2021/2021-es kiírásának. Szokolik Gergely ügyvezetőtől megtudhattuk, a csapat új otthona a Táncsics iskola tornacsarnoka lesz, játékosok tekintetében pedig öt lehetséges érkezővel lehet számolni.
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Városunk női röplabdacsapata az osztályozón aratott kettős győzelmével kivívta a jogot a jövő évi, élvonalban való szereplésre. A klub ügyvezetőjétől, Szokolik Gergelytől lapunk megtudhatta, a VESC nem mondott le a lehetőségről: névadó szponzora és új otthona lesz a csapatnak, valamint együttműködési szerződés kialakításán is dolgoznak egy hazai alakulattal.
Feljutott a VESC az élvonalba!
Feljutott a VESC az élvonalba!
Miután a PTE elleni második osztályozó mérkőzést is 3-0-ra megnyerte a VESC, Szokolikné Kalmár Judit csapat kivívta a jogot, hogy jövőre az I. osztályú röplabda-bajnokságban szerepelhessen.
VESC: egyetlen lépés az NB I
VESC: egyetlen lépés az NB I
A VESC női röplabdacsapata tükörsima, 3-0-s diadalt aratott a PTE otthonában szombaton, egyúttal hatalmas lépést téve a jövő évi NB I-es szereplés irányába.
Várat még magára a VESC feljutása
Várat még magára a VESC feljutása
A női röplabda NB II-es döntőjének második mérkőzésén is alulmaradt a VESC a vendéglátó Kispest otthonában szombaton. A feljutás így egyelőre elmaradt, de nincs még minden veszve a veszprémiek számára.