Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
12°C

Veszprémi versenybíró az olimpián!

2021. április 22. 12:09 // Forrás: MKSZ
A Nemzetközi Kézilabda-szövetség véglegesítette a tokiói olimpia kézilabdatornáin közreműködő játékvezetők és versenybírók névsorát. Utóbbiak között a veszprémi Soós Balázs is ott lesz az ötkarikás tornán.

Nagy büszkeség a Magyar Kézilabda-szövetség számára, hogy Soós Balázs, az MKSZ nemzetközi igazgatója a korábbi férfi és női világbajnokságokat követően az ötkarikás játékokon is közreműködhet versenybíróként – olvasható az MKSZ hivatalos oldalán.

A magyar kézilabdázás és a magyar női válogatott számára is nagyon fontos, hogy Soós Balázs ott lehet Tokióban versenybíróként, büszkék vagyunk rá, hiszen az elmúlt években mutatott teljesítményével érdemelte ki az olimpiai küldést. Andorka Sándor több évtizedes, illetve az olimpiákat illetően 2008-as pekingi és 2012-es londoni munkáját követően Balázs viszi tovább ezt az örökséget. Sajnálom, hogy mindezt Sanyi már nem érhette meg, de mindezzel méltó módon őrizzük az emlékét. A magyar válogatott mellett Soós Balázsnak is sok sikert kívánunk Tokióban!

– emelte ki Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

A veszprémi versenybíró, Soós Balázs ott lehet az olimpián - Fotó: Baumann Béla (archív)A veszprémi versenybíró, Soós Balázs ott lehet az olimpián - Fotó: Baumann Béla (archív)

Nagyon örülök, hogy az olimpiára is küldést kaptam a Nemzetközi Kézilabda-szövetségtől, hiszen azt jelzi, hogy elégedettek voltak a korábbi világbajnokságokon a munkámmal, ahol számos találkozón működhettem közre a zsűriasztalnál. A háttérben folyamatosan dolgozunk azon, hogy minél hamarabb legyen magyar játékvezető-kettős is a felnőtt világversenyeken. Bíró Ádám és Kiss Olivér sajnos a januári férfi világbajnokságról egy pozitív COVID-teszt miatt maradt le, és ez nyilván hátráltatta őket, de reméljük, mielőbb ott lesznek a pályán az IHF vagy az EHF versenyein

– mondta el a veszprémi Soós Balázs.

vehir.hu

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.