2021. május 9.
//
Gergely névnap

A klubok mélyéből előbújva, álomhelyszínen zenél a DJ Veszprémben

Egy DJ-t leginkább a klubok keverőpultjai mögött tudunk elképzelni, ahogy elektronikus zene formájában lépésről lépésre, órákon átívelve felépíti az esti buli hangulatát. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros projekt keretében azonban nemrég a szabad ég alá, a Sintérdombra települt ki Peter Makto a Be Massive Horizon tagja, hogy egy nem mindennapi zenei produkciót mutasson be látványos képi világgal kiegészítve.

Az elektronikus zene egy könnyedebb formája az úgynevezett organikus house és deep house, amit a DJ különböző hangszeres elemekkel tűzdel meg, a végeredmény pedig simogató, könnyű zenei szett lesz.

Ebben a stílusban készült el a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros keretében a Be Massive Horizon zenei formációval együttműködve az a fiatalos és könnyed zenei produkció, amelynek szombat este volt a premierje, most pedig bárki megtekintheti és meghallgathatja Youtube-on a több mint egyórás szettet.

A Be Massive Horizon egy 2019-ben indult sorozat, lényege, hogy a DJ kiszabadul a disco-k és klubok falai közül és egy különleges helyszínen készíti el a mixét, miközben az elektronikus zene mellé látványos képi világ is társul a környékről nagyfelbontásban.

Elsőként a debreceni víztoronyban készült ilyen anyag a Be Massive Horizon keretében még a koronavírus-járvány előtt, de a csapat tagjai megfordultak már a Dunakanyarban, Pannonhalmán, a Káli-medencében, a Festetics-kastélyban és most Veszprémben is.

Metha, a Be Massive Horizon alapítója elmondta egy, a veszprémi eseményt beharangozó interjúban, hogy az igazi áttörést a tavalyi év hozta el, amikor a járványhelyzet miatt nagyobb figyelmet kaptak a szabadtéri események, az emberek itt ismerkedhettek meg jobban ezzel a különleges zenei produkcióval.

Az online térnek köszönhetően pedig a zene mellett az adott helyszín sajátos szépségét is meg lehet ismerni, mindezt nappali, majd ahogy megyünk bele az estébe, éjszakai fényekben is.

A veszprémi projekt is ennek a szellemében valósult meg, a Viadukttal, valamint a Várral a háttérben, miközben Peter Makto zenélt a dombon felépített keverőpult mögött.

A DJ számára egyébként nem ismeretlen Veszprém, a 2000-es évek elején 6 éven át élt Veszprémben és többször megfordult az akkori klubokban sőt, az utolsó nyilvános fellépése is a Királynék városához köti, tavaly októberben az Expresszóban zenélt közönség előtt.

Közönség a mostani produkció felvételénél még nem lehetett jelen, viszont – ahogy a szervezők megfogalmazták – mindenből ki lehet hozni a maximumot, így készült el az videó és zene, ami méltán illeszkedik Veszprémhez, mint az UNESCO „a zene városa” cím büszke tulajdonosához.

 

Képek: Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa

vehir.hu

További cikkek

Közösségi terek tervezésbe vonja be a Jutasi úti lakótelepen élőket az EKF-projekt
Közösségi terek tervezésbe vonja be a Jutasi úti lakótelepen élőket az EKF-projekt
A május közepén induló felmérésben arról is kérdezik az embereket, hogy milyen lakótelepen élnének szívesen és milyenen nem. Egy 3,5 kilométeres futókört is létrehoznak.
Egyénekből közösség, tervekből valóság, ez az EKF önkéntesprogramja
Egyénekből közösség, tervekből valóság, ez az EKF önkéntesprogramja
Annak érdekében, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Főváros sikeres legyen, számos tényezőnek kell puzzle-szerűen passzolnia egymáshoz. A kulturális programok és infrastrukturális beruházások mellett pedig van egy olyan szegmense is a projektnek, amelynek eredményét már most kézzelfoghatóan, pontosabban emberközeli módon érzékelhetjük. Az EKF önkéntesprogramjához már most több tucatnyian csatlakoztak, a csapatban pedig a tizenévesek mellett 83 éves önkéntes is megtalálható.
Balatoni kerítések nyomában
Balatoni kerítések nyomában
Formákon túl címmel indul a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program hatásterületeit bemutató kampány első epizódja. A sorozat célja, hogy bemutassa az EKF program olyan területeit, amelyek csak lazán kötődnek a klasszikus kulturális területhez, de mégis szerves részét képezik annak. A sorozat első része az 1960-as és ’70-es években épült nyaralók, érdekes formájú kerítésein keresztül az építészet területére enged betekintést.
Elindul a Kultúrpont program: művészeti és kreatív-ipari alkotóközösségek pályázatait várja a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. 
Elindul a Kultúrpont program: művészeti és kreatív-ipari alkotóközösségek pályázatait várja a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. 
Alkotóközösségek támogatására tett közzé pályázati felhívást a Veszprém–Balaton 2023 Zrt. A pályázattal olyan jelentős, régiós kötődésű művészeti csoportokat és közösségi kezdeményezéseket kívánnak támogatni, akik tevékenységükkel meg tudják szólítani a helyi társadalom szélesebb rétegeit, és a művészet megtapasztalásának újszerű formáit kínálják számukra. A program hosszútávú célja, hogy a turisztikai szezonon túl is vonzóvá tegye a régió egészét.   
Lenne igény Veszprémben vidámparkra?
Lenne igény Veszprémben vidámparkra?
Az Európa Kulturális Fővárosa-program számos meglepetést tartogat számunkra 2023-ig.