Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Együttműködik a képzésben a thyssenkrupp és a Pannon Egyetem

2021. április 27. 9:49 // Forrás: Pannon Egyetem
A thyssenkrupp budapesti E/E (elektromos és elektronikus) kompetenciaközpontja részeként idén Veszprémben év elején telephelyet nyitott, ahol várhatóan mintegy nyolcvanan fognak dolgozni. A veszprémi mérnöki szolgáltató-központ a német nagyvállalat speciális, világszerte egyedülálló magyarországi autóipari K+F tevékenységét támogatja.

Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. ügyvezetője Veszprémbe látogatott, hogy a Pannon Egyetemmel együttműködési megállapodást írjon alá, ami kiterjed az autóipari rendszerekhez kapcsolódó oktatásfejlesztési tevékenység támogatására, előadások tartására, gyakorlati helyek biztosítására, valamint projekt és diplomamunkákban történő együttműködésre is. A thyssenkrupp a hallgatók számára munkahelyeket is biztosít, ahol tényleges kutatási és fejlesztési feladatokban vehetnek részt. 

Marc de Bastos Eckstein Porga Gyula polgármesterrel is találkozott, hogy egyeztessék a rövid- és hosszú távú elképzeléseket, valamint hogy tárgyaljanak a várható fejlesztésekről és az együttműködési lehetőségekről. 

A veszprémi iroda a közel 900 magasan képzett mérnököt foglalkoztató budapesti központhoz tartozik. Az autóipari fejlesztőközpont története 20 évvel ezelőtt kezdődött a thyssenkrupp és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködése eredményeképp, egy magyar ötlet megvalósítására. A kompetenciaközpontban „okos” elektromechanikus kormányszervót fejlesztenek, amely a hagyományos szervókhoz képest megbízhatóbb, kevesebb energiát fogyaszt és alkalmas a legkülönfélébb vezetéstámogató- vagy önvezető rendszerekkel való együttműködésre. Ma már olyan új alkalmazásokat is fejlesztenek, mint amilyen a steer-by-wire (a mechanikus kapcsolatok helyett csupán elektronikus összeköttetést biztosító megoldás) vagy a saját önvezető rendszerek. A központ néhány év leforgása alatt a nemzetközi élmezőnybe került, és ma a saját területén a világ legjobbjai között tartják számon. 

Dr. Naszádos László, site manager/ thyssenkrupp, Marc de Bastos Eckstein, ügyvezető/ thyssenkrupp, Dr. Gelencsér András rektor/ Pannon Egyetem,  Lukácsy Gergely, projektmenedzser/ thyssenkrupp (Fotó: Szabó László/ Pannon Egyetem)Dr. Naszádos László, site manager/ thyssenkrupp, Marc de Bastos Eckstein, ügyvezető/ thyssenkrupp, Dr. Gelencsér András rektor/ Pannon Egyetem, Lukácsy Gergely, projektmenedzser/ thyssenkrupp (Fotó: Szabó László/ Pannon Egyetem)

„Nagy örömmel érkeztünk ma Veszprémbe, hiszen számos kiváló kollégánk végzett a Pannon Egyetemen, ami fontos motiváció volt a helyszín kiválasztásánál. Már több mint húsz éve vagyunk jelen az országban, és hosszú távon tervezünk előre Veszprémben is.”- hangsúlyozta Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora elmondta, hogy az intézmény örömmel fogadta a magyarországi gyökerekkel is rendelkező, élenjáró technológiákat fejlesztő nagyvállalat szakmai együttműködésre vonatkozó megkeresését. „A Pannon Egyetem szakmai kompetenciái az érintett technológiák vonatkozásában több évtizedes múltra tekintenek vissza, a nemzetközi tudományba való beágyazottságunk erős, amit a képzéseink népszerűsége és az itt végzettek kiváló elhelyezkedési mutatói is alátámasztanak. A Közép- és Nyugat-Dunántúli régió felsőoktatási, tudományos és innovációs fellegváraként működő intézményünk stratégiájában kiemelt helyen szerepel a vállalatok által támasztott igényekhez való gyors és rugalmas alkalmazkodás, a legkorszerűbb ismeretek integrálása az oktatásba és a kutatásokba, ami a mai gyorsan változó világban az egyetemek sikeres működésének egyik alapfeltétele.” – emelte ki Gelencsér András.

A veszprémi telephelyen már húszan dolgoznak, de a létszám folyamatosan nő, jelenleg - többek között - szoftverfejlesztőket és szoftvertesztelőket is keresnek. A vállalat Veszprém belvárosában, egy Szabadság téri irodában kezdte meg működését. A hosszú távon is megfelelő, több száz négyzetméteres modern irodahelyiség  kiválasztása jelenleg folyamatban van.

A thyssenkrupp K+F tevékenységet és gyártást is végez Magyarországon: Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyárt, Debrecenben stabilizátorokat és rugókat készít a vállalat, míg Győrben futómű-összeszerelő üzemet, valamint egy Steel Service Center-t is működtet. Jelenleg több mint közel 2300 munkatársa van a vállalatnak Magyarországon.
 

vehir.hu
további cikkek
Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Navracsics: az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita Az uniós magyar elnökség egyik legfontosabb témája lesz a kohéziós politika jövőjéről szóló vita - mondta Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter csütörtökön a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében zajló első Kohéziós Csúcstalálkozón. tegnap 12:20 A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A holokauszt veszprémi áldozataira emlékeztek A megemlékezést minden év április 16-án tartják meg, amely az 1944-ben, immár 80 éve történt borzalmak, a holokauszt magyarországi áldozatainkat emléknapja.   2024. április 16. 16:08 Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Parkot szeretnének az Úttörőház helyére Mi a városvezetés szándéka a Kopácsi utcai ingatlannal, ahol egykor az Úttörőház állt? Erre szeretne választ kapni Hartmann Ferenc önkormányzati képviselő. 2024. április 16. 14:28 Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Nagy teret kap az új közbiztonsági koncepcióban a digitális biztonság Javában zajlik az a munka, amely során frissítik a város közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepcióját. Az erre létrehozott munkacsoport vezetője, Pálinkás Roland hétfőn számolt be a legújabb fejleményekről. 2024. április 16. 13:56

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.