Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
25°C
2024. július 24. Kinga, Kincső
Veszprém
25°C

Együttműködik a képzésben a thyssenkrupp és a Pannon Egyetem

2021. április 27. 9:49 // Forrás: Pannon Egyetem
A thyssenkrupp budapesti E/E (elektromos és elektronikus) kompetenciaközpontja részeként idén Veszprémben év elején telephelyet nyitott, ahol várhatóan mintegy nyolcvanan fognak dolgozni. A veszprémi mérnöki szolgáltató-központ a német nagyvállalat speciális, világszerte egyedülálló magyarországi autóipari K+F tevékenységét támogatja.

Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary Kft. ügyvezetője Veszprémbe látogatott, hogy a Pannon Egyetemmel együttműködési megállapodást írjon alá, ami kiterjed az autóipari rendszerekhez kapcsolódó oktatásfejlesztési tevékenység támogatására, előadások tartására, gyakorlati helyek biztosítására, valamint projekt és diplomamunkákban történő együttműködésre is. A thyssenkrupp a hallgatók számára munkahelyeket is biztosít, ahol tényleges kutatási és fejlesztési feladatokban vehetnek részt. 

Marc de Bastos Eckstein Porga Gyula polgármesterrel is találkozott, hogy egyeztessék a rövid- és hosszú távú elképzeléseket, valamint hogy tárgyaljanak a várható fejlesztésekről és az együttműködési lehetőségekről. 

A veszprémi iroda a közel 900 magasan képzett mérnököt foglalkoztató budapesti központhoz tartozik. Az autóipari fejlesztőközpont története 20 évvel ezelőtt kezdődött a thyssenkrupp és a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem együttműködése eredményeképp, egy magyar ötlet megvalósítására. A kompetenciaközpontban „okos” elektromechanikus kormányszervót fejlesztenek, amely a hagyományos szervókhoz képest megbízhatóbb, kevesebb energiát fogyaszt és alkalmas a legkülönfélébb vezetéstámogató- vagy önvezető rendszerekkel való együttműködésre. Ma már olyan új alkalmazásokat is fejlesztenek, mint amilyen a steer-by-wire (a mechanikus kapcsolatok helyett csupán elektronikus összeköttetést biztosító megoldás) vagy a saját önvezető rendszerek. A központ néhány év leforgása alatt a nemzetközi élmezőnybe került, és ma a saját területén a világ legjobbjai között tartják számon. 

Dr. Naszádos László, site manager/ thyssenkrupp, Marc de Bastos Eckstein, ügyvezető/ thyssenkrupp, Dr. Gelencsér András rektor/ Pannon Egyetem,  Lukácsy Gergely, projektmenedzser/ thyssenkrupp (Fotó: Szabó László/ Pannon Egyetem)Dr. Naszádos László, site manager/ thyssenkrupp, Marc de Bastos Eckstein, ügyvezető/ thyssenkrupp, Dr. Gelencsér András rektor/ Pannon Egyetem, Lukácsy Gergely, projektmenedzser/ thyssenkrupp (Fotó: Szabó László/ Pannon Egyetem)

„Nagy örömmel érkeztünk ma Veszprémbe, hiszen számos kiváló kollégánk végzett a Pannon Egyetemen, ami fontos motiváció volt a helyszín kiválasztásánál. Már több mint húsz éve vagyunk jelen az országban, és hosszú távon tervezünk előre Veszprémben is.”- hangsúlyozta Marc de Bastos Eckstein, a thyssenkrupp Components Technology Hungary ügyvezetője.

Gelencsér András, a Pannon Egyetem rektora elmondta, hogy az intézmény örömmel fogadta a magyarországi gyökerekkel is rendelkező, élenjáró technológiákat fejlesztő nagyvállalat szakmai együttműködésre vonatkozó megkeresését. „A Pannon Egyetem szakmai kompetenciái az érintett technológiák vonatkozásában több évtizedes múltra tekintenek vissza, a nemzetközi tudományba való beágyazottságunk erős, amit a képzéseink népszerűsége és az itt végzettek kiváló elhelyezkedési mutatói is alátámasztanak. A Közép- és Nyugat-Dunántúli régió felsőoktatási, tudományos és innovációs fellegváraként működő intézményünk stratégiájában kiemelt helyen szerepel a vállalatok által támasztott igényekhez való gyors és rugalmas alkalmazkodás, a legkorszerűbb ismeretek integrálása az oktatásba és a kutatásokba, ami a mai gyorsan változó világban az egyetemek sikeres működésének egyik alapfeltétele.” – emelte ki Gelencsér András.

A veszprémi telephelyen már húszan dolgoznak, de a létszám folyamatosan nő, jelenleg - többek között - szoftverfejlesztőket és szoftvertesztelőket is keresnek. A vállalat Veszprém belvárosában, egy Szabadság téri irodában kezdte meg működését. A hosszú távon is megfelelő, több száz négyzetméteres modern irodahelyiség  kiválasztása jelenleg folyamatban van.

A thyssenkrupp K+F tevékenységet és gyártást is végez Magyarországon: Jászfényszarun elektromechanikus kormányszervókat és hengerfejbe integrált vezérműtengelyeket gyárt, Debrecenben stabilizátorokat és rugókat készít a vállalat, míg Győrben futómű-összeszerelő üzemet, valamint egy Steel Service Center-t is működtet. Jelenleg több mint közel 2300 munkatársa van a vállalatnak Magyarországon.
 

vehir.hu
további cikkek
Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Kékszalag Vétett a szabályoknak a Kékszalag nyertese, az óvás mégis elmaradt Megóvhatta volna a Kékszalag végeredményét a második helyen befutó Prospex-Delta, végül a vitorláscsapat vezetője és kormányosa a csapat többi tagjának véleményével ellentétesen nem tette ezt meg, így a Fifty-Fifty megtarthatta győzelmét. Lichtenberger Attila a Prospex-Delta vezetője az Indexnek beszélt hosszan arról, hogy milyen szabálytalanságot követett el a győztes hajó és végül ők miért nem éltek az óvással. A Prospex-Delta kormányosa egyébként a veszprémi dr. Kaiser Kristóf, akivel korábban mi is készítettünk interjút. tegnap 17:12 Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Indul a Kőfeszt – a nyugalom fesztiválja, a Pannon Egyetem támogatásával Immár a hatodik alkalommal rendezik meg a Kőfesztivált, július 31-től augusztus 4-ig. Összesen 120 programmal várják az érdeklődőket, 6 településen, és 12 helyszínen. tegnap 14:59 Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt állatvédelem Nem zár be végleg, csak felújítják a veszprémi állatorvosi rendelőt Szó sincs arról, hogy végleg bezárna a Veszprémi Állatkórház, csupán más lesz az üzemeltetője, aki vállalta, hogy néhány hónap alatt felújítja az épületet, hogy aztán ismét kinyithasson rendelőként. Megkerestük az új üzemeltetőt, dr. Pásztor Istvánt, hogy többet megtudjunk a részletekről. tegnap 10:46 Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország második űrhajósa az Axiom Space Ax-4-es missziójával repül a világűrbe Magyarország véglegesítette megállapodását az amerikai Axiom Space-szel, miszerint a második magyar űrhajóst a vállalat soron következő Ax-4-es missziójával bocsájtják fel a világűrbe - tájékoztatta Ferencz Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium űrkutatásért felelős miniszteri biztosa. tegnap 10:47

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.