2021. június 13.
//
Antal, Anett névnap

Várat még magára a VESC feljutása

2021. május 9. 12:30
A női röplabda NB II-es döntőjének második mérkőzésén is alulmaradt a VESC a vendéglátó Kispest otthonában szombaton. A feljutás így egyelőre elmaradt, de nincs még minden veszve a veszprémiek számára.

A női röplabda NB II nyugati csoportjának élén végzett bakonyiak a keleti bajnok Kispest csapatával oda-visszavágós mérkőzésen döntöttek a feljutás sorsáról. Múlt vasárnap a VESC hazai pályán 3-0-ra alulmaradt, így nehéz feladat várt szombaton Szokolikné csapatára, amely ezúttal a fővárosba látogatott.

A hazaiak nem bízták a véletlenre a sorsukat, az első és a második szettben is győzelmet arattak, amelynek köszönhetően már borítékolható volt az NB I-be való feljutásuk.

Megnyerte a nyugati csoportot a VESC - Fotó: VESC FacebookMegnyerte a nyugati csoportot a VESC - Fotó: VESC Facebook

A vendég veszprémiek ugyanakkor küzdőszellemből jelesre vizsgáztak: a harmadik negyedet sikerrel behúzták. Ezt követően azonban ismét a Kispest dominált, amely végül 3-1-re nyert és kvalifikálta magát az élvonalba.

Fontos hangsúlyozni, hogy a VESC számára még van lehetősége felkerülni az I. osztályba: a bakonyiak ugyanis helyosztó párharcot fognak vívni a PTE-PEAC csapatával a jő hét folyamám. A mérkőzések dátuma amint hivatalos lesz, publikálni fogjuk eseménynaptárunkban.

Női röplabda NB II döntő, 2. mérkőzés:
Kispest SE–VESC 3-1 (19, 12, -21, 13)
Budapest, Kistext Aréna, 70 néző.

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB II, 2020/2021 helyosztó 2021. május 22. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC PTE TTK 3-0
röplabda Női röplabda NB II, 2021/2021 osztályozó 2021. május 15. 16:00 Pécs, TTK Tornacsarnok PTE-PEAC VESC 0-3
röplabda Női röplabda NB II döntő, 2020/2021 2. 2021. május 8. 19:00 Budapest, Honvéd Csarnok Kispest SE VESC 3-1
előző események betöltése

További cikkek

Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Városunk női röplabdacsapata az osztályozón aratott kettős győzelmével kivívta a jogot a jövő évi, élvonalban való szereplésre. A klub ügyvezetőjétől, Szokolik Gergelytől lapunk megtudhatta, a VESC nem mondott le a lehetőségről: névadó szponzora és új otthona lesz a csapatnak, valamint együttműködési szerződés kialakításán is dolgoznak egy hazai alakulattal.
Feljutott a VESC az élvonalba!
Feljutott a VESC az élvonalba!
Miután a PTE elleni második osztályozó mérkőzést is 3-0-ra megnyerte a VESC, Szokolikné Kalmár Judit csapat kivívta a jogot, hogy jövőre az I. osztályú röplabda-bajnokságban szerepelhessen.
VESC: egyetlen lépés az NB I
VESC: egyetlen lépés az NB I
A VESC női röplabdacsapata tükörsima, 3-0-s diadalt aratott a PTE otthonában szombaton, egyúttal hatalmas lépést téve a jövő évi NB I-es szereplés irányába.
VESC: vereség a döntő első meccsén
VESC: vereség a döntő első meccsén
A VESC női röplabdacsapata 3-0-ra alulmaradt a vendég Kispest alakulata ellen az NB II döntőjének vasárnapi, első felvonásán.
A pálya szélén állt, és csodálta játékosait
A pálya szélén állt, és csodálta játékosait
Szokolikné Kalmár Judit, a VESC női röplabdacsapatának vezetőedzője büszke tanítványainak a teljesítményére. Nem hiába, ugyanis a veszprémiek megnyerték az NB II nyugati csoportját, a keleti régió első helyezettjével, a Kispesttel pedig a feljutásért is megküzdhetnek.