2021. szeptember 23.
//
Tekla névnap

Várat még magára a VESC feljutása

2021. május 9. 12:30
A női röplabda NB II-es döntőjének második mérkőzésén is alulmaradt a VESC a vendéglátó Kispest otthonában szombaton. A feljutás így egyelőre elmaradt, de nincs még minden veszve a veszprémiek számára.

A női röplabda NB II nyugati csoportjának élén végzett bakonyiak a keleti bajnok Kispest csapatával oda-visszavágós mérkőzésen döntöttek a feljutás sorsáról. Múlt vasárnap a VESC hazai pályán 3-0-ra alulmaradt, így nehéz feladat várt szombaton Szokolikné csapatára, amely ezúttal a fővárosba látogatott.

A hazaiak nem bízták a véletlenre a sorsukat, az első és a második szettben is győzelmet arattak, amelynek köszönhetően már borítékolható volt az NB I-be való feljutásuk.

Megnyerte a nyugati csoportot a VESC - Fotó: VESC FacebookMegnyerte a nyugati csoportot a VESC - Fotó: VESC Facebook

A vendég veszprémiek ugyanakkor küzdőszellemből jelesre vizsgáztak: a harmadik negyedet sikerrel behúzták. Ezt követően azonban ismét a Kispest dominált, amely végül 3-1-re nyert és kvalifikálta magát az élvonalba.

Fontos hangsúlyozni, hogy a VESC számára még van lehetősége felkerülni az I. osztályba: a bakonyiak ugyanis helyosztó párharcot fognak vívni a PTE-PEAC csapatával a jő hét folyamám. A mérkőzések dátuma amint hivatalos lesz, publikálni fogjuk eseménynaptárunkban.

Női röplabda NB II döntő, 2. mérkőzés:
Kispest SE–VESC 3-1 (19, 12, -21, 13)
Budapest, Kistext Aréna, 70 néző.

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB II, 2020/2021 helyosztó 2021. május 22. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC PTE TTK 3-0
röplabda Női röplabda NB II, 2021/2021 osztályozó 2021. május 15. 16:00 Pécs, TTK Tornacsarnok PTE-PEAC VESC 0-3
röplabda Női röplabda NB II döntő, 2020/2021 2. 2021. május 8. 19:00 Budapest, Honvéd Csarnok Kispest SE VESC 3-1
előző események betöltése

További cikkek

Bizonyításra éhesek a veszprémi röplabdázónők
Bizonyításra éhesek a veszprémi röplabdázónők
A CoreComm-VESC Veszprém legmagasabban jegyzett női csapata lett azzal, hogy kivívta a röplabda élvonalban való szereplési jogot. Igaz, a bajnokság csak októberben kezdődik, de megkerestük Szokolikné Kalmár Judit vezetőedzőt, hogy állnak jelenleg a munkával.
Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC
Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC
A VESC női röplabdacsapata a CoreComm SI támogatásával vág neki az élvonal 2021/2021-es kiírásának. Szokolik Gergely ügyvezetőtől megtudhattuk, a csapat új otthona a Táncsics iskola tornacsarnoka lesz, játékosok tekintetében pedig öt lehetséges érkezővel lehet számolni.
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Városunk női röplabdacsapata az osztályozón aratott kettős győzelmével kivívta a jogot a jövő évi, élvonalban való szereplésre. A klub ügyvezetőjétől, Szokolik Gergelytől lapunk megtudhatta, a VESC nem mondott le a lehetőségről: névadó szponzora és új otthona lesz a csapatnak, valamint együttműködési szerződés kialakításán is dolgoznak egy hazai alakulattal.
Feljutott a VESC az élvonalba!
Feljutott a VESC az élvonalba!
Miután a PTE elleni második osztályozó mérkőzést is 3-0-ra megnyerte a VESC, Szokolikné Kalmár Judit csapat kivívta a jogot, hogy jövőre az I. osztályú röplabda-bajnokságban szerepelhessen.
VESC: egyetlen lépés az NB I
VESC: egyetlen lépés az NB I
A VESC női röplabdacsapata tükörsima, 3-0-s diadalt aratott a PTE otthonában szombaton, egyúttal hatalmas lépést téve a jövő évi NB I-es szereplés irányába.