2021. szeptember 23.
//
Tekla névnap

VESC: egyetlen lépés az NB I

2021. május 16. 13:06
A VESC női röplabdacsapata tükörsima, 3-0-s diadalt aratott a PTE otthonában szombaton, egyúttal hatalmas lépést téve a jövő évi NB I-es szereplés irányába.

A VESC női röplabdacsapata osztályozó mérkőzésre készült szombaton a pécsi PTE TTK otthonában. A tét óriási volt, hiszen az a csapat, amely az oda-visszavágós párharc első felvonását megnyerni, hatalmas előnybe kerül az NB I-es szereplésért vívott párharcban. 

Dacára annak, hogy veszprémi szemszögből vendégségben kellett szerepelni, a bakonyi hölgyek már az első szettben jelezték; nyerni érkeztek Pécsre (1. szett: 18-25).

Egyetlen lépés az NB I! (archív fénykép)Egyetlen lépés az NB I! (archív fénykép)

A második, valamint a harmadik játékrészben is pazar játékot produkáltak a vendégek, amelynek köszönhetően 3-0-s győzelmet arattak, egyúttal hatalmas lépést téve az élvonalbeli szereplés irányába.

Május 22-én, szombaton 16 órás kezdéssel a veszprémi Egyetemi Tornacsarnokban rendezik a visszavágót, amelyen ha a VESC két szettet nyerni tud, kiharcolja az NB I-es tagságot.

Női röplabda NB II, osztályozó az NB I-ért, 1. mérkőzés:
PTE TTK-VESC 0-3 (18, 19, 15)
Pécs, TTK Tornacsarnok, 50 néző.

vehir.hu
Szalai Csaba
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB II, 2020/2021 helyosztó 2021. május 22. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC PTE TTK 3-0
röplabda Női röplabda NB II, 2021/2021 osztályozó 2021. május 15. 16:00 Pécs, TTK Tornacsarnok PTE-PEAC VESC 0-3
röplabda Női röplabda NB II döntő, 2020/2021 2. 2021. május 8. 19:00 Budapest, Honvéd Csarnok Kispest SE VESC 3-1
előző események betöltése

További cikkek

Bizonyításra éhesek a veszprémi röplabdázónők
Bizonyításra éhesek a veszprémi röplabdázónők
A CoreComm-VESC Veszprém legmagasabban jegyzett női csapata lett azzal, hogy kivívta a röplabda élvonalban való szereplési jogot. Igaz, a bajnokság csak októberben kezdődik, de megkerestük Szokolikné Kalmár Judit vezetőedzőt, hogy állnak jelenleg a munkával.
Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC
Főtámogatóval kezdi meg az NB I-es idényt a VESC
A VESC női röplabdacsapata a CoreComm SI támogatásával vág neki az élvonal 2021/2021-es kiírásának. Szokolik Gergely ügyvezetőtől megtudhattuk, a csapat új otthona a Táncsics iskola tornacsarnoka lesz, játékosok tekintetében pedig öt lehetséges érkezővel lehet számolni.
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Városunk női röplabdacsapata az osztályozón aratott kettős győzelmével kivívta a jogot a jövő évi, élvonalban való szereplésre. A klub ügyvezetőjétől, Szokolik Gergelytől lapunk megtudhatta, a VESC nem mondott le a lehetőségről: névadó szponzora és új otthona lesz a csapatnak, valamint együttműködési szerződés kialakításán is dolgoznak egy hazai alakulattal.
Feljutott a VESC az élvonalba!
Feljutott a VESC az élvonalba!
Miután a PTE elleni második osztályozó mérkőzést is 3-0-ra megnyerte a VESC, Szokolikné Kalmár Judit csapat kivívta a jogot, hogy jövőre az I. osztályú röplabda-bajnokságban szerepelhessen.
Várat még magára a VESC feljutása
Várat még magára a VESC feljutása
A női röplabda NB II-es döntőjének második mérkőzésén is alulmaradt a VESC a vendéglátó Kispest otthonában szombaton. A feljutás így egyelőre elmaradt, de nincs még minden veszve a veszprémiek számára.