2021. június 13.
//
Antal, Anett névnap

VESC: egyetlen lépés az NB I

2021. május 16. 13:06
A VESC női röplabdacsapata tükörsima, 3-0-s diadalt aratott a PTE otthonában szombaton, egyúttal hatalmas lépést téve a jövő évi NB I-es szereplés irányába.

A VESC női röplabdacsapata osztályozó mérkőzésre készült szombaton a pécsi PTE TTK otthonában. A tét óriási volt, hiszen az a csapat, amely az oda-visszavágós párharc első felvonását megnyerni, hatalmas előnybe kerül az NB I-es szereplésért vívott párharcban. 

Dacára annak, hogy veszprémi szemszögből vendégségben kellett szerepelni, a bakonyi hölgyek már az első szettben jelezték; nyerni érkeztek Pécsre (1. szett: 18-25).

Egyetlen lépés az NB I! (archív fénykép)Egyetlen lépés az NB I! (archív fénykép)

A második, valamint a harmadik játékrészben is pazar játékot produkáltak a vendégek, amelynek köszönhetően 3-0-s győzelmet arattak, egyúttal hatalmas lépést téve az élvonalbeli szereplés irányába.

Május 22-én, szombaton 16 órás kezdéssel a veszprémi Egyetemi Tornacsarnokban rendezik a visszavágót, amelyen ha a VESC két szettet nyerni tud, kiharcolja az NB I-es tagságot.

Női röplabda NB II, osztályozó az NB I-ért, 1. mérkőzés:
PTE TTK-VESC 0-3 (18, 19, 15)
Pécs, TTK Tornacsarnok, 50 néző.

vehir.hu
Szalai Csaba
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB II, 2020/2021 helyosztó 2021. május 22. 16:00 Veszprém, Egyetemi Tornacsarnok VESC PTE TTK 3-0
röplabda Női röplabda NB II, 2021/2021 osztályozó 2021. május 15. 16:00 Pécs, TTK Tornacsarnok PTE-PEAC VESC 0-3
röplabda Női röplabda NB II döntő, 2020/2021 2. 2021. május 8. 19:00 Budapest, Honvéd Csarnok Kispest SE VESC 3-1
előző események betöltése

További cikkek

Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Családként jutottak fel, családként maradnának benn
Városunk női röplabdacsapata az osztályozón aratott kettős győzelmével kivívta a jogot a jövő évi, élvonalban való szereplésre. A klub ügyvezetőjétől, Szokolik Gergelytől lapunk megtudhatta, a VESC nem mondott le a lehetőségről: névadó szponzora és új otthona lesz a csapatnak, valamint együttműködési szerződés kialakításán is dolgoznak egy hazai alakulattal.
Feljutott a VESC az élvonalba!
Feljutott a VESC az élvonalba!
Miután a PTE elleni második osztályozó mérkőzést is 3-0-ra megnyerte a VESC, Szokolikné Kalmár Judit csapat kivívta a jogot, hogy jövőre az I. osztályú röplabda-bajnokságban szerepelhessen.
Várat még magára a VESC feljutása
Várat még magára a VESC feljutása
A női röplabda NB II-es döntőjének második mérkőzésén is alulmaradt a VESC a vendéglátó Kispest otthonában szombaton. A feljutás így egyelőre elmaradt, de nincs még minden veszve a veszprémiek számára.
VESC: vereség a döntő első meccsén
VESC: vereség a döntő első meccsén
A VESC női röplabdacsapata 3-0-ra alulmaradt a vendég Kispest alakulata ellen az NB II döntőjének vasárnapi, első felvonásán.
A pálya szélén állt, és csodálta játékosait
A pálya szélén állt, és csodálta játékosait
Szokolikné Kalmár Judit, a VESC női röplabdacsapatának vezetőedzője büszke tanítványainak a teljesítményére. Nem hiába, ugyanis a veszprémiek megnyerték az NB II nyugati csoportját, a keleti régió első helyezettjével, a Kispesttel pedig a feljutásért is megküzdhetnek.