Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Varga-Damm Andrea új párt megalapítását jelentette be

2021. május 22. 14:33
Új párt megalapítását jelentette be Varga-Damm Andrea, független országgyűlési képviselő, aki 2018-ban még Veszprémben a Jobbik színeiben indult az országgyűlési választáson. A képviselő azóta kilépett pártjából és most új felállásban, a Reformerek pártjával indulna a jövő évi választáson.

Varga-Damm Andrea, független országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott, egy éve még nem tudta volna elképzelni, hogy most egy saját párt vezetőjeként fog kiállni a sajtó elé, akkor még a Jobbikban képzelte el politikai karrierjét. Az egykori szélesőjobboldali, ma már a baloldali összefogásban résztvevő párt azonban Varga-Damm szerint kiüresedett, ez pedig több hozzá hasonló társát arra késztette, hogy lépjenek ki ebből a közösségből és önállóan kezdjenek új politikai pályafutásba egy új párt színeiben. (A sajtótájékoztatón Varga-Damm mellett ott állt Kovács Rajmund is, aki szintén egykori jobbikosként jelenleg veszprémi önkormányzati képviselő.)

Elmondta, döntése előtt több közvélemény-kutatást is végzett, hogy kiderüljön számára, mit gondolnak az emberek személyéről és az ország jövőjéről. Ebből a kutatásból kiemelte, hogy az ország lakosságának egy jelentős része nem menne el szavazni, ha csak a kormánypárt és az ellenzéki lista közül lehetne választani, éppen ezért véleménye szerint szükség van harmadik opcióra is a 2022-es választáson, viszont nem ideológiai alapon szerveződve.

Saját személyével kapcsolatban - a kutatás eredményei szerint - azt mondta, hogy sokan energetikusnak, megbízhatónak tartják, ez pedig arra késztette, hogy lépjen ki az önálló politizálás színterére, ahol egyszerre képviselne konzervatív és liberális értékeket.

Ebben a szellemben alapították meg a Reformerek névre keresztelt új pártot.

Az új párt kapcsán Varga-Damm Andrea azt ígérte, valódi ellenzéki politikát fognak folytatni.

Varga-Damm Andrea pártja már a negyedik olyan formáció, amit kiábrándult jobbikos képviselők alapítottak. A Mi Hazánk Mozgalom mellett Volner János megalapította a Volner Pártot, Bencsik János pedig a Polgári Választ vezeti.

A Reformerek választáson való részvételéről, valamint jelöltjeiről egyelőre nem hangzott el további információ, sajtóhírek szerint azonban a miniszterelnök-jelöltnek felmerült Szalma Botond, egykori MAHART vezérigazgató, aki a sajtótájékoztatón is felszólalt Varga-Damm új pártjának támogatójaként, valamint Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetőjének a neve is.

Varga-Damm Andrea egyébként a 2015-ös időközi választáson és 2018-ban is Veszprémben indult jelöltként, mindkét esetben harmadik lett az ellenzék, valamint a Fidesz-KDNP jelöltjei mögött. Neve korábban szorosan összefonódott Simicska Lajossal, akivel vállaltan jó viszonyt ápol, az oligarha 2018 után azonban háttérbe vonult, amíg Varga-Damm Andrea a Jobbikban Jakab Péter pártelnökkel került összetűzésbe, végül ez vezetett a pártból való kizáráshoz is.

Hajas Bálint

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.