2022. augusztus 12.
//
Klára névnap

Családként jutottak fel, családként maradnának benn

Városunk női röplabdacsapata az osztályozón aratott kettős győzelmével kivívta a jogot a jövő évi, élvonalban való szereplésre. A klub ügyvezetőjétől, Szokolik Gergelytől lapunk megtudhatta, a VESC nem mondott le a lehetőségről: névadó szponzora és új otthona lesz a csapatnak, valamint együttműködési szerződés kialakításán is dolgoznak egy hazai alakulattal.

Már a tavalyi évben is érezhető volt, hogy a Szokolikné Kalmár Judit vezette VESC jó eséllyel pályázhat a bajnoki győzelemre, a későbbi feljutásra. A vírushelyzet azonban átszőtte azt az évadot: a veszprémiek hiába vezették a rájátszást, a bajnokságot lefújta a szövetség.

Az idei évad elején is hasonló volt a helyzetünk: nem tudhattuk, milyen irányt vesz a járvány, mit szabad majd, s mit nem. Az Egyetemi Tornacsarnokot azonban feltétel nélkül használatunkba bocsátotta az intézmény, ezt már részsikerként könyveltük, hiszen így nem állt le a munka

– emlékezett vissza a vehir.hu megkeresésére Szokolik Gergely ügyvezető. A lelkiismeretes felkészítést bizonyítja, hogy az alapszakaszt a VESC veretlenül nyerte meg. A klubvezető elmondta, nagyon büszkék voltak a játékosokra, akik közül a rájátszásra két meghatározó embert is hosszabb időre nélkülözni kényszerültek, részben azonban nem bánkódtak.

Az egyik röplabdázónőnk az élet legcsodálatosabb ajándékát kapta meg: kismama lett. Természetesen osztoztunk az örömében, a mai napig segítjük, ahogy tudjuk. Egy másik játékosunkat viszont a koronavírus gyengítette le, ami egyúttal azt is jelentette, hogy az addig gyakorolt formációkat, felállásokat el kellett felejtenünk. Nagy szerencsénkre volt játékosunk, Kötél Zsanett vállalta a visszatérést erre az időszakra: végül pedig megnyertünk a nyugati csoportot.

Igaz, a VESC már az NB II keleti csoportjának győztese, a Kispest ellen is kivívhatta volna az NB I-es indulás jogát, ám akkor a fővárosiak bizonyultak jobbnak. A lehetőség azonban továbbra is megmaradt, hiszen a kieső Péccsel osztályozómérkőzéseket játszhattak a bakonyiak, amelyeknek a tétje ugyancsak a feljutás, vagy bennmaradás volt.

Kemény összecsapásokra számítottunk, hiszen a Pécs hivatalosan is együttműködik az extraligás Kaposvárral, az osztályozón így igencsak kemény csapatot állíthattak össze. Idegenbeli pályán azonban sikerült meglepnünk őket: az összeszokatlanság lett a gyengéjük, amit ki tudtunk használni hazai pályán is. Végül mindkét találkozót 3-0-ra nyertük, azaz sikerült kivívnunk a feljutás jogát.

Az osztálylépés ugyanakkor komoly kötelezettségekkel jár: mind infrastruktúrában, mind az utánpótlás színterén, nem megfeledkezve az anyagiakról. Szokolik Gergelytől azonban megtudhattuk, ha egyszerű dolguk nem is lesz, a lehetőséggel élni fognak, igaz több változás is lesz a jövő évben.

Már folynak a megbeszélések a leendő helyi tornacsarnokunkkal kapcsolatban. U21-es csapatot is fogunk indítani, amely a másodosztályban fog szerepelni: kitűnő fejlődési lehetőség lesz a fiataloknak. Támogatottság terén pedig hálásak vagyunk a városvezetőségnek, amely immár kiemelt csapatként kezel bennünket, valamint leendő névadó szponzorunknak, akit hamarosan bejelentünk.

A VESC ügyvezetője elárulta, a szintlépés ellenére sem kívánják megbontani csapatukat. Úgy fogalmazott, családként jutottak fel, családként is maradnának benn. Immár négy-öt érkező játékossal tárgyalásban állnak, de biztos búcsúzójuk egyelőre csak dr. Májusi Dóra lesz, aki párkapcsolati okokból a fővárosba költözött. Egy másik játékosunk pedig anyaság miatt lesz távol.

Büszke vagyok az egész egyesület idei teljesítményére: az utánpótlásunkban két játékosunk a válogatottságot is kiérdemelte; Fehér Tibor szakmai vezető munkája egyben tartotta az utánpótlásunkat. A felnőtt csapat vezetőedzője, Szokolikné Kalmár Judit sokszor saját gyermekeiként tekint a fiatal játékosokra, akiknek véletlenül sem akarja elengedni a kezét. Sőt, karöltve velem olyannyira szem előtt tartjuk a fejlődésüket, hogy egy nívós, szintén hazai klubbal együttműködési szerződés kialakításán is dolgozunk. Nincs más hátra, mint előre!

– zárta Szokolik Gergely.

Simon Dani
Események
Sportág Sorozat F. Időpont Helyszín P. csapat V. csapat E.
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 6. 2022. május 8. 17:00 Veszprém, Táncsics Mihály Szakgimnázium CoreComm-VESC Eötvös DSE 3-1
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 5. 2022. május 1. 19:00 Budapest, Szent Gellért Sportcsarnok Kispest CoreComm-VESC 3-1
röplabda Női röplabda NB I Liga 5-8., 2021/2022 4. 2022. április 24. 18:00 Jászberény, Bercsényi úti csarnok Jászberény CoreComm-VESC 3-2
előző események betöltése