Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 19. József
Veszprém
7°C
2024. március 19. József
Veszprém
7°C

A Continental 4,2 milliárd forintból bővíti kutatás-fejlesztési központjait

2021. június 7. 15:03 // Forrás: mti
Bővíti kutatás-fejlesztési központjainak kapacitását a Continental Automotive Hungary Kft.; a 4,2 milliárd forintos beruházáshoz a kormány 1 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást biztosít - mondta a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón.

A beruházással Budapesten és Veszprémben együttesen 70 új, kifejezetten magas hozzáadott értékű munkahely jön létre, és több száz eddig létrehozott munkahely jövője válik biztossá.

A német tulajdonú Continental a világ valamennyi nagy autóipari gyártója számára magas minőségben állít elő a menetbiztonsági rendszerekhez kapcsolódó szenzorokat. A vállalat mostani új, high-tech beruházása a mesterséges intelligencia és a szoftverfejlesztéséhez kapcsolódik, amelyben új szenzorok és a hozzájuk kapcsolódó funkciók kifejlesztése zajlik. Mindez annak érdekében történik, hogy a kifejezetten magasan automatizált vezetés alapjai minél előbb létrejöhessenek, és ebben a magyar mérnököknek minél nagyobb szerepük lehessen – fogalmazott Szijjártó. – A Continental mostani beruházása kulcsfontosságú, ugyanis egy forradalmian új korszaka kezdődik a globális autóiparnak: az ágazat a jövőben a mesterséges intelligencián és a szoftverfejlesztésen fog alapulni. 

A válság alatt Magyarországra hozott beruházások tükrében az ország a globális autóipar új korszakában is a világ éllovasai közé fog tartozni. A magyar gazdaságban a dimenzióváltás a világjárvány alatt sem állt le, hanem felgyorsult. Szijjártó Péter szerint ebben szerepe volt, hogy a kormány a segély helyett továbbra is a munkát részesítette előnyben, és olyan beruházás-támogatási programot indított, amely lehetővé tette, hogy a magyar gazdaság technológiai színvonala, a magyar gazdaság kutatás-fejlesztési tartalma magasabb legyen, mint a válságot megelőző időszakban. Mindehhez az is hozzájárul, hogy a kormány folyamatosan csökkenti a munkára rakodó adóterheket, ami segíti a magas béreket feltételező kutatás-fejlesztéshez, mesterséges intelligenciához kapcsolódó munkahelyek létrehozását. Az elmúlt másfél év példátlan kihívásaira az Európai Unióban Magyarország adta a legsikeresebb választ mind egészségügyi, mind gazdasági szempontból.

Lóránd Balázs, a Continental Automotive Hungary Kft. mesterségesintelligencia-fejlesztő központjának vezetője a vállalat jövőképéről elmondta, az utakon olyan járművek fognak közlekedni, amelyek intelligenciája már képes lesz a lehetséges baleseteket megakadályozni, így nem lesznek közúti halálesetek.  Ennek a megvalósításában Magyarországnak fontos szerep jut: a veszprémi fejlesztő központjuk közlekedésbiztonsági eszközöket gyárt, a budapesti mesterséges intelligencia fejlesztési központban pedig a mesterséges intelligencia felhasználásával okos szenzorok, kamerák továbbfejlesztésére fókuszálnak. Ezek a megoldások vezetnek majd el az önvezető autók létrehozásához

vehir.hu
további cikkek
Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta Az előzetes eredmények szerint Putyin a szavazatok több mint 87 százalékát kapta A szavazatok 87,29 százalékát kapta meg az orosz elnökválasztáson Vlagyimir Putyin hivatalban lévő államfő a jegyzőkönyvek 99,75 százalékának feldolgozása után - jelentette be Ella Pamfilova, az orosz központi választási bizottság elnöke. tegnap 14:55 Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Veszprém kártya Kilőtt a Veszprém kártya népszerűsége márciusban, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre Idén március 1-től éledt újjá a Veszprém kártya, azóta pedig meredeken emelkedik a népszerűsége a veszprémiek körében. Porga Gyula polgármester azt ígérte, a jövőben tovább bővül a kedvezmények köre, amit a kártyatulajdonosoknak biztosít a város. tegnap 22:11 Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Idén is indulnak vonatok a horvát tengerpartra Budapestről Az Adria InterCity június 18-tól szeptember 30-ig heti három alkalommal közlekedik a horvát tengerpartra, Splitbe Budapestről - közölte az MTI-vel a MÁV-START vasárnap. tegnap 10:52 Talpra Magyar Péter, hív a haza! Talpra Magyar Péter, hív a haza! Mivel a rendszer megdőlt péntek délután három órakor az Andrássy úton, ahol egy nagyobb pedagógustüntetésnyi ember gyűlt össze – majd sétált tovább egy része Karácsony "Gelgőre" - a belbudai Petőfi-imitátor zászlóbontásán, ezért ez már nem is publicisztika, csupán egy lábjegyzet Magyar Péter bestseller életművén.   tegnap 14:59

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.