Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C
2024. április 20. Konrád, Tivadar
Veszprém
11°C

A miniszobrok is csatlakoztak a szurkolók táborához

2021. június 9. 15:29
Nemzeti színű mezbe bújt Ödön, az utcazenész és LeoNóra, a kislány, de még a folyamatos szolgálatot teljesítő Ernő is felkapta szurkolói sálját.

Közeleg a Labdarúgó Európa Bajnokság és a tokiói nyári olimpiai játékok, a legnagyobb szurkolók pedig már most lázban égnek, vajon hogyan szerepel majd a magyar válogatott a Portugália elleni meccsen, illetve hány arannyal térnek majd haza olimpikonjaink Tokióból.

Úgy tűnik, a szurkolói láz Veszprém apró figuráira is ráragadt: nemzeti színű mezt és szurkolói sálat vett fel a napokban Ödön, az utcazenész és LeoNóra, a kislány is. Ernő, a vár hős őre ugyan szolgálatban lesz a világesemények alatt is, egy sálat ő is magára kanyarintott.

A miniszobrok egyébként nem először kapcsolódnak fontos eseményekhez: nőnapkor virággal ünnepeltek, március 15-én kokárdát viseltek. Török Balázs, az A1-Sped Kft ügyvezetőjének és a szobrok ötletgazdájának elképzelése volt az is, hogy az Ebről és az olimpiáról is emlékezzenek meg valamiképpen a szobrokkal, az ötletével pedig meg is kereste a Veszprémi Petőfi Színház vezetését.

– Arra kért minket Balázs, hogy egy általa megálmodott módon és stílusban, a sporthoz kapcsolódóan segítsünk felöltöztetni a miniszobrokat, melyek ma már Veszprém jelképeivé váltak. Természetesen azonnal igent mondtunk igazgató úrral – mondta el csütörtökön, a szobrok felöltöztetésekor Kellerné Egresi Zsuzsanna igazgatóhelyettes-kreatív menedzser.

Ozsváth Ildikó, Libor Katalin, Kellerné Egresi Zsuzsanna, Török BalázsOzsváth Ildikó, Libor Katalin, Kellerné Egresi Zsuzsanna, Török Balázs

A mezek és a sálak tervét végül Libor Katalin, a színház mondhatni állandó jelmez- és díszlettervezője készítette el Ozsváth Ildikó közreműködésével, míg a feliratozást a Mex-Press Kft. vállalta.

– Érdekes és egyben nagyon aranyos feladat volt ez számunkra, hiszen szobrocskát még nem öltöztettünk. A szabásmintánál ráadásul figyelembe kellett venni az időjárást is, hogy a mezek és a sálak bírják az időjárás viszontagságait, az erős napsütést és az esőt is. Emellett arra is figyelni kellett, hogy úgy tudjuk „feladni” a ruhákat a figurákra, hogy az természetesnek tűnjön, mintha ők maguk bújtak volna bele a mezekbe, így azokat utólag varrtuk össze – fejtették ki az alkotók. Hozzátették, bíznak benne, a színes mezek láttán még inkább beleivódik az emberek tudatába a miniszobrok jelenléte, és még többen fogják észrevenni őket.

Egresi Zsuzsanna szerint az együttműködésnek köszönhetőenközelebb kerülhet egymáshoz a művészet, a sport és a közösségi élet is Veszprémben, míg Török Balázs köszönete kifejezése mellett úgy fogalmazott, reméli, a mezek pozitív ómenként szolgálnak és a nyár sok sikert tartogat majd a magyar sportolóknak.

Bertalan Melinda
Domján Attila
további cikkek
Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Petőfi Színház Az érzelmeket vették célkeresztbe a Veszprémi Petőfi Színháznál. Eltalálták. Pénteken délután hivatalosan az első napjával, valójában a nulladik nap után már a másodikkal vette kezdetét a Veszprémi Petőfi Színház Lélektől Lélekig Fesztiválja. Magyar kuriózumként a veszprémi teátrumnak ezúttal is sikerült a programjával a színházat tágabban értelmezni a színjátszásnál, olyan társadalmi üzenetek közvetítőjeként léptek fel, amelyek mindenkit érintenek, nemtől, kortól, vallástól, szociális helyzettől függetlenül. ma 9:00 Operalegendák egy színpadon Operalegendák egy színpadon Varga Róbert kulturális újságíró nagyot álmodott, amikor kitalálta, a veszprémi Agórában olyan nagy neveket ültet le egy asztalhoz, mint Rost Andrea, Pitti Katalin, Kalmár Magda és Miller Lajos. tegnap 14:20 Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Kihirdette életműdíjait a Magyar Mozgókép Fesztivál Elek Judit filmrendező és forgatókönyvíró, Piros Ildikó színésznő, Gulyás Buda operatőr, Selmeczi György zeneszerző és Deimanik Tamásné Baba fénymegadó kiemelkedő pályáját méltatja idén a Magyar Mozgókép Fesztivál életműdíjjal. tegnap 11:40 Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Összhangban a győzelemért: négykezes zongoraverseny zajlik a Csermákban Veszprémben rendezik meg a hétvégén a 13. Országos Zongora Négykezes és Kétzongorás Verseny döntőjét. ma 14:15

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.