2021. november 29.
//
Taksony névnap

A negyedik műfüves focipályát is átadták Veszprémben

A Deák Ferenc Általános Iskolában hétfőn adták át a műfüves focipályát, amely a Magyar Labdarúgó-szövetség és az önkormányzat összefogásával jöhetett létre. A Jendrassik, a Báthory és a Kossuth iskola után ez volt a negyedik intézmény, ahol infrastrukturális fejlesztés történt.

A hétfői eseményen a Deák iskola igazgatója, Horváth Szilárd köszönetet mondott mind a megyei labdarúgó-szövetség, mind a helyi önkormányzat felé, hiszen az említett szervek nélkül nem jöhetett volna létre a fejlesztés. Az intézményvezető rámutatott: a beruházással több mint félezer gyermeknek szereznek örömöt.

Horváth Szilárd intézményvezető Horváth Szilárd intézményvezető

Városunk alpolgármestere, Hegedűs Barbara (Fidesz-KDNP) kiemelte: Veszprém sportos város, de cselekedni kell érte, hogy ez így is maradhasson. Hangsúlyozta, a fejlesztéssorozat remek lehetőséggel szolgált, hiszen a körülkerített, műfüves focipályákat a kisgyermekek is a legnagyobb biztonság mellett használhatják.

Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz-KDNP)Hegedűs Barbara alpolgármester (Fidesz-KDNP)

Hegedűs Barbara háláját fejezte ki Horváth Szilárd igazgató irányába, hiszen ahogy a politikus fogalmazott,

a Deák iskola a múltban is mindig, minden téren segítőkész partner volt. Nagy öröm, hogy nyáron az önkormányzati táborokat is az intézménnyel közreműködve, annak területén rendezhetjük.

Az MLSZ megyei igazgatója, Finta Péter emlékeztetett, a szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően, az Országos Pályaépítési Program keretein belül immár ez a negyedik műfüves grundfocipálya, amellyel Veszprém gazdagodhatott. Megtudhattuk, a pályák létesítései hiánytalanul megvalósultak.

Finta Péter megyei igazgatóFinta Péter megyei igazgató

A sportvezető zárásként reményét fejezte ki, hogy a Deák iskola szomszédságában helyezkedő, az Örömhír Óvodába járó gyermekek is használatba vehetik majd a pályát. Hozzátette, az iskola vezetőségét ismerve a lehetőség minden bizonnyal a legkisebbeknek is megadatik majd. A segítőkészség tehát nem fog elmaradni.


Nyolc műfüves focipályával gazdagodott Veszprém megye

A Magyar Labdarúgó-szövetség infrastrukturális fejlesztésének köszönhetően közel 200 milliós pályaberuházás valósulhatott meg a megyében. A tervezett pályákból négy Veszprémben (Jendrassik, Báthory, Kossuth, Deák) szintén négy a környező településeken (Nemesvámos, Balatonfüred, Herend, Balatonederics) lelhetett otthonra. A grundfocipályák finanszírozását 90%-ban a labdarúgó-szövetség biztosította, míg a 10%-ban az adott település a saját költségvetéséből egészítette ki azt.

Simon Dani
Domján Attila

További cikkek

Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Átadták a Veszprémi Tornacsarnokot
Egy évvel az alapkőletétel után, szerdán hivatalosan is átadták a Veszprémi Tornacsarnokot, amely európai szinten is kiemelkedő sportlétesítmény lett. A Veszprémi Torna Club (VTC) növendékei már birtokba is vehették új, álomszerű otthonukat, amely továbbra is a Városi Stadionban található.
A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának szóvivője segíti a városi ügyek átláthatóságát
A Fidesz-KDNP önkormányzati frakciójának szóvivője segíti a városi ügyek átláthatóságát
Halmay Gábor, a Fidesz-KDNP önkormányzati képviselője a jövőben a frakció szóvivői feladatait is ellátja majd Veszprémben. A helyi politikus azt ígérte, új feladatkörében törekedni fog arra, hogy a helyi lakosok az önkormányzati döntésekről és az azokhoz vezető folyamatokról még közérthetően tájékozódhassanak.
Végérvényesen elkezdtek közterületekből közösségi terekké válni a lakótelep parkjai
Végérvényesen elkezdtek közterületekből közösségi terekké válni a lakótelep parkjai
Fény derült rá, hogy a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa csapata és a Jutasi lakótelepen élők közösen milyen formában képzelik a lakótelepi városrész jövőjét. A hazánkban még kevésbé elterjedt közösségi tervezés eredményeit kedden délután ismertették a projekt munkatársai az Agóra kulturális központban, ahol kiderült az is, melyik az a fejlesztés, amely 2022 év végéig biztosan elkészül a Jutasin.
Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Helyi fiatalok szervezkednek a városrészek megszépítéséért
Sok kicsi sokra megy alapon szervezték meg az egy éve alapított ProBono Veszprémért Egyesület munkáját helyi civilek, akik önkéntes munkájukkal segítik a különböző városrészek fejlődését, szépítését. Az elmúlt héten a Stadion utcában festették le az útszéli korlátokat a tagok, a jövőben pedig újabb akciókat tervez a veszprémi fiatalokból álló csapat.
Úgy költöztek új intézménybe a bölcsődések, hogy ki sem kellett költözniük
Úgy költöztek új intézménybe a bölcsődések, hogy ki sem kellett költözniük
Teljes energetikai felújításon esett át az Aprófalvi Bölcsőde, aminek keretében az épület hőszigetelése mellett az intézmény konyhája is megújult, valamint napelemek is kerültek a tetőre. A felújítási munkákat ráadásul sikerült úgy összehangolni a bölcsőde működésével, hogy a gyermekeknek nem kellett kiköltöznie az épületből.