2021. augusztus 3.
//
Hermina névnap

Faluvégi Rudolf visszatért korábbi francia csapatához

2021. június 16. 7:55
MTI
Faluvégi Rudolf 14-szeres válogatott kézilabdázó visszatért korábbi francia csapatához, a Cesson-Rennes-hez.

A klub honlapjának híradása szerint az irányító új szerződése két évre szól.

A 27 éves kézilabdázó 2017 nyarán Csurgóról igazolt a francia HBC Nantes együtteséhez, amelynél másfél szezont töltött, és ezüstérmet szerzett a Bajnokok Ligájában. Ezután 2019 tavaszán a Cesson-Rennes csapatát erősítette, és bár a klub szerette volna megtartani, nyáron a Bundesligában szereplő TVB 1898 Stuttgart együtteséhez szerződött, ám sok időt kellett kihagynia váll-, könyök- és lábsérülések miatt.

Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Marijan Murat  Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP/Marijan Murat

Faluvégi jelenleg is sérült, márciusban elszakadt a keresztszalagja, amit áprilisban műtöttek meg, ezért a nyári felkészülést nem tudja elkezdeni a csapattal. Reményei szerint szeptemberben állhat edzésbe, de addig is folyamatosan kapcsolatban van az edzői stábbal.

"Nagyon szeretem ezt a klubot, hiszen amikor 2018 végén bajban voltam, itt bíztak bennem, ezt soha nem fogom elfelejteni" - nyilatkozta Faluvégi.

Hozzátette, már nagyon várja, hogy újra találkozhasson régi csapattársaival, megismerhesse az újonnan érkezetteket, és meggyőződése, hogy a családja ismét jól érzi magát Bretagne-ban.

vehir.hu

További cikkek

Lőrincz Tamás döntős, jó rajt kajak-kenuban
Lőrincz Tamás döntős, jó rajt kajak-kenuban
Jól rajtoltak a magyar versenyzők a tokiói olimpia kajak-kenu versenyén, a hétfő délelőtti előfutamokban érdekelt hét egység közül hat bejutott a középfutamba, amelyre - akárcsak az adott szám döntőjére - kedden kerül sor. A birkózó Lőrincz Tamás a kötöttfogás 77 kilogrammos súlycsoportjában finalista lett, míg a női kézilabda-válogatott a svédek legyőzésével bejutott a negyeddöntőbe.
Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló
Milák ezüstérme, csapataink győzelme – napi összefoglaló
Milák Kristóf érte el a magyarok közül a legjobb eredményt szombaton a tokiói olimpián, a 200 méter pillangón olimpiai bajnok úszó 100 méter pillangón 49.68 másodperces Európa-csúccsal lett ezüstérmes.
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
Legyőzte a spanyolokat, még továbbjuthat a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott megőrizte esélyét a negyeddöntőbe jutásra a tokiói olimpián, miután három vereség után a csoportkör negyedik fordulójában 29-25-re legyőzte a világbajnoki ezüstérmes Spanyolországot, szombaton.
Kapuscsere a magyar női kézilabda-válogatottnál
Kapuscsere a magyar női kézilabda-válogatottnál
Janurik Kinga helyére Szikora Melinda került be a magyar női kézilabda-válogatott keretébe a tokiói olimpián.
Kikapott az oroszoktól és nehéz helyzetben a női kézilabda-válogatott
Kikapott az oroszoktól és nehéz helyzetben a női kézilabda-válogatott
A magyar női kézilabda-válogatott 38-31-es vereséget szenvedett a címvédő oroszoktól a tokiói olimpián csütörtökön, ezzel nehéz helyzetbe került a csoportból való továbbjutás szempontjából.