Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre

Egészségcentrum és cukrászda közösen alkottak meg új süteményeket

2021. június 20. 4:00
A veszprémi Vanderlich Egészségcentrum és a Schőnig Cukrászda és Kávéház együttműködéséből született meg négy új cukor- és gluténmentes édesség. A sütemények és fagylalt receptjeinek kidolgozásában és tesztelésében diabetikus szakemberek is részt vettek.

Elsőre furcsának tűnhet, hogy egy egészségcentrum, valamint egy cukrászda kezd együttműködésbe, hiszen amíg elsőhöz az egészséges életmódot társítják, addig a cukrászda termékei inkább a kevésbé egészséges kulináris élvezetet képviselik.

Ezt az ellentmondást oldotta fel a Vanderlich Egészségcentrum és a Schőnig Cukrászda és Kávéház együttműködése, amelynek keretében a centrum szakemberei segítettek a cukrászoknak megalkotni három új süteményt és egy fagylaltot, amelyek nem tartalmaznak sem cukrot, sem glutént, ízvilágukban mégsem lehet felfedezni azt, hogy különböznének klasszikus társaiktól.

Az új termékeket – amelyek már kaphatóak a Schőnig cukrászdában – péntek délelőtt mutatták be a helyszínen, ahol Vándorfi Győző, a Vanderlich Egészségcenttum vezetője elmondta, az ötletgazda Siklósiné Gyopáros Adrienn, védőnő volt, aki abból a gondolatból indult ki az együttműködés ötletének megfogalmazásakor, hogy a tartós betegséggel, például cukorbetegséggel élők sem szeretnének kompromisszumokat kötni a mindennapi életükben, így az étkezésben, az ízek világában sem.

Így keresték meg az egészségcentrumtól nem messze található Schőnig cukrászdát, hogy közösen dolgozzanak ki olyan recepteket, amelyek amellett, hogy nem tartalmaznak cukrot és glutént, ugyanolyan finomak, mint a hagyományos sütemények.

Így született meg az étcsokis, pisztáciás-málnás mousse, amely a Vanderlich varázs fantázianevet kapta. A Vanderlich álom nevű sütemény egy fehércsokis, fűszeres ananászos-tökmagos kreálmány lett, a tápiókrémes-epres pohárkrém pedig a Vanderlich kedvence névre hallgat majd a jövőben.

A három süteményen kívül egy málnás-savanykás fagylalt receptjét is megalkották, ez a nyalánkságot Vanderlcih nyárként lehet megtalálni a kínálatban.

A Schőnig cukrászdára amúgy is mindig jellemző volt az innováció. A sajtótájékoztatón Schőnig Gyöngyi, a cukrászda ügyvezetője úgy fogalmazott:

Több évtizedes múlttal értük el családi vállalkozásunk folyamatos fejlődését, fejlesztéseink során a mai formáját, melyet képzésekkel és újításokkal igazítottunk a megújuló igényekhez.

Többek közt a megnövekedett igényeket emelete ki Hegedűs Barbara, alpolgármester is a sajtótájékoztatón, aki üdvözölte a mostani együttműködés bejelentését. Rávilágított, hogy mennyire komplexen lehet értelmezni az egészséget, és ezt milyen jól vette észre a két vállalkozás. Ráadásul ezáltal a közösség is fejlődik, hiszen a cukrászdába járás egy olyan program is lehet, ami embereket köt össze, így pedig már azoknak sem kell erről lemondania, akik valamilyen ételérzékenységben, vagy cukorbetegségben szenvednek.

A Schőnig cukrászda új termékeit már meg lehet kóstolni, ráadásul nem szezonális, hanem állandó szereplői lesznek a kínálatnak.

Hajas Bálint
Domján Attila
további cikkek
A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok A Bátrak Ligája keretein belül mérkőztek meg a fiatalok Szerdán a Március 15. úti Sportcsarnok küzdő fiataloktól zengett, akik a Honvédelmi Sportszövetség által életre hívott Bátrak Ligáján vetélkedtek. Az eseményen több általános iskola mintegy száz tanulója versengett. tegnap 22:37 Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Korszerű CNC esztergával is gazdagodott a Balaton Bútor Sikeres projektet zárt a Balaton Bútor kft.: európai uniós támogatással fejlesztették eszközparkjukat és a munkavállalók tudását is. ma 10:19 A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is IKSZ A teremtett környezetre vigyáznak Veszprémben is Teremtésvédelem. A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) így nevezi azt, amit a köznyelvben általában csak környezetvédelemnek, ugyanakkor hasonló módon közelítik meg a politikai pártnál is ezt a témát. Ennek a része volt a szerdán tartott országos szemétszedési akció, amihez a veszprémi fiatal kereszténydemokraták is csatlakoztak. tegnap 15:41 Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szeglethyről nevezték el a házasságkötő termet Szinte nincs olyan veszprémi, akinek ne lennének szép emlékei a Városháza kis házasságkötő terméről: akár a saját esküvő, akár barátok, rokonok egybekelése révén. A helység kedd óta Szeglethy György egykori polgármester nevét viseli. 2024. április 23. 21:41

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.