2021. október 17.
//
Hedvig névnap

Világbajnoki bronzérmes lett Szolnoki Olivér veszprémi biliárdos

2021. június 24. 13:31
A huszonnégy éves veszprémi tehetség június elején a London szomszédságában rendezett felnőtt biliárd-világbajnokságon harmadik helyen végzett. Szolnoki még a nyár folyamán Szlovákiában, Romániában, Szerbiában és Szlovéniában is asztalhoz áll majd.

Városunk profi biliárdosa, Szolnoki Olivér korábban már ifjúsági kategóriában (U17, U19) három Európa-bajnoki bronz- és két ezüstérmet szerzett. A világbajnoki sikernek sem kellett sokat váratni magára, igaz, a sportoló immár felnőtt kategóriában ért el történelmi eredményt.

A június elején London szomszédságában rendezett, 128 fős felnőtt biliárd-világbajnokságon ugyanis bronzérmes lett Olivér. Lapunk ennek apropóján meg is kereste a játékost, meséljen róla, miképp élte meg a versenyt, milyen megmérettetések várnak rá a közeljövőben.

Szolnoki Olivér történelmi sikert ért el Szolnoki Olivér történelmi sikert ért el

Szolnoki Olivér elmondta, az egyéni vb előtt a páros világversenyre is sikerrel kvalifikált, ám az nem sikerült a legjobban számára. Azt követően azonban egy Romániában rendezett derbin győzelemmel hangolódott az újabb nemzetközi eseményre, ahol tükörsima győzelmet aratott.

A világ elitje gyűlt össze a megmérettetésen, tudtam, egyszerű dolgom semmiképp sem lesz. Az elsőtől az utolsó pillanatig próbáltam koncentrálni, lelkiismeretesen küzdeni: úgy érzem, sikerült is. Igaz, picit csalódott is vagyok, hiszen az elődöntőben volt esélyem a győzelemre, ám a kuvaiti ellenfelem végül 11-9-re felülmúlt. Nem csüggedek azonban, készülök a további nyári versenyeimre.

Mint megtudhattuk, Szolnoki Olivér augusztus közepéig négy nemzetközi megmérettetésen is részt fog venni: először Szlovákiába, később Romániába, Szerbiába, majd Szlovéniába is ellátogat játszani. Mivel pedig továbbra is sajnos önerőből finanszírozza versenyzését, szabadidejében akár a rivális sportolókat is fejleszti.

Sok mindent megpróbáltam, de sajnos nem sikerült szponzorokat szereznem az elmúlt években. Történelmi sikerek ide vagy oda, a sportágunkra kevésbé vetül a reflektorfény. Nem csüggedek, ha épp nem készülök, akkor megpróbálom átadni másoknak a tudást. Ebben is nagy örömömet lelem!

 – zárta a világbajnoki bronzérmes veszprémi biliárdos, Szolnoki Olivér.

Simon Dani

További cikkek

Szolnoki Olivér bizonyította: a világ egyik legjobbja
Szolnoki Olivér bizonyította: a világ egyik legjobbja
Júliusban három nemzetközi megmérettetésen is asztalhoz állt Szolnoki Olivér. A fiatal veszprémi biliárdos Szlovákiában, Erdélyben és Szerbiában is bajnok lett.
Nemzetközi győzelemmel tért vissza
Nemzetközi győzelemmel tért vissza
A veszprémi tehetség, Szolnoki Olivér izgalmas finálé után nyerte meg a Csehországban július 18. és 19. között rendezett Best of East Pardubice Opent.
Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
Biliárdtippek egy profitól, ha a szórakozóhelyek újranyitnak – VIDEO
A sportág legfontosabb tudnivalóiról egy igazi szaktekintélyt, az ország egyik legjobb biliárdosát, a veszprémi Szolnoki Olivért kérdeztük.
Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat
Szolnoki Olivér képviselte volna hazánkat Las Vegasban – a koronavírus-járvány miatt nem utazhat
Miután a svájci fővárosban, Bernben rendezett kvalifikációs versenyen parádés diadalokat aratott riválisai felett városunk ifjú biliárdos tehetsége, Szolnoki Olivér kivívta a jogot, hogy hazánkat is képviselje április elején, a Nevada állambeli Las Vegasban rendezendő US Open pool-biliárd megmérettetésen. A koronavírus-járvány miatt jelenleg azonban beutazási tilalom van az Amerikai Egyesült Államokba, így a fiatal veszprémi lemondani kényszerül élete eddigi egyik legnagyobb lehetőségéről.
Ötödik hely a görög fővárosban
Ötödik hely a görög fővárosban
A görög fővárosban, Athénban január 16. és 19. között rendezett pool-biliárd tornán városunk ifjú tehetsége, Szolnoki Olivér az előkelő ötödik helyen végzett.