Ugrás a kezdőoldalra Ugrás a tartalomhoz Ugrás a menüre
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C
2024. március 28. Gedeon
Veszprém
14°C

Rossi: az eredmények nem tükrözik az előrelépés mértékét

2021. június 24. 17:31 // Forrás: MTI
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat által a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon elért eredmények nem tükrözik az előrelépés valódi mértékét.

"Köszönetet szeretnék mondani a srácoknak, mert a magyar együttes félelem nélkül játszik, még magasabban jegyzett ellenfelekkel szemben is, és bebizonyította, hogy a világ legjobbjaival is felveszi a versenyt fizikailag, állóképesség és futás terén" - jelentette ki az olasz szakember, aki hozzátette: technikai szinten van még némi lemaradás, ugyanakkor abban bízik, hogy hamarosan olyan játékosokat tud majd behívni a válogatottba, akik ezen tudnak segíteni

"Az elmúlt több mint 35 napban én is sokat fejlődtem, és a teljes szakmai stáb tekintetében is tapasztalható előrelépés" - mondta Rossi, aki kiemelte: "van csapatunk, a fiúk motiváltak, és rátermettek azoknak a feladatoknak a végrehajtására, amiket kérek tőlük."

Az 56 éves kapitány úgy fogalmazott, ő változatlanul szeretne támadóbb felfogású futballt játszatni a magyar válogatottal, még akkor is, ha a rivális egy magasabban jegyzett együttes.

Fotó: MLSZFotó: MLSZ

"Természetesen a németek, vagy a franciák ellen itt az Eb-n ezt nem lehetett megvalósítani, ők azért nem a Feröer-szigetek, Lettország, vagy Litvánia" - nyilatkozta Rossi, aki arról is beszélt, hogy szerinte "mindig van hova fejlődni", ő maga ezen dolgozik minden nap. "Nem feltétlenül az a jó edző, aki jó taktikus, mert éppen a taktikai ismeret az utolsó, amire szükség van, ezért én mindig próbálok 360 fokban fejlődni."

A kapitány szerint csak úgy lehet jobbá válni, ha tisztában vagyunk a hibáinkkal, és nem félünk szembenézni velük, a taktikát pedig mindig a rendelkezésre álló játékosok képességeihez kell alakítani.

"Nincs egy olyan játékrendszer, amivel biztos a győzelem, ugyanakkor a franciák és a németek ellen jelentősen be voltak határolva a lehetőségeink" - jelentette ki Rossi.

A szakvezető azt mondta, majdnem minden pillanatát a szívébe zárja ennek az Európa-bajnokságnak, ami bár rövid ideig tartott a magyaroknak, de így is óriási élmény volt.

Kapcsolódó cikk
Az MLSZ elnöksége köszönetet mondott a szurkolóknak
A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége köszönetet mondott a válogatott szurkolóinak a "feledhetetlen támogatásért", melyet az Európa-bajnokság mérkőzései során nyújtottak a nemzeti csapatnak.

"A legmegindítóbb pillanatok a szurkolókhoz kötődnek, ahogyan végig mellettünk voltak, és ahogyan hozzáálltak a válogatotthoz. Szokták mondani, hogy a labdarúgás csak egy játék, de igazából nem csak az, mert nagyon mélyen mozgat meg az emberben érzelmeket" - fogalmazott a kapitány.

Rossi szerint a csapat szintjén és egyénileg is több játékos felhívta magára a figyelmet ezen az Eb-n, ezért számíthatnak arra, hogy rangosabb bajnokságokból is keresni fogják őket.

"Amíg én leszek a magyar válogatott kapitánya, addig a karakterek szintjén nem lesz visszaesés, mert csak olyanokat fogok behívni, akik futnak és harcolnak. Akiben ugyanis nincs küzdőszellem, az hiába technikás, nemzetközi szinten semmire sem jó" - mondta az olasz szakember, és hozzátette, 2019-ben, a Walesszel szemben 2-0-ra elveszített cardiffi Eb-selejtező után az fogalmazódott meg benne, hogy vagy felmond, vagy pedig megváltoztatja a válogatás kritériumait.

"Amíg azt érzem a szurkolók részéről, amit az elmúlt mérkőzéseken éreztem, addig én maradni szeretnék a kapitányi poszton. A magyar válogatott ugyanis a magyar nép tulajdona, én pedig nem valakinek felelek a csapat eredményeiért, hanem a magyar embereknek" - hangsúlyozta Rossi. Kitért rá, hogy a csatár Szalai Ádám sok bírálatot kapott, és őt is érte kritika, amiért mindig számít a Mainz játékosára, de szerinte a válogatott mostani csapatkapitánya "pótolhatatlan, leválthatatlan", ezért a továbbiakban is ott lesz a keretben.

A kapitány azt mondta, ha valamin utólag változtathatna, akkor a portugálok elleni első csoportmérkőzésen másképp cserélne.

A három ellenfél várható Eb-szerepléséről Rossi úgy nyilatkozott, mindegyik messzire juthat a kontinenstornán, csapatjátékban ugyanakkor a franciákat és a németeket tartja igazán erősnek, a címvédő Portugália szerinte eddig nem nyújtott meggyőző teljesítményt.

Hazája válogatottjáról azt mondta, akár a fináléig is eljuthat, azonban ha az elődöntőben a világbajnok franciákkal találkozik, akkor nagyon nehéz dolga lesz, Didier Deschamps együttese ugyanis a magyar kapitány szerint "leküzdhetetlen, ha csapatként összeáll a játéka."

Kapcsolódó cikk
Nyolcvannégy percig tartott a müncheni csoda
A magyar válogatott hiába vezetett kétszer is, végül 2-2-es döntetlent játszott a német csapat vendégeként Münchenben a részben budapesti rendezésű labdarúgó Európa-bajnokság csoportkörének szerdai zárásán, így negyedikként zárt a csoportjában, és kiesett.

A magyar válogatott a Puskás Arénában 3-0-ra kikapott Portugáliától, majd 1-1-et játszott a franciákkal, szerdán pedig 2-2-es döntetlent ért el Németország ellen Münchenben, így negyedik helyen végzett a csoportjában.

vehir.hu
további cikkek
Olaszország Európa-bajnok labdarúgás Olaszország Európa-bajnok Olaszország nyerte meg a labdarúgó Európa-bajnokságot: Roberto Mancini együttese a részben budapesti rendezésű torna vasárnapi döntőjében 1-1 után tizenegyespárbajban győzte le Anglia csapatát a londoni Wembley Stadionban. 2021. július 12. 0:00 Schäfer a biztos játéklehetőséget tartja a legfontosabbnak labdarúgás Schäfer a biztos játéklehetőséget tartja a legfontosabbnak Egyelőre még nem tudja, hogy klubot vált-e a nyáron Schäfer András, a magyar labdarúgó-válogatott és a dunaszerdahelyi DAC középpályása, de ha igen, akkor az alapján dönt majd, hogy mennyi játéklehetőségre számíthat új egyesületében. 2021. július 6. 15:36 Csányi: köszönet a szurkolóknak a fantasztikus hangulatért EURO-2020 Csányi: köszönet a szurkolóknak a fantasztikus hangulatért Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke megköszönte a magyar szurkolóknak a fantasztikus hangulatot, amit a nemzeti csapat találkozóin teremtettek a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. 2021. június 27. 9:59 Gulácsi: nehéz elfogadni, hogy nem sikerült EURO-2020 Gulácsi: nehéz elfogadni, hogy nem sikerült A kapus Gulácsi Péter és a csapatkapitány Szalai Ádám is azt írta közösségi oldalán: fájdalmas, hogy a magyar labdarúgó-válogatott nem jutott tovább csoportjából a részben budapesti rendezésű Európa-bajnokságon. 2021. június 24. 21:30

A következő oldal tartalma a kiskorúakra káros lehet.

Ha korlátozná a korhatáros tartalmak elérését gépén, használjon szűrőprogramot!

Az oldal tartalma az Mttv. által rögzített besorolás szerint V. vagy VI. kategóriába tartozik.