2021. október 25.
//
Bianka névnap

Történelmi siker: öt veszprémi tájfutó utazhat az ifi Eb-re

2021. június 28. 7:11
Gaschler-Gyeviki Nóra
A kemény, kitartó munkának beérett a gyümölcse: történetének kimagasló sikerét könyvelheti a Veszprémi Honvéd SE (VHS) tájfutó szakosztálya, amelynek öt sportolója is ott lehet a litvániai ifjúsági Eb-n.

A tavalyi versenyszezonban és az idén megrendezett válogató futamokon nyújtott teljesítményük alapján a szövetségi kapitányok által javasolt kerettagokat a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség (MTFSZ) elnöksége június 21-én elfogadta, így öt VHS-sportoló jutott be a tizenhat fős ifjúsági válogatottba.

Ez azt jelenti, hogy az augusztusi litvániai ifjúsági Európa-bajnokságra utazó keret közel harmadát a veszprémi fiatalok adják. Az egyesület évek óta tapasztalható fejlődése tavaly abban nyilvánult meg, hogy megszerezték a bajnoki pontverseny második helyét (a vidéki csapatok közül a legjobbak lettek).

Az Eb-válogatottak és edzőik (balról jobbra: edző: Molnár Zoltán, versenyzők: Bálint Gergő, Ódor Laura, Barát Miklós, Lantai Lili, Bálint Ádám és edző: Némethné Bors Melinda - Fotó: Az Eb-válogatottak és edzőik (balról jobbra: edző: Molnár Zoltán, versenyzők: Bálint Gergő, Ódor Laura, Barát Miklós, Lantai Lili, Bálint Ádám és edző: Némethné Bors Melinda - Fotó:

Idén pedig a versenyzők és edzőik (Molnár Zoltán, Koós Hutás László, Németh Zsoltné Bors Melinda) állhatatos munkájának köszönhetően a VHS múltjában eddig példátlan eredményt ünnepelhetnek.

Az ifjúsági Európa-bajnokságra kijutó veszprémi sportolók: N16 Lantai Lili, Ódor Laura; F16 Bálint Gergő, Barát Miklós; F18 Bálint Ádám.

A büszkeséget tovább fokozhatja, hogy a még junior kategóriába tartozó Mérő Dominikát felnőtt kerettagnak választották, így részt vehet a július 3-9. között csehországi felnőtt világbajnokságon.

vehir.hu

További cikkek

Éjszakai tájfutás: a junior Mérő Dominika második felnőtt bajnoki címét szerezte
Éjszakai tájfutás: a junior Mérő Dominika második felnőtt bajnoki címét szerezte
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület tájfutói több éremmel és bajnoki ponttal tértek haza a Lengyel-Annafürdőn rendezett éjszakai országos bajnokságról és egyesületi váltóbajnokságról.
Egyéniben és csapatban is országos bajnok lett Mérő Dominika
Egyéniben és csapatban is országos bajnok lett Mérő Dominika
Nagyszerűen szerepeltek a Veszprémi Honvéd tájfutói a Szögligeten rendezett hosszútávú országos bajnokságon, illetve pontbegyűjtő csapat országos bajnokságon.
Sikeres rendezés, kiváló veszprémi eredmények
Sikeres rendezés, kiváló veszprémi eredmények
Szeptember 18-19-én Győrben zajlott le a rövidtávú és sprint váltó tájékozódási futó országos bajnokság a Veszprémi Honvéd SE (VHS) rendezésében.
Tájfutás: Balatonfüreden bizonyított a veszprémi utánpótlás
Tájfutás: Balatonfüreden bizonyított a veszprémi utánpótlás
Balatonfüreden rendezték a tájfutók megyei rövidtávú egyéni és váltó bajnokságát, ahol az utánpótlás kategóriákban a Veszprémi Honvéd fiataljai dominálták.
Felkészülés versenyzéssel
Felkészülés versenyzéssel
A Veszprémi Honvéd Sportegyesület szeptemberben rendezi majd meg a rekordszámú nevezőt vonzó rövidtávú országos bajnokságot Győrben. A felkészülés jegyében sportolóik a közelmúltban több versenyen is részt vettek, s szerepeltek kiválóan.